Jump to content

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted
  mr_G said:
AVR nema priority... tj. nema hijerarhiju interupta... To je u biti jedina stvar koja fali AVR-u... Inače su genijalni jeftini procesori...

No kao što vidiš VEMS vrti 16cil motor sa 8 injektor izlaza (polu sekvent) sa 8 wasted spark bobina do 20.000rpm na tom istom procesoru.. :D

Dobar programer sve riješi.... :D Loš programer kupuje predimenzioniran procesor... :P

Da, da - a dobar kirurg ti mandule i kroz rit izvadi, jel? :lol:

Kaj se VEMS može dobiti samo s tim procesorom ili ima i verzija s nekim boljim?

Posted
  mr_G said:
Ja u ovom topiku još nisam napisao nebuloze, samo ti... :P

A ja nedo Bog da se zarazim sa tvojom arogancijom! :P:rofl:

Bruce, ne budali - nije Hic arogantan, on tebe samo ismijava pa bi on zapravo bio Joker, kaj ne? :lol:

Posted
  Kova said:
Bruce, ne budali - nije Hic arogantan, on tebe samo ismijava pa bi on zapravo bio Joker, kaj ne? :lol:

Ma hic ne kuži da na taj način jedino sebe ismijava... :lamo:

Posted
  mr_G said:
Ma hic ne kuži da na taj način jedino sebe ismijava... :lamo:

Ja ću samo reći: jeb.š topic na kojem se vas dvojica ne dokačite! :lol:

Posted
  Kova said:
Ja ću samo reći: jeb.š topic na kojem se vas dvojica ne dokačite! :lol:

To je normalno kad je Hic alergičan na VEMS. Jer VEMS mu je straaaašno jaka konkurencija a 4 i više puta jeftinija konkurencija... ;)

Posted
  Kova said:
Kaj se VEMS može dobiti samo s tim procesorom ili ima i verzija s nekim boljim?

Samo je amerikancima i lošim programerima potreban jači procesor kako bi napravili istu stvar... ;)

Dobar programer će optimizirati kod i napraviti istu stvar sa manje resursa...

Radi se na VEMS4 koji je na ARM procesoru, no stalno se odgađa izbacivanje na tržište, jer je VEMS3 više nego dovoljan i za malo love konkurira malo jačim jebačima i igračima... ;)

Kad konkurencija napravi nešto revolucionalno bolje, VEMS ima odgovor VEMS4! :naughty:

Posted
  mr_G said:
Samo je amerikancima i lošim programerima potreban jači procesor kako bi napravili istu stvar... ;)

Dobar programer će optimizirati kod i napraviti istu stvar sa manje resursa...

Radi se na VEMS4 koji je na ARM procesoru, no stalno se odgađa izbacivanje na tržište, jer je VEMS3 više nego dovoljan i za malo love konkurira malo jačim jebačima i igračima... ;)

Kad konkurencija napravi nešto revolucionalno bolje, VEMS ima odgovor VEMS4! :naughty:

ARM veliš?

Pa da, ima smisla. Taj procesor se danas najviše koristi u mobitelima i Nintendo igračkama za djecu, pa zakaj ne i u VEMS-u.. :lol:

Posted

Aha....jedno za 100 godina....

po tebi je i trabant konkurencija BMW-u sam zato kaj ima 4 kotaca.....

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

barem nas nasmijes :D

Posted
  mr_G said:

Evo, sad me zvali iz MOteca i Pectela....gace im se tresu :doh::doh::doh::doh::doh:

cekaj da se skinete sa megashita........onda polako naprijed....jebo vas megatune i ostala govna....uzas uzas uzas :D:D:D:D:D:D:D

Posted
  Kova said:
ARM veliš?

Pa da, ima smisla. Taj procesor se danas najviše koristi u mobitelima i Nintendo igračkama za djecu, pa zakaj ne i u VEMS-u.. :lol:

Tebi je to smiješno, no Strong ARM ti je jedan od najjačih procesora a da ne postane PC... Znači od njega možeš uzeti jači jedino PC procesor...

Izrazito su male potrošnje, velike procesorske moći, visoke integracije, a vrlo niske cijene. Trebaš još nešto?

AVR i AVR32 su stepenicu ispod, manje frekvencije no AVR je strašno raširen u području konzumerske elektronike imaš ga od miša do specijaliziranih embedded sustava...

Siemens i Motorola imaju jakih stvari no "zadržavanjem" patenata samo za sebe su sami sebe sjebali jer im je previsoka cijena i na taj način nisu dovoljno rašireni i razvikani...

Posted
  Hic said:
Aha....jedno za 100 godina....

po tebi je i trabant konkurencija BMW-u sam zato kaj ima 4 kotaca.....

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

barem nas nasmijes :D

Nećemo ponovno u tu temu.. Fire te je u tom području dotukao do koljena kad je išao uspoređivati mogućnosti vipeca i vemsa... Tako da koristi search i nemoj raditi OT... :P

VEMStune se već neko vrijeme koristi. No tune aplikacija nema veze sa kodom koji vozi motor... To je najobičniji user interface za korigiranje mapa.

Posted
  mr_G said:
Tebi je to smiješno, no Strong ARM ti je jedan od najjačih procesora a da ne postane PC... Znači od njega možeš uzeti jači jedino PC procesor...

Izrazito su male potrošnje, velike procesorske moći, visoke integracije, a vrlo niske cijene. Trebaš još nešto?

AVR i AVR32 su stepenicu ispod, manje frekvencije no AVR je strašno raširen u području konzumerske elektronike imaš ga od miša do specijaliziranih embedded sustava...

Siemens i Motorola imaju jakih stvari no "zadržavanjem" patenata samo za sebe su sami sebe sjebali jer im je previsoka cijena i na taj način nisu dovoljno rašireni i razvikani...

Pa daj onda nazovi ove kretene iz Boscha da se ugledaju na Nintendo i da već jednom počnu koristiti ARM a ne Motorolu u svojim ECU-ima jer im je to i bolje i jeftinije - već je fakat vrijeme da ih netko dozove svijesti da ne bacaju lovu uzalud.. :lol:

Posted (edited)
  Kova said:
Pa daj onda nazovi ove kretene iz Boscha da se ugledaju na Nintendo i da već jednom počnu koristiti ARM a ne Motorolu u svojim ECU-ima jer im je to i bolje i jeftinije - već je fakat vrijeme da ih netko dozove svijesti da ne bacaju lovu uzalud.. :lol:

Čekaj, jel ti misliš da je motorola super zato što ju bosch koristi?! :rofl:

BTW, ja sam probao (programirao) sa simensom, motorolom, intelom 8031, raznim picevima, i kao što vidiš sad se striktno držim AVR-a... Možda ako mi zatreba u budućnosti više procesorske snage se bacim i na ARM.. Ali se natrag više ne vraćam.. :lol:

BTW2, AVR je mješavina (evolucija) svih navedenih procesora. Ima sve najbolje strane svih njih... I ujedno brzu statičnu risc jezgru za brdom periferije... Jedini zajeb relativno niske frekvencije rada (no na istom clock-u AVR je recimo brži od intela za 6-12 puta) i nedostatak hijerarhijskog interupt procesora...

Edited by mr_G
Posted
  mr_G said:
Nećemo ponovno u tu temu.. Fire te je u tom području dotukao do koljena kad je išao uspoređivati mogućnosti vipeca i vemsa... Tako da koristi search i nemoj raditi OT... :P

VEMStune se već neko vrijeme koristi. No tune aplikacija nema veze sa kodom koji vozi motor... To je najobičniji user interface za korigiranje mapa.

stvarno moras na psihijatriju......

Posted
  mr_G said:

QUOTE]

Ajde mi nađi jedan (dovoljno je samo 1) primjer gdje se ARM procesor koristi u industrijskom kontroleru. Ne mora biti ECU, može biti bilo koja druga vrsta kontrolera - ali da nije Nintendo ili neki mobitel..

Motorolini procesori se pak isključivo koriste u toj namjeni, i naći ćeš ih ne samo u ECU-ima nego i u kontrolerima za nuklearna postrojenja.. :)

Posted (edited)
  Hic said:
stvarno moras na psihijatriju......

To je stvarno činjenično široko i dobro objašnjenje i protuargument koji će itko osim samog tebe u svojoj glavi uvažiti i prihvatiti za ozibljno! :thumbsup:

Kova said:

Ajde mi nađi jedan (dovoljno je samo 1) primjer gdje se ARM procesor koristi u industrijskom kontroleru. Ne mora biti ECU, može biti bilo koja druga vrsta kontrolera - ali da nije Nintendo ili neki mobitel..

Motorolini procesori se pak isključivo koriste u toj namjeni, i naći ćeš ih ne samo u ECU-ima nego i u kontrolerima za nuklearna postrojenja.. :)

Čekaj jel to nešto govori? Osim da ti proizvođači koriste redovito zastarjela rješenja što zbog pouzdanosti i testiranog i provjerenog procesora, ili što već imaju ugovor sa motorolom, ili što im svi inženjeri već znaju programirati u motorli i ne moraš ih obučavati za nove procesore? I to govori što?

Da su ti uređaji redovito glomazni, redovito trebaju elektranu za pogon, i redovito trebaju milijun popratne "glue" elektronike i interfejsa kojeg nema u procesoru?

A pogleda mobitele? Sve manji, sve manje troše, sve više fičera imaju... Sve zahvaljujući ARM-u.. A da nema arm-a, sjeti se kakve bi mobitele još danas imali.. :drink:

Cijeli GSM modul je danas baziran na ARM-u i 3 zavojnice oko ARM-a!!!!!

A sjeti se na kojem procesoru radi Pathfinder? 386... Zamisli koliko bi više fičera imao, duže trajala baterija i koliko bi manji bio da je na ARM-u.. :lol:

Edited by mr_G
Posted
  Kova said:
  mr_G said:

QUOTE]

Da ne bude zabune: ja ne podcjenjujem VEMS i mislim da je to vrlo zgodan i upotrebljiv uređaj za DIY majstore koji prilično dobro izvršava svoju namjenu za pristojno male novce. Naravno da na tržištu ima i boljih uređaja, ali cijena im je višestruko veća od VEMS-a, dok mogućnosti vjerojatno ne idu proporcionalno s povećanjem cijene - no ta razlika uvijek postoji između uređaja za hobiste i profi uređaja. Ukratko, ja ovo pišem jer mi je zabavno gledati Brucea kako angažirano brani VEMS a ne zato kaj mislim da je uređaj loš.. :)

Posted
  mr_G said:
To je stvarno činjenično široko i dobro objašnjenje i protuargument koji će itko osim samog tebe u svojoj glavi uvažiti i prihvatiti za ozibljno! :thumbsup:

Čekaj jel to nešto govori? Osim da ti proizvođači koriste redovito zastarjela rješenja što zbog pouzdanosti i testiranog i provjerenog procesora, ili što već imaju ugovor sa motorolom, ili što im svi inženjeri već znaju programirati u motorli i ne moraš ih obučavati za nove procesore? I to govori što?

Da su ti uređaji redovito glomazni, redovito trebaju elektranu za pogon, i redovito trebaju milijun popratne "glue" elektronike i interfejsa kojeg nema u procesoru?

A pogleda mobitele? Sve manji, sve manje troše, sve više fičera imaju... Sve zahvaljujući ARM-u.. A da nema arm-a, sjeti se kakve bi mobitele još danas imali.. :drink:

Cijeli GSM modul je danas baziran na ARM-u i 3 zavojnice oko ARM-a!!!!!

A sjeti se na kojem procesoru radi Pathfinder? 386... Zamisli koliko bi više fičera imao, duže trajala baterija i koliko bi manji bio da je na ARM-u.. :lol:

Ma da? Znači ARM je ugradio i VF sklopove za GSM u svoj procesor? Jel to znači da će se s VEMS4 moći i telefonirati? :lol:

Posted
  Kova said:
  Kova said:

Da ne bude zabune: ja ne podcjenjujem VEMS i mislim da je to vrlo zgodan i upotrebljiv uređaj za DIY majstore koji prilično dobro izvršava svoju namjenu za pristojno male novce. Naravno da na tržištu ima i boljih uređaja, ali cijena im je višestruko veća od VEMS-a, dok mogućnosti vjerojatno ne idu proporcionalno s povećanjem cijene - no ta razlika uvijek postoji između uređaja za hobiste i profi uređaja. Ukratko, ja ovo pišem jer mi je zabavno gledati Brucea kako angažirano brani VEMS a ne zato kaj mislim da je uređaj loš.. :)

Ti ne kužiš ne da obavlja istu stvar za višestruko manje novaca, nego je čak i u nekim fičerima bolji i jači, ima više stvari integrirano u sami PCB od recimo vipeca kod kojeg za recimo PWM injektora moraš dokupiti modul za to...

VEMS nema integrirano jedino pravi TC, CDI i mjerenje ionske struje... Sve ostalo je integrirano u onaj PCB za 250EU!

VEMS4 navodno ima i mjerenje ionske struje i TC integriran u PCB... No to će više znati fire... Ja to nisam toliko pratio razvoj...

Posted
  Kova said:
Ma da? Znači ARM je ugradio i VF sklopove za GSM u svoj procesor? Jel to znači da će se s VEMS4 moći i telefonirati? :lol:

Ne to znači, da je GSM/GPRS modul u mobitelu koji je nekad bio dimenzija 60x40x8mm, danas zahvaljujući ARM-u isti zapakiran u 15x15x2mm!

Posted (edited)

Kova meni se cini da malo prcas a nemas pojma o temi.

Ako tko oce usporedivati procesore evo,

http://www.maxim-ic.com/products/microcontrollers/maxq/performance/competitive.cfm

http://www.coremark.org/benchmark/index.php

Postoji vems s atmega2561, ali za obicne aute nije potreban. To se koristi za aute koji imaju cudne zahtjeve(ali jakooooo cudne, npr auto na wood gas i tako :).

Posti vems arm verzija. Plocica je gotova, dio softvera... ali za sada dostupno samo razvojnom timu. A sad zasto je arm procesor a ne neki drugi, to mi se neda raspravljati s ljudima koji vjerovatno neznaju sto su registri na procesoru i koji cemu sluze, koji su od kud dostupni....

Inace vecina ecu-a koristi freescale procesore, ali iz jednog drugog razloga. O tome otom potom.

edit: kova. ova verzija vemsa se moze preko blue tooth upravljati. A ima i preko 900MHz i tako. Tak da mozes bez problema na 2km mapirati auto na utrci.

Edited by fire
Posted
  fire said:
Kova meni se cini da malo prcas a nemas pojma o temi.

Ako tko oce usporedivati procesore evo,

http://www.maxim-ic.com/products/microcontrollers/maxq/performance/competitive.cfm

http://www.coremark.org/benchmark/index.php

Postoji vems s atmega2561, ali za obicne aute nije potreban. To se koristi za aute koji imaju cudne zahtjeve(ali jakooooo cudne, npr auto na wood gas i tako :).

Posti vems arm verzija. Plocica je gotova, dio softvera... ali za sada dostupno samo razvojnom timu. A sad zasto je arm procesor a ne neki drugi, to mi se neda raspravljati s ljudima koji vjerovatno neznaju sto su registri na procesoru i koji cemu sluze, koji su od kud dostupni....

Inace vecina ecu-a koristi freescale procesore, ali iz jednog drugog razloga. O tome otom potom.

edit: kova. ova verzija vemsa se moze preko blue tooth upravljati. A ima i preko 900MHz i tako. Tak da mozes bez problema na 2km mapirati auto na utrci.

fire, ja sam na faksu fušao izrađujući i programirajući kontrolere sa Z8 procesorima dok si se ti još njihao u jajcima svog starog. I zato ne laprdaj bezveze, nego pusti Bruce da priča na miru i da se zabavljamo.. :lamo:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...