Jump to content

Tiguan ne pali na kleme?

Recommended Posts

... nedavno mi je barbin tiguan 2.0 tdi osta bez struje jer su mu ostale upaljene pozicije i pokušali smo mu dat struje sa drugog auta i ništa, pa sa sa još jednog auta i opet ništa... kad ga ide zaverglat samo radi trtrtrtrtrtrt i ništa više... i barba na kraju zva čovika iz servisa i ovi doša i upalia ga na kleme, i mi se gledamo koji kurac... al eto... i jučer ponovno ostale upaljene pozicije i ista stvar, neda se upalit na kleme da ga jebeš... ima li neka caka za ga upalit, ne kužin zašto je ga je serviser uspia upalit na kleme a mi nismo...

Sa kojeg ste auta davali struju?? tj koje je jacine taj akumulator bio?

Mozda je na tom autu sa kojeg ste davali struju preslab akumulator...premala amperaza pa nemoze dat "šus" da ovaj upali!!

Tako sam ja jednom pokusavao upalit A4 2.0 ili 1.9 TDi (neznam tocno) sa bivsom mazdom koja ima acu od 50/55Ah, a ovom treba inace duplo jaci (70/80Ah cini mi se)...

I isto tako....samo tr tr tr...

Onda je doso frend sa drugim dizelom i jacim akumulatorom i upalio ko zmaj!!

Al neka ti ovi strujiči sa foruma točnije odgovore :)

mora upaliti na bilo kakav akumulator, samo nemojte koristiti kablove iz bauhausa isl. premali je presjek žice...

Tak je ...

Palio sam sa Audijem koji je imao 45Ah ekipi sve i svakaj i uvijek je upalio ...samo dobre velike kleme i reci BARBI da zgasi jebene pozicije...:lol:

... ok... thanks svima, reć ću mu da kupi neke poštene kablove, ko zna koji su smeće ovi šta on sad ima a ni ne zna...

... malo je smotan, uvik mu ostanu upaljene te jebene pozicije... :lol:

... haha oskare, dobro si reka... doša je i drugi barba da mu pokaže kako se to radi i spojia je plus na minus...

... a da i ne govorin da je nedavno ulia pun tank benzine umisto dizela u njega... :lol:

U splitu si jel tako?

Odi do Fulije ili do IBK Božić i traži MTA kablove... ja sam sa ovima prosjecnima sto imamo a to je 120A 25 mm2 upalio par puta kamion... ovi najslabiji sto imamo a to je 120A 10mm2 su duplo bolji neg metro, getro i ostale gluposti

Kablovi i loš kontakt.

Gledaj di stavljaš kabele, mora biti dobar kontakt.

Meni često ovo jebeno smeće od X6 neće upali pa ga moram palit na kleme. Nema boga da upali sa tajim kablima. Ali to nije zbog kabla nego zato što kleme na tim jeftinim kablima imaju samo tanak bakar ja jednoj strani kleme i plastiku na drugoj - pre malo kontakte površine.

Da vidiš šta ja moram izvodit s X6 da ga upalim, dođe mi da ga upalim jednom za uvijek - sa kanistrom benzina i šibicom ispred Tomića

posto sam prije imao stojku, doktorirao sam na klemama :D

i mogu rec da je najvjerojatnije do dvije stvari:kablova i nacina kak ste stavili kleme (zapravo sve su vec rekli ostali).

sto se tice jacine kablova, ako su slabi, moras ih jebeno namjestit da prpuste struju. ja sam nekad znao spojit kleme na oba auta i auto mi jos uvijek mrtav. dodjem drugi dan, isto probam i upali bez pol problema. igraj se "gripom" (prihvatom) na obje strane kablova. Na moje kablove bez mene, nitko nemre upalit, u qurcu su, ali j...ga, meni su dobri :D

Kaj nema Tiguan onaj auto polozaj za paljenje svjetla? Nek mu sloze u servisu da se automatski pale svijetla na kontakt, tak sam ja imao na bivsem golfu. Drzis prekidac na 0 i on sam upali i ugasi kad izvadis kljuc...

... e vidiš, to nije ni meni jasno... novo auto pa da nema, ja san ga pita, ne zna... ja mu kažen da moja gamela stara skoro 10 godina ima automatsko paljenje i gašenje svitala i da njegov to mora isto imat...

Kablovi i loš kontakt.

Gledaj di stavljaš kabele, mora biti dobar kontakt.

Meni često ovo jebeno smeće od X6 neće upali pa ga moram palit na kleme. Nema boga da upali sa tajim kablima. Ali to nije zbog kabla nego zato što kleme na tim jeftinim kablima imaju samo tanak bakar ja jednoj strani kleme i plastiku na drugoj - pre malo kontakte površine.

Da vidiš šta ja moram izvodit s X6 da ga upalim, dođe mi da ga upalim jednom za uvijek - sa kanistrom benzina i šibicom ispred Tomića

... a zakačin plus na plus, minus na minus na akumulatoru da uvati nekako dobro...

... kad sve skupa ovo pročitam mislin da ću i ja ove svoje pevec kleme bacit u škovace i kupit neke poštene da imam...

može se isprogramirati u servisu, neka ode u EURODAUS i traži da mu isprogramiraju automatsko paljenje svjetala...mogu se čarolije raditi na VAG grupaciji, osobito od mg2007.

... ma baš ću mu reć jer je samo pitanje vrimena kad će mu se opet ovo dogodit... :thumbsup:

Pa to nek ode, tak je najbolje. Ovaj kaj je prije mene vozio moj bivsi golf je stalno zaboravljao upalit svjetla jer je bio nov zakon pa su programirali da se sama pale gase na kontakt i nema problema...

... ma tako je meni i na mercu, stoji na 0 a svitla se pale i gase sama... samo šta ja to mogu podesit sam u autu a vidin da će on morat nosit u servis...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...