AstraH Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 evo jedno pitanje. situacija je sljedeca kak je auto bio cipiran novi ic je stavljen ispuh usis sve to skupa. ima u mojoj garazi slika i svega, izgleda da je dosao kraj turbini. IC je bio pun ulja, turbina se malo glasnije cula i danas ujutro krenem lagano i samo iza sebe vidim oblale bijelog u vecini, malo plavog dima u vecim kolicinama. otfuro sam ga u servis kod sebe u blizini i tamo sam ostavio auto da se vidi tocno kaj je. najvjerojatnije po rijecima servisera je turbina. ako je turbo otisao moram ga mijenjat. e sad zanima me jedna stvar. ja bi stavio malčice veću turbinu jer ova orginalna je jako mala a puno kosta. pa ako netko zna nekoga tu sa foruma ili nesto ko bi mogo nabavit turbinu. hvala unaprijed:huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 koji motor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boky Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 1.7 cdti. Z17DTH oznaka motora. 100 ks serijala... na koliko si km-a davore? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraH Posted January 29, 2010 Author Share Posted January 29, 2010 tako je 1.7 cdti 100 ks odn Z17dth 143 000 km Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cici_OPC Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 koju turbinu imas trenutno gore? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boky Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 koju turbinu imas trenutno gore? Mitsubishi TD03K4-07T-VG BTW...davore, na ebay... http://cgi.ebay.com.au/Mitsubishi-TD03K4-07T-VG-Turbocharger-Vauxhall-Z17DTH_W0QQitemZ280438492627QQcmdZViewItemQQimsxZ20091214?IMSfp=TL091214217001r24480 koliko me sjecanje sluzi, to bi trebala biti turbina s naseg motora. odgovara po engine code. inace, ne mogu nikak nac koja je turbina na 1.7 cdti - 125ks, ovaj novi. Z17DTR mislim da je oznaka. pa mozda da tu turbinu stavis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraH Posted January 29, 2010 Author Share Posted January 29, 2010 jebeno boky ovaj podatak nisam znao do sada e sad question. kad i stavim vecu turbinu fizicki moram remapirat soft. a dal se ja mogu odvest s autom i s tom turbinom do remapiranja ili moram slepat? 2boky: znaci to je model sa naseg motora. a sad kad bi nasao malo jacu od te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip3333 Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Susd Ak staviš neki veći turbo na auto možeš se odfurat do čipsera al mislim da bi Goran bez beda došo i tamo di ce ti se ugrađivat ta turbina remapiro auto za prvu ruku dok ne dođeš na valjke! Tih modela sa 125ks ima jaaaako malo,pa ne vjerujem da bi ju mogo nać negdje da je skinuta sa razbijenog auta bojim se da ceš morat novu kupovat !!! Al i da staviš tu od 125ks,ne vjerujem da bi išla puno dalje nego ova tvoja koju sada imaš!!! Moj savjet ti je da ju odfuraš kod pinjušiča pa neka pogleda šta je točno bilo,pa ako se da reparirat nek ti stavi neće usisno kučište,dala bi se i turbina sa 1.9cdti 150ks stavit al treba radit novu granu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraH Posted February 1, 2010 Author Share Posted February 1, 2010 (edited) dakle turbina je riknula sad je skidaju i neznam kaj da radim. dao sam serviseru da odnese kod pinjušića pa da se vidi jel se moze popravit ako ne nek vidi dali ima neka jača od ove a da nemoram previse ulagat poslje, da mi paše na granu, sad jel ima tko kakav prijedlog pošto nemam iskustva sa tim dijelom? dali uzet veću pa da ne trpi tolko ili dat reparirat? edit: Mitsubishi TD03K4-07T-VG Turbocharger Vauxhall Z17DTH ovo je sa e-bay-a oznaka te turbine sad jel to to neznam tocno. saznat cu tocno sutra al tak izgleda brijem http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280450759453 Edited February 1, 2010 by AstraH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boky Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 (edited) a ovisi...ako repariras, racunaj da ce ti opet otic vrlo brzo...a sad najbolje da na papir stavis koliko bi te izasla svaka solucija... btw...imas rabljenu 1.7 cdti turbinu sa kojih 30-40 000tkm za 4000kn zajedno s predkatalizatorom. a i obrati se marko_zgb sa OCC-a, on ih moze nabavit...mislim da ti je bolje uzet rabljenu sa 30 000tkm na sebi, nego reparirat svoju koja je vozena na chipu i ima preko 100 000tkm na sebi... raspitaj se jos i za 1.9 cdti 120ks turbinu dal bi ti mogla pasat, sto sumnjam... http://en.turbolader.net/Turbochargers/Opel-Turbocharger.aspx malo o turbinama na astrama... Edited February 1, 2010 by Boky Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 a ovisi...ako repariras, racunaj da ce ti opet otic vrlo brzo...a sad najbolje da na papir stavis koliko bi te izasla svaka solucija... . to govoris iz iskustva ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 a ovisi...ako repariras, racunaj da ce ti opet otic vrlo brzo...a sad najbolje da na papir stavis koliko bi te izasla svaka solucija... to govoris iz iskustva ? drito to, turbine se repariraju kad im lezaj propisa a impeleri i kucista su neosteceni. ako je turbina reparirana kako spada trebala bi trajati isto ko i nova , jer je na njoj popravljeno sve sto se ostetilo ,znaci osovina se obradi i napravi novi lezaj i sve. turbine kad crknu brzo kad netko zahebe reparaciju ili zbog problema s dovodom ulja ( uljna pumpa, crijevo za dovod ulja, necistoce u dovodu ulja). ja sam imao dobro iskustvo s Kirchnerom oko problema s turbinom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 ja sam repariro turbinu na 11.450 km ,kod pinjusica,kasnije je auto jos docipan i prodan sa 85.xxx km ,lela ju je bio skinuo nakon jos par tis km ,pa neka kaze u kakvom je stanju bila Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraH Posted February 1, 2010 Author Share Posted February 1, 2010 što će reći da su iskustva kod reparacije dobra i da je pinjušić ok izbor ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Opel Hrvatska ima ugovor sa Pinjusicem i sve turbine idu prvo kod njega na pregled ako ih je moguce reparirat. Tako da po meni-da. Pinjusic je najbolji izbor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Sto se tice Pinjusica, u Hrvatskoj mu niko nije ni do koljena...... ali doslovno. Ima najmodernije strojeve za balansiranje ( i staticki i dinamicki ) i odlicno obucene ljude koji znaju svoj posao. Uz sve to, ..... garancija je godinu dana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 ja sam repariro turbinu na 11.450 km ,kod pinjusica,kasnije je auto jos docipan i prodan sa 85.xxx km ,lela ju je bio skinuo nakon jos par tis km ,pa neka kaze u kakvom je stanju bila Ti znas da ja znam cijelu pricu oko tvoje turbine na Seatu, i to par dana prije isteka garancije. Nije bilo ni potrebe skidati je. Turbina ti je nakon 12 mj. bila kao nova, ... potpuno ispravna. Jel tako?:naughty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 (edited) drito to, turbine se repariraju kad im lezaj propisa a impeleri i kucista su neosteceni. ako je turbina reparirana kako spada trebala bi trajati isto ko i nova , jer je na njoj popravljeno sve sto se ostetilo ,znaci osovina se obradi i napravi novi lezaj i sve. turbine kad crknu brzo kad netko zahebe reparaciju ili zbog problema s dovodom ulja ( uljna pumpa, crijevo za dovod ulja, necistoce u dovodu ulja). ja sam imao dobro iskustvo s Kirchnerom oko problema s turbinom. Osovina se ne obradjuje,....ide nova, kao i sve ostale komponente koje su unistene. Rijetko kada se brusi turbina i stavljaju oversize lezajeva. Isto vazi i za centralno kuciste. To se radi samo kod egzotike i turbina za koje je nemoguce naci rez. dijelove. Kirschner je trgovac novim turbinama, blow-off - ima, WG-ima i ..... Edited February 2, 2010 by KIMI_1.8T Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraH Posted February 2, 2010 Author Share Posted February 2, 2010 e fala vam svima na hlpu sa informacijama. turbo je kod pinjusica pa javim vijesti kad saznam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Ti znas da ja znam cijelu pricu oko tvoje turbine na Seatu, i to par dana prije isteka garancije. Nije bilo ni potrebe skidati je.Turbina ti je nakon 12 mj. bila kao nova, ... potpuno ispravna. Jel tako?:naughty: jep :notworthy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 jel bi bilo dobro dat ocistit turbinu sa 100k km na grbaci, VAG 1,9tdi 105ks? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 jel bi bilo dobro dat ocistit turbinu sa 100k km na grbaci, VAG 1,9tdi 105ks? Preporucljivo,.... napraviti servis turbine (promijeniti karike i lezajeve) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 e fala vam svima na hlpu sa informacijama. turbo je kod pinjusica pa javim vijesti kad saznam nek ti odmah neki hibrid slozi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Preporucljivo,.... napraviti servis turbine (promijeniti karike i lezajeve) Dali on tamo skida turbinu ili mu se turbina mora donijeti...te koliko bi bilo čišćenje turbine otprilike(turbina 1.9tdi od leona sa 110kw) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Z Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 nek ti odmah neki hibrid slozi... ma pusti ga vidis da je seljo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now