Jump to content

kako mjeriti brzine kotača? Koji algoritam?

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

ne laprdaj opet, jebali te mali kinezi.....isusa ti kaj ti fantaziras pa to ni spilbeg/lucas ne mogu skupa smisliti uz bracu grimm!!!!!!!!!!!!!

Ja ništa ne fantaziram... Hoćeš da ti donesem tu malu kutijicu? To što si ti zaostao, nije moj problem.. Ja pratim tehnologiju...

To bi trebali obojica malo primijeniti na sebi, jer se ne zna tko je veći mentalni invalid... :drink:

majko isusova....ti bi se trebao iznamjit vrapcu da naprave par doktorata....a zaradis neku lovu....evo ti ideje za poboljsat kucni budjet. trebat ce ti skoro za novi motor

i onda netko kaže da je rasna/mentalna politika loša stvar

yeah right

Hic, a jel ima neki "high end" ECU koji kuži CAN pa da se s njim može zamijeniti Bosch ME9?

Ali da to ne ispadne komplicirana operacija kao da se produžuje pimpek za 5cm.. :lol:

Postoje razbijeni protokoli za aute od koji se ocekuje oveca zarada(npr neki evolutioni i tako). Mislim da za tvoj volvo se nitko nebu jebao, osim ako te bas svrbi preko 50000E.

Je i ima vems can bus, dajte ljudite svatite da to nije MS. Isto kak ima i i2c,spi i tako.

To ti neće raditi niti jedan proizvođač koji plaća skupe inženjere kao vipec, motec i ostali.... Njihov jedan inženjer sat toliko košta da idu istraživati aute nitko više nebi mogao kupiti taj ECU..

No VEMS je zajednica. Ili mali kinezi... Imaš XX igrački sa tajvana, koreje, kine, pa čak i italije, turske, itd, gdje uštekaš tu igračku na CANBUS a ona prepozna koji je auto gore i da ti izlaze koji su recimo interesantni za alarme.. I gle čuda, takva jedna igračka košta 240kn..

To nećeš doživjeti u suprotnom slučaju kod high end ECU... Znaš zašto? Zato jer kad ti počneš galamiti po CANBUS-u i onda netko zbog toga sleti u provaliju, hmmm... Ne ide baš... :drink::drink:

pa meni se bas ne kupuje zadruzni ECU, vec profesionalni koji su radili inzenjeri i koji znaju kako motor radi a ne skupina programera koji lupetaju upravo kao ti

opet kruske i jabuke

to ti je isto kao da ti radis bolje od mene u catii jer si programer, nema sanse, ili zasto tog tipa softwarea nema na entuzijastkoj bazi, jer je PREKOMLICIRANO za hobi i zadrugu

prvo moras znati kak motor radi i zasto tako, da bi uopce mogao usporediti 2 ecu-a

a linux ili microsoft ostavljam tebi :)

A ti si probao mapirati VEMS i motec, stavio ih na isti motor, i probao voziti na jednom i drugom ECU pa da možeš reći VEMS je smeće i motec opravdava preko 10 puta veću cijenu! :notworthy::thumbsup:

I naravno pomogao si programirati i raditi algoritme za motec i vems pa znaš da oni dečki što programiraju VEMS nemaju pojma... :doh:

Eto samo za tvoju informaciju, Fire je dio VEMS devolper tima, i Fire je programirao dijelove koda, a vjeruj mi koliko je dečko vrijedan da je sigurno išao gledati ove druge dijelove što se tiče paljenja, i ubrizgavanja... I jedino bi on mogao napraviti neku usporedbu...

A budem se i ja uključio u developer tim...

Isto kao što je i microsoft (kojeg su radili profesionalni programeri za satnicu koju nećemo imati niti ti i ja zajedno) jači i bolji od linuxa (kojeg je radila zajednica entuzijasta)... :thumbsup:

ok prestani pričati o linuxu jer nemaš pojma

kriste koji si ti tulavac i lažov

Edited by charger

koliko kromosoma ti mora nedostajati da bi tako nešto izjavio ???

Ti shvaćaš da si preglup da bi se uvrijedio ?

Odi i reinstaliraj xp strojeve relikvijo

1) Red Hat, 11.2 percent

2) Novell, 8.9 percent

3) IBM, 8.3 percent

4) Intel, 4.1 percent

5) LF, 3.5 percent

6) SGI, 2.0 percent

7) MIPS Technology, 1.6 percent

8) Oracle, 1.3 percent

9) MontaVista, 1.2 percent

10) Linutronix, 1.0 percent.

A ti si probao mapirati VEMS i motec, stavio ih na isti motor, i probao voziti na jednom i drugom ECU pa da možeš reći VEMS je smeće i motec opravdava preko 10 puta veću cijenu! :notworthy::thumbsup:

I naravno pomogao si programirati i raditi algoritme za motec i vems pa znaš da oni dečki što programiraju VEMS nemaju pojma... :doh:

Eto samo za tvoju informaciju, Fire je dio VEMS devolper tima, i Fire je programirao dijelove koda, a vjeruj mi koliko je dečko vrijedan da je sigurno išao gledati ove druge dijelove što se tiče paljenja, i ubrizgavanja... I jedino bi on mogao napraviti neku usporedbu...

A budem se i ja uključio u developer tim...

pa ti si stvarno prestrasno ogranicen ... ali sa zavidnom dozom kretenizma

mos ti programirati danima ako ne znas sta moras dobiti, a obojci i fireu a tebi pogotovo fizika je dosta losa, tak da .......

sretno na tramvaju :) za VEMSland

s tobom se ne moze drugacije, ti znas samo 0 ili 1, za sada je jos uvijek debela 0

ja mogu shvatiti da se vas dvojca PROGRAMERI i da niti ne treba kuziti mehaniku,termu,hidru tako dobro, ali zasto ste tako tvrdoglavi i pricate nebuloze kad vam se sve fino pojasni i objasni NE RAZUMIJEM

Edited by Dominik

Sa mnom se može tako jer sam pristojan i neću vam odgovoriti i reći da ste glupi arogantno-egoistični idioti... Sa egom veličine omanjeg kontinenta... No neću se spuštati na taj nivo... ;)

Dominik stavrno ti prijateljski kažem. Ne stoji ti to... Hic je takav kakav je... No ti nisi...

Ja se vozim već petnaestak tisuća kilometara od 10 mjeseca prošle godine svaki dan...

I to većinom po gradu. No idem i prema slavoniji prosječno jednom mjesečno tim istim autom... I to sa "nemapiranim" autom i pušem 0.7bar na "nemapiranom" vepodu, kojeg su napravili glupi programeri a ne injženjeri...

Dijeli me još provjera "0" stupnjeva paljenja sa stroboskopom, baždarenje EGT senzora, konfigurirati knock senzor i malo popeglati sve konfiguracijske bajtove kojih u novoj verziji ima milijun...

E onda idem na valjke... No ipak ću malo benzin sam popeglati po logu tako da bude brže gotovo na valjcima...

pa ti si stvarno prestrasno ogranicen ... ali sa zavidnom dozom kretenizma

mos ti programirati danima ako ne znas sta moras dobiti, a obojci i fireu a tebi pogotovo fizika je dosta losa, tak da .......

sretno na tramvaju :) za VEMSland

Neznam kome je fizika losa, ali ja sam misljenja da je tebi djelovi neki stekaju.

Da imam vremena bi ti snimio filmove da ti pokazem kaj je realnost za onih par stvari kaj raspravljali.

Ja imam par potvrda da mi fizika ide ok, za sada 1 i 2 mjesto u drzavi iz fizike i 4 cc rada(ove konfrencijske i nizeg ranga ne brojim).

Meni je vems super sto si mogu dodavati stvari. Npr vems ima opcije za ler koje nisam vidio nigdje da ima sve na okupu. Npr dio sam uzeo od frenda mazde 1.25 i tako. Isto tako vems ima opciju za brze postizanje zeljenog polozaja kod pwm ventila. Nigde tu opciju nisam vidio. Sad neznam npr da imam motec dali bi oni to za mene napisali besplatno.

Dajte shvatite da ne postoji za sve apsolutni pobjednik(znaci da je u svim pogledima bolji). Skoro svatka elektronika ima u nekim stvarima prednosti. Sad je na svakome da odlucio sto mu treba i sto se nudi.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...