Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ijako vas 90 % posto tvrdi ovo za kupoprodajni ugovor... Nije istina, slazem se sa Crnicem.

Bio sam prisutan u MUP-u kada je lik bio šah-mat poziciji, a svi sljezu ramenima.

Imao je kupoprodajni ugovor, i žena mu govori da je on u principu vlasnik auta dok ovaj ne plati porez...

Pita lik žensku dali on onda moze sjest u auto i odvest se kada je autio ''njegov'', na to pitanje mu nije znala odgovorit.

Edited by Lim@ RS
  • Replies 610
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted (edited)
  dcrnic said:
Pitaj Roby-a sa foruma kojih problema ima sa prodanim autom...

Kada je došao na mup i pokazao kupoprodajni ugovor odhebali su ga i rekli su mu da je trebao prebaciti auto na novog vlasnika ili ga odjaviti... Kupoprodajni ugovor ima vijek trajanja, kada se pokvari ne vrijedi više kao i jogurt koji kupiš u trgovini :lol:

Kupit ću ti kupoprodajni ugovor pa ga pročitaj... Ti ako prodaješ osiguranja ne znači da znaš zakone o kupoprodaji... Ja sam 7 hebenih godina vodio vozni park od 200+ vozila i svaki tjedan sam bio na mupu 5 puta tjedno, po više puta...

Tvoja dužnost kada prodaješ auto je da odmah prebaciš taj auto na novog vlasnika i nemaš nikakvih problema... Jer ovi na mupu smatraju da auto nije prodan, ako nije plaćen porez i prebačeno vozilo na novog vlasnika... Ovo samo govorim da ljudi znaju kada prodaju aute da nemaju problema... Zaboli me za mislava što je nekoga zahebao ili nije (ja znam kakvo je đubre i to je to)... Zato sam i rekao da se tema prebaci u drugi topic...

Ribica moja draga, ja samo govorim onako kako je u osiguranju, nama je kupoprodajni ugovor dovoljan.

Sad gledam taj "novi zakon o sigurnosti na cestama" čl.250

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339713.html

Članak 250.

(1) Vlasnik vozila, koji ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole dužan je odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji.

(2) Vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana od prodaje vozila odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji.

Ima i ovdje nešto o tome

http://www.slobodnadalmacija.hr/Auto-moto/tabid/90/articleType/ArticleView/articleId/19009/Default.aspx

Dakle, stvar je vrlo jasna. Prodavatelj u roku od 15 dana mora odjaviti automobil, bez obzira je li ga prodao ili mu je istekao rok važenja prometne dozvole.

Što se tiče same prodaje vozila, prema mišljenju Dijane Jakšić, ovakav potez zakonodavac je povukao kako bi se izbjegle zavrzlame s vlasništvom, naplaćivanjeem kazni za prometne prekršaje i slično, te na koncu da bi se kupca natjeralo da što prije registrira automobil na svoje ime.

I to sve stoji, ali ovo sto se dejanR dogodilo je bilo prije tog zakona

U svakom slucaju teta iz osiguranja ga je sjebala zbog neznanja, nista vise

Najveći problem u nasoj drzavi su "novi" zakoni koji nesto brane, a s druge strane dozvoljavaju.

Puni su rupa i to je najveci problem sto ljudi masovno iskoristavaju

Najveća glupost je ta da kupoprodajni ugovor vrijedi 15 dana. I što onda nakon toga? Opet si ti vlasnik vozila? Eto, ni teta na muriji nije znala odgovoriti :haha:

Jednom kad si potpisao ugovor i ovjeren kod javnog biljeznika je gotova stvar.

U biti, oko cega mi raspravljamo, kod nas rodni list i domovnicu moras ponovno vaditi ako su stariji od 6 mjeseci. Jbt rađaš se svakih 6 mjeseci na drugom mjestu pa ono...neznam tko je tu lud :haha:

KRETENSKA DRZAVA

Edited by Jashim
Posted (edited)
  Jashim said:
Ribica moja draga, ja samo govorim onako kako je u osiguranju, nama je kupoprodajni ugovor dovoljan.

Ja sam najviše surađivao sa Triglavom... I oni od davnih dana traže dokaz o odjavi vozila... Znači njihova polica ima 3 primjerka (prvi orginal ide vlasniku vozila, drugi ide također vlasniku (primjerak ako se proda vozilo, za prijenos osiguranja na novog vlasnika) i treći ostaje njima...

E kada sam htio prebaciti bonus sa jednog vozila na drugo... Morao sam im donjeti prometnu na kojoj se vidi da vozilo nije u vlasništvu naše firme...

Znači kopiju odjavljene prometne dozvole i orginal policu osiguranja...

Kupcu smo davali taj drugi primjerak i na njega se na poleđini upisalo da je od tog i tog datuma on novi vlasnik i kraj priče...

Da ti dočaram kada je to počelo... Od prvog dana kada je došao prvi put onaj zakon da ne smiju osiguravajuče kuće davati bonus na obavezno osiguranje...

I od tog datum se kod njih nije mogao dobiti bonus bez ove procedure... dok u jadranskom i eurohercu se još švercalo na veliko par godina iza toga...

Jashim said:
Najveća glupost je ta da kupoprodajni ugovor vrijedi 15 dana. I što onda nakon toga? Opet si ti vlasnik vozila? Eto, ni teta na muriji nije znala odgovoriti :haha:

Jednom kad si potpisao ugovor i ovjeren kod javnog biljeznika je gotova stvar.

U biti, oko cega mi raspravljamo, kod nas rodni list i domovnicu moras ponovno vaditi ako su stariji od 6 mjeseci. Jbt rađaš se svakih 6 mjeseci na drugom mjestu pa ono...neznam tko je tu lud :haha:

KRETENSKA DRZAVA

gledaj ja to nisam izmislio i lijepo ti piše na ugovoru pročitaj ako imaš ako nemaš trk u NN i kupi jedan pa će ti biti jasno da ništa ne izmišljam... Ako istekne 15 dana moraš raditi novi ugovor kod javnog bilježnika...

Edited by dcrnic
Posted
  dcrnic said:
gledaj ja to nisam izmislio i lijepo ti piše na ugovoru pročitaj ako imaš ako nemaš trk u NN i kupi jedan pa će ti biti jasno da ništa ne izmišljam... Ako istekne 15 dana moraš raditi novi ugovor kod javnog bilježnika...

Pa nisam ja rekao da si ti izmislio, vec kazem da je to totalna glupost, uzimanje novaca od ljudi, nista vise

Jer po tome ja tebi prodam auto i ti mi ga platis, ovjerimo kod javnog biljeznika, i u roku 15 dana ne obavimo odjavu. Ja sam vlasnik, prodam ga nekom trecem i ajmo redom i nitko ti nista ne moze :D

Posted (edited)

To što si ti sada napisao je kada si ti kupac ideš na tehnički da ti naprave papire da možeš otići na mup dobiti žig u prometnu dozvolu... + moraš imati plaćen porez prije nego što odeš na mup...

Jashim said:
Pa nisam ja rekao da si ti izmislio, vec kazem da je to totalna glupost, uzimanje novaca od ljudi, nista vise

Jer po tome ja tebi prodam auto i ti mi ga platis, ovjerimo kod javnog biljeznika, i u roku 15 dana ne obavimo odjavu. Ja sam vlasnik, prodam ga nekom trecem i ajmo redom i nitko ti nista ne moze :D

Pa u principu je to tako... dok te netko ne ubije... :lol:

Edited by dcrnic
Posted
  dcrnic said:
To što si ti sada napisao je kada si ti kupac ideš na tehnički da ti naprave papire da možeš otići na mup dobiti žig u prometnu dozvolu... + moraš imati plaćen porez...

Lijepo piše dokaz o vlasništvu, račun(za pravne osobe), kupoprodajni ugovor(za fizičke osobe)

Pa ako kupoprodajni ugovor nije dokaz o vlasništvu ja stvarno vise neznam. Ocito onda osiguranja ne rade u skladu sa zakonom

Posted (edited)

Ovo što si ti napisao je za stanice za tehnički pregled otvori link koji si stavio i pogledaj naslov...

EDIT: Tek si vlasnik kada ti u MUPu udare žig... A ovo je samo dio procedure kada dođeš u stanicu za tehnički da mogu vidjeti da ćeš ti postati novi vlasnik vozila...

Edited by dcrnic
Posted

Nemam snage, odustajem. Ja cu i dalje tvrditi onako kako mi nadredjeni govore da je ispravno i necu se dovest u situaciju da mi stranka izgubi bonus radi gluposti

Posted
  dcrnic said:
Sam si otvorio temu isključivo za mene i ljubičića... ali si se zahebao, pa je došlo još ljudi... Čak i jedan koji je imao istih problema kao i ja sa kaparom i misteričnom bilježnicom... Namjeno nisam htio da meni vračaš te novce, jer mi nije uopće do novaca nego je stvar principa, glumiš svetca... a to nisi... da barem priznaš sorry zahebao sam, svakom se desi... otišli bi zapiti novce... boli me kurac za novce... ali ti to ne shvaćaš...

nego tjeraš po svome, kao da si bezgriješan...

Dotaknuo sam se C-Moda sa izjavom NO COMMENT, jer pljuješ po drugima a i sam si takav... I sam si tražio da ti kažem što sam ti već rekao... NAPOMINJEM zamolio si me... Da nisi napisao molim te, ne bi ti ništa pisao...

Jer smo to davno pregazili...

Imaš svoje mušterije koje misle da si super i bavi se njima... Ja i još par ljudi koje si zahebao mislimo da si đubre i pomiri se sa time... Ne kužim što želiš da lažem i govorim kako si mi super simpatičan, kad nisi...

Ja sam nešto naručio, tražio si kaparu prvi put je trebalo sve platiti (modul) uredno sam ti ga platio (nisam ga dobio dan danas (prošlo je cca 3godine)... Kada sam naručio papučice tražio si kaparu 50%... dao sam ti 200kn, jer 100kn nije nikako 50% od 300 i nešto kuna... kada su došle papučice ispalo je da sam ti dao samo 100kn kapare... uredno sam izvadio 100kn više i dao (jer me zaboli k...c za 100kn) i kada sam dobio papučice nisam dobio modul... Dali želiš da ti to sve nacrtam????

A to što misliš da te se bojim... Dat ću ti kućnu adresu, broj mobitela i štogod treba, ako si toliko željan da me vidiš... Iskreno već se brinem da imaš neke sklonosti prema muškarcima... Toga me je jedino strah, jer se ničeg drugog nemam zašto bojati...

Stari to je tvoje mišljenje, rekao si ga, ja sam rekao svoje i to je to. Ostalo ćemo mi riješiti lijepo u 4 oka, a ne ko djeca preko tipkovnice. To je dosadno. :thumbsup:

Posted

Crnić....3.primjerka od osiguranja...to da...ali raspored mi je čudan.

jedan ide osiguravatelju, drugi ide tebi, a treči ide MUP-u.ili onome tko ti je stisnuo žig u prometnu, na produženju registracije. Barem je tako kod mene kada radim policu, jer ne možeš ni pristupiti tehničkom bez police osiguranja.

I da...i dalje držim da je Jašo u pravu...potvrdilo se par puta.....potpisani ugovor kod javnog bilježnika je Bog....i najjači dokaz. Ne možeš ti kupca natjerati da plati prijenos i prebaci auto na sebe...tj. možeš, ako ti, kao prodavaoc, platiš prijenos (porez)

Posted
  mislav said:
Ostalo ćemo mi riješiti lijepo u 4 oka, a ne ko djeca preko tipkovnice. To je dosadno. :thumbsup:

:fear2::fear2::fear2:,,, drnčo ne idi,,,,hoće se igrat s tobom 100% :blink:

Posted
  Bega said:
PiČko...rekao si doči, a nisi....:doh:

I tebe sam sjebao, jebo ga jarac! :rofl:

Evo me u ponedeljak 100% :thumbsup: Timpla gablec :thumbsup:

Posted
  mislav said:
I tebe sam sjebao, jebo ga jarac! :rofl:

Evo me u ponedeljak 100% :thumbsup: Timpla gablec :thumbsup:

Od subote ne jedem...čekam :D

Posted

Iz prve ruke. Kupio auto koji je prodan još prije 10 godina. Kupac i prodavatelj naprave kupoprodajni ugovor ovjere kod JB, ali auto nikad nije prenesen na novog vlasnika, odnosno nije plaćen porez.

Prije nego sam krenuo u realizaciju kupnje zovem svog odvjetnika i ispričam mu situaciju. On mi veli da pošto auto nije prenesen u određenom roku, kupoprodajni ugovor je ništavan i da odem s vlasnikom koji je naveden u dokumentima od auta napraviti novi kupoprodajni. Tek sad kad sam platio porez ja sam postao vlasnik auta i kad ću ići prvi put na registraciju dobit ću novu prometnu odnosno upisat ću se u knjižicu vozila.

Posted
  Bega said:
Crnić....3.primjerka od osiguranja...to da...ali raspored mi je čudan.

jedan ide osiguravatelju, drugi ide tebi, a treči ide MUP-u.ili onome tko ti je stisnuo žig u prometnu, na produženju registracije. Barem je tako kod mene kada radim policu, jer ne možeš ni pristupiti tehničkom bez police osiguranja.

da zaboravio sam taj primjerak ima 4 pardon... :)

Bega said:

I da...i dalje držim da je Jašo u pravu...potvrdilo se par puta.....potpisani ugovor kod javnog bilježnika je Bog....i najjači dokaz. Ne možeš ti kupca natjerati da plati prijenos i prebaci auto na sebe...tj. možeš, ako ti, kao prodavaoc, platiš prijenos (porez)

Jašo ti je stavio novi zakon od ljeta... što znači sa kupopordajnim ugovorom si možeš dupe obrisati... :thumbsup:

mislav said:
Stari to je tvoje mišljenje, rekao si ga, ja sam rekao svoje i to je to. Ostalo ćemo mi riješiti lijepo u 4 oka, a ne ko djeca preko tipkovnice. To je dosadno. :thumbsup:

Nema problema... Na kojoj si adresi sada, da ja dođem pošto ti je auto u kvaru...

Ljubicic D. said:
:fear2::fear2::fear2:,,, drnčo ne idi,,,,hoće se igrat s tobom 100% :blink:

Ne brini imam pračku... Mogu i tebi posuditi... :thumbsup:

dejanR said:
Iz prve ruke. Kupio auto koji je prodan još prije 10 godina. Kupac i prodavatelj naprave kupoprodajni ugovor ovjere kod JB, ali auto nikad nije prenesen na novog vlasnika, odnosno nije plaćen porez.

Prije nego sam krenuo u realizaciju kupnje zovem svog odvjetnika i ispričam mu situaciju. On mi veli da pošto auto nije prenesen u određenom roku, kupoprodajni ugovor je ništavan i da odem s vlasnikom koji je naveden u dokumentima od auta napraviti novi kupoprodajni. Tek sad kad sam platio porez ja sam postao vlasnik auta i kad ću ići prvi put na registraciju dobit ću novu prometnu odnosno upisat ću se u knjižicu vozila.

Nemoj se više truditi... Svi su pokupili svu pamet svijeta.... Ja sam u mjesec dana registrirao više vozila, nego što će neki u životu voziti... :doh:

Posted (edited)

Evo znači kod registracije ide dva primjerka vlasniku... Orginal i ovaj dolje na slici...

Jedan na mup (koji sam zaboravio :lol:) i jedan ostaje u Triglavu...

Znači kada se proda auto treba ovaj primjerak dati novom vlasniku kako i piše na njemu.

Orginal ostaje tebi i sa tim orginalom i kopijom odjavljene prometne tek možeš ostvariti bonus...

Tako je u triglavu od kad je Slovenija ušla u EU, a to je 2004...

Jer je tako u EU... :thumbsup:

fe11001.jpg

Mislav mogao si mi odgovoriti na PM ili na post, a ne da ja čekam misleći da ćeš mi javiti gdje da dođem...

Eto to ti je tvoje "ljudsko" ponašanje... I ja bi išao spavati... A ne da čekam odgovor... Jer si bio online kada sam ti poslao PM

i deset minuta nakon toga odeš offline... Stvarno nije uredu... Odluči se što točno želiš, pa se javi...

Edited by dcrnic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...