Jump to content

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted
Ako mislis na visinu auta, slabo si se ti onda nacitao :lol:

Pa ako je netko rekao da sve preko 35 treba ic na krace amortizere onda ih valda treba skratit (doduse nece bit kao orinđiđi kratki ali bože moj stisnut ce oprugu...vjerojatno je napravljena da ide na takve amortizere koji ju vise stisnu od standardnih). :crazy:

Posted

Inače ne komentiram, ali ovo ne može ostati bez komentara.

2 MrG - ja se na tvome mjestu ne bi miješao u nešto šta ne kužim jer se dosta tvojih ''teorija'' kosi sa zdravim razumom i čistom logikom , a nema baš veze sa time , kako ti kažeš ''thinking out of the box''

Posted (edited)

Boli mene tuki što vi mislite... No činjenica stoji da visina auta šeta 20mm... E zašto zaboli me tuki... A sad vi prepametni tvrdite što god hoćete!

A u elektroniku nemojte zadirati... Jer malo koji ovdje se može mjeriti samnom u tom području... :doh:

Edited by mr_G
Posted
To svakako da je dobro za rad amortizera i lezanje. Samo nece ti zato auto past :)

BTW Sto ti sad amortizer uopce ne stisne oprugu?

Stisne, zato i nismo išli na soluciju tokarenja.

2 Mr_G: ja jos nisam vidio da nekom auto varira s visinom 2 cm...osima ko nema citraša sa hidraulikom koja nevalja :lol:

Posted

Gle varira 1 prst sigurno.... Sad jel 10 ili 20mm nisam mjerio šublerom! :doh:

Što je to tako teško za shvatiti? Opruga je meka i to je rezultat..

Posted

Ma da je kak meka nemoze varirat, osim ako ti amortizeri ne štekaju pa zaglve malo ovdje malo ondje...imao sam ja na golfu jedan takav...bio je blago savinut i baš to se dešavalo

Posted
Ma da je kak meka nemoze varirat, osim ako ti amortizeri ne štekaju pa zaglve malo ovdje malo ondje...imao sam ja na golfu jedan takav...bio je blago savinut i baš to se dešavalo

Zašto bi bio samo amortizer. Zbroj selena, balans štangi, mekoća opruge sve to utječe da visina varira...

Tako da je glupo reći da je visina isključivo ovisna o opruzi kad nije... Jer opruga nije digitalni element...

Posted

Pa maloprije si tvrdio da ti seta auto jer se amortizer "napuhuje" sad je ipak do opruge ??? :doh:

Uostalom objasnio ti je Dominik zasto ti se to dogadja kod tebe, nije se mogo tocnije izrazit ....:lol:

Posted
Boli mene tuki što vi mislite... No činjenica stoji da visina auta šeta 20mm... E zašto zaboli me tuki... A sad vi prepametni tvrdite što god hoćete!

A u elektroniku nemojte zadirati... Jer malo koji ovdje se može mjeriti samnom u tom području... :doh:

e pa shvatio si poantu.

kad je rijc o elektronici napadaj,bombardiraj ipak si ti tu jedan od strucnijh,vjerojatno i najstrucniji.

al brate ako neznas nesto o mehanici nemoj radije pisat .

barem ti broj postova nije problem ,dobio su bonus bio :P

Posted

gluposti pricas, niti si ikad to izmjerio

mi kad mjenjamo opruge na treninzima , pomaci istih od referentne tocke na rukavcu mi pasu u mm u odnosu na tezinu i karakteristiku opruge po kotacu, tak da ja imam 2000km dokaza na logu a ti niti jednog .......

ne moze se dokazati, jer ti jos jednom kazem, tvoj auto je batmobil

Posted

ja sam stavio eibach -35mm i od prvog dana je isto auto pao kao što je i sada... kaj primječujem a tiče se amortizera jest kad je vani hladnije nekako bolje lupa auto po grabama,jel to neko primjetio isto?

i neko je spomenuo da nemaju svi amortizeri,pod tim mislim na proizvođače na istoj visini onu šalicu za prihvat opruge? kaj je to istina ?

Posted

Ja sam samo rekao da sto se tice visine auta i veze s amortizerom samo u tome moze bit stvar. Opruga je ta koja odreduje visinu auta (u normalnim situacijama LOL). A amortizer moze na to utjecat samo tako ako on nosi oprugu i ako je taj prihvat za oprugu malo visi ili nizi.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...