mr_G Posted February 26, 2010 Author Share Posted February 26, 2010 Ok, a zasto se nomozes normalno razgovarati?Sad mi je jasno zasto volis motorolu. :notworthy::thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Ne to znači, da je GSM/GPRS modul u mobitelu koji je nekad bio dimenzija 60x40x8mm, danas zahvaljujući ARM-u isti zapakiran u 15x15x2mm! Pa nije baš to isključivo zasluga ARM-a. ARM ne radi GSM module, GSM module radi npr Wavecom (i neke druge firme), ali ARM ne. U svakom slučaju, nije upitno da je ARM solidan procesor i da će dobro odrađivati posao u VEMS-u, nego kad će to biti? Pa da se više ne mučiš s brojanjem ciklusa i ovak rudimentarnim dijeljenjem kao na ovom procesoriću.. :cheer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted February 26, 2010 Author Share Posted February 26, 2010 Pa nije baš to isključivo zasluga ARM-a. ARM ne radi GSM module, GSM module radi npr Wavecom (i neke druge firme), ali ARM ne. U svakom slučaju, nije upitno da je ARM solidan procesor i da će dobro odrađivati posao u VEMS-u, nego kad će to biti? Pa da se više ne mučiš s brojanjem ciklusa i ovak rudimentarnim dijeljenjem kao na ovom procesoriću.. :cheer: A tko će to podijeliti? Sveti Ilija? :rofl::drink: Kad već spominješ wavecom, malo zaviri u njihov wismo, evo ja nisam odolio da jedan ispravni rasturim i vidim što ima unutra... I vidi čuda ARM i još par dijelova koje možeš nabrojiti na prste jedne ruke... :drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Ok, a zasto se nomozes normalno razgovarati?Sad mi je jasno zasto volis motorolu. Normalno bi se razgovarali kad ti ne bi zafrkanciju na temu VEMS-a shvaćao tak osobno. Već si odavno trebao shvatiti da mi nije cilj vrijeđati niti vas dvojicu, niti ostale koji su se namučili da nekaj naprave s VEMS-om, a niti omalovažavati sam uređaj. Ideja je da samo malo piknem G-a pa da se svi skupa nasmijemo.. :naughty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted February 26, 2010 Author Share Posted February 26, 2010 Normalno bi se razgovarali kad ti ne bi zafrkanciju na temu VEMS-a shvaćao tak osobno. Već si odavno trebao shvatiti da mi nije cilj vrijeđati niti vas dvojicu, niti ostale koji su se namučili da nekaj naprave s VEMS-om, a niti omalovažavati sam uređaj. Ideja je da samo malo piknem G-a pa da se svi skupa nasmijemo.. :naughty: Ja ću čini mi se preći u readonly mode kao i Hoze, jer se moje teorije isprdavaju bez argumenata! :drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 A tko će to podijeliti? Sveti Ilija? :rofl::drink: Kad već spominješ wavecom, malo zaviri u njihov wismo, evo ja nisam odolio da jedan ispravni rasturim i vidim što ima unutra... I vidi čuda ARM i još par dijelova koje možeš nabrojiti na prste jedne ruke... :drink: Ček malo, kaj nije ARM i u Ipodu? Mogao bi ti složiti neki softverak za Ipod kaj bi mjerio brzinu kotača pa da taj moćni ARM tamo dela i nekaj korisno umjesto da vrti NOP 99,9% procesorskog vremena? :dance3vs1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 e ja cu zapit litru đekija od srece ako se to dogodi...a mislim da ce i pola foruma napraviti isto :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Ja ću čini mi se preći u readonly mode kao i Hoze, jer se moje teorije isprdavaju bez argumenata! :drink: Ma neeeee, ja se s tobom fakat ne isprdavam! :notworthy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Normalno bi se razgovarali kad ti ne bi zafrkanciju na temu VEMS-a shvaćao tak osobno. Već si odavno trebao shvatiti da mi nije cilj vrijeđati niti vas dvojicu, niti ostale koji su se namučili da nekaj naprave s VEMS-om, a niti omalovažavati sam uređaj. Ideja je da samo malo piknem G-a pa da se svi skupa nasmijemo.. :naughty: stvar je da se ti smijes iz toga, onda vecina koja se ne kuzi u to shvaca ozbiljno i smatra se da je vems igrica kao nitendo i takve pizdarije. I onda mene ljudi gnjave dal je to istina i moram gubiti sate i sate na objasnjavenje da nije to tak samo zato jer je tebi u zivotu dosadno. Super si :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 e ja cu zapit litru đekija od srece ako se to dogodi...a mislim da ce i pola foruma napraviti isto :D Radije se ti baci na proučavanje programiranja Ipoda jer kak ćeš inače Bruceu izmapirati njegovu pilu kad si instalira novi VEPOD5 ecu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 (edited) stvar je da se ti smijes iz toga, onda vecina koja se ne kuzi u to shvaca ozbiljno i smatra se da je vems igrica kao nitendo i takve pizdarije. I onda mene ljudi gnjave dal je to istina i moram gubiti sate i sate na objasnjavenje da nije to tak samo zato jer je tebi u zivotu dosadno. Super si :thumbsup: Fire, bojim se da jedino ti nisi skužio.. :doh: A za one eventualno maloumne sam ionako maloprije napisao disclaimer o VEMS-u.. Edited February 26, 2010 by Kova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 naravno da nije pizdarija, ali bogme nije ni high end. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted February 26, 2010 Author Share Posted February 26, 2010 naravno da nije pizdarija, ali bogme nije ni high end. Nitko nije govorio da je high end, nego da može konkurirati istima svojim fičerima... Sad zašto je high end bolji i po čemu je bolji, osim što je 10 puta skuplji, neću ulaziti jer neznam toliko o ECU-ima... To treba pitati firea... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 naravno da nije pizdarija, ali bogme nije ni high end. Hic, a jel ima neki "high end" ECU koji kuži CAN pa da se s njim može zamijeniti Bosch ME9? Ali da to ne ispadne komplicirana operacija kao da se produžuje pimpek za 5cm.. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted February 26, 2010 Author Share Posted February 26, 2010 Hic, a jel ima neki "high end" ECU koji kuži CAN pa da se s njim može zamijeniti Bosch ME9? Ali da to ne ispadne komplicirana operacija kao da se produžuje pimpek za 5cm.. :lol: Koliko ja znam VEMS kuži CANbus... Što kako gdje s kim, nisam dublje ispitivao, no englezi stalno spominju CANBUS na vems... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Nitko nije govorio da je high end, nego da može konkurirati istima svojim fičerima... Sad zašto je high end bolji i po čemu je bolji, osim što je 10 puta skuplji, neću ulaziti jer neznam toliko o ECU-ima... To treba pitati firea... Nemoj ti niš "pitati" firea nego odi do firea, pa da ti napokon sredi pilu i da gledamo koga si ti namamuzao! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Koliko ja znam VEMS kuži CANbus... Što kako gdje s kim, nisam dublje ispitivao, no englezi stalno spominju CANBUS na vems... To mi je nekaj novo. Fire, jel izašao support za CANbus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Naravno da postoji, ali......PARE PARE PARE........su problem. Vipec ti radi normalno preko canbusa, motec isto tako, pectel normalno.... Problem je sto moras dekodirati postojeci canbus i naci informacije. Manj problem. VECI PROBLEM je sto je cijeli auto u CANbusu....i svi sa svima razgovaraju uglas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Naravno da postoji, ali......PARE PARE PARE........su problem. Vipec ti radi normalno preko canbusa, motec isto tako, pectel normalno.... Problem je sto moras dekodirati postojeci canbus i naci informacije. Manj problem. VECI PROBLEM je sto je cijeli auto u CANbusu....i svi sa svima razgovaraju uglas Znam otprilike kako radi CANbus, ali ako je to high-end ecu (s odgovarajućom cijenom) zar onda nisu već napisali softver za svoj ECU tako da emulira CAN "brbljanje" koje radi ME9 za Volvo, pa onda ME9 za Audi itd.? Ili ti svaki put kad ga instaliraš umjesto nekog stock ecu-a moraš svaki put raditi "re-inventing" tj. otkrivanje tople vode? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Ma hic ne kuži da na taj način jedino sebe ismijava... :lamo: Mogu samo ponoviti: jeb.š topic na kojem se vas dvojica ne dokačite! :notworthy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted February 26, 2010 Author Share Posted February 26, 2010 Znam otprilike kako radi CANbus, ali ako je to high-end ecu (s odgovarajućom cijenom) zar onda nisu već napisali softver za svoj ECU tako da emulira CAN "brbljanje" koje radi ME9 za Volvo, pa onda ME9 za Audi itd.? Ili ti svaki put kad ga instaliraš umjesto nekog stock ecu-a moraš svaki put raditi "re-inventing" tj. otkrivanje tople vode? Ne radiš reinventing, nego inventing, kojeg poslije podijeliš sa njima... Jednostavno za to je nemoguće da oni naprave sami... Mislim moguće je samo zamisli koliko bi tek onda motec koštao... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Znam otprilike kako radi CANbus, ali ako je to high-end ecu (s odgovarajućom cijenom) zar onda nisu već napisali softver za svoj ECU tako da emulira CAN "brbljanje" koje radi ME9 za Volvo, pa onda ME9 za Audi itd.? Ili ti svaki put kad ga instaliraš umjesto nekog stock ecu-a moraš svaki put raditi "re-inventing" tj. otkrivanje tople vode? svaki proizvodjac kodira sebe. u tome je problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 svaki proizvodjac kodira sebe. u tome je problem. To znam, ali sam mislio da se npr. Vipec potrudio pohvatati sve te kodove poruka od pojedinih proizvođača pa ih implementirati u svoj ecu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Ne radiš reinventing, nego inventing, kojeg poslije podijeliš sa njima... Jednostavno za to je nemoguće da oni naprave sami... Mislim moguće je samo zamisli koliko bi tek onda motec koštao... :lol: A jedva si dočekao da malo ti njega podj..bavaš, jel? :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted February 26, 2010 Author Share Posted February 26, 2010 To znam, ali sam mislio da se npr. Vipec potrudio pohvatati sve te kodove poruka od pojedinih proizvođača pa ih implementirati u svoj ecu. To ti neće raditi niti jedan proizvođač koji plaća skupe inženjere kao vipec, motec i ostali.... Njihov jedan inženjer sat toliko košta da idu istraživati aute nitko više nebi mogao kupiti taj ECU.. No VEMS je zajednica. Ili mali kinezi... Imaš XX igrački sa tajvana, koreje, kine, pa čak i italije, turske, itd, gdje uštekaš tu igračku na CANBUS a ona prepozna koji je auto gore i da ti izlaze koji su recimo interesantni za alarme.. I gle čuda, takva jedna igračka košta 240kn.. To nećeš doživjeti u suprotnom slučaju kod high end ECU... Znaš zašto? Zato jer kad ti počneš galamiti po CANBUS-u i onda netko zbog toga sleti u provaliju, hmmm... Ne ide baš... :drink::drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now