Jump to content

Stavio opruge 60/40 lego upola?!?!?!?!?

Recommended Posts

Ljudi LUD sam, uzeo sam opruge Weitec 60/40, auto je lego 3 cm uvrh glave.

Jel imao tko takvih problema sa weitecovim oprugama...mislim nebi nista rekao da sam uzeo neke čang šlang opruge...nejde mi u glavu koji vrag. Mislim da vas dosta zna kak treba auto izgledat kad legne 60/40...ripna mora bit lagano pod blatobranom...a eto kak meni auto izgleda.

p2240768.jpg

p2240765.jpg

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

uglavnom treba neko vrijeme da auto legne, meni se čini da sam uvijek kada sam stavljao opruge, da prvih nekoliko dana gotovo da i nema razlike (nisam imao Weitec, nego uvijek Eibach)

Pa i frend mi je to rekao on je na BMW7 stavljao 35mm opruge pa mu je leglo nesto sitno...reko srezat ce ih krug i za jedno 2 tjedna auto dodatno legao jos...ali ok ak legne pol cm-do centimetra...jos 3 koliko bi trebao nece siguro...mislim dao Bog da oce ali sumnjam :sadangel:

dobro ti legao auto.. :lol:

a većinom sa oprugama ne legne kako treba.. tj. max sto je rekao charger.. premda ima i slučaja da legne i dobro, npr. golf 3 tdi.. po meni je bolje jos malo ustedit, pa da si uzeo neke gewinde i šarafis koliko te volja..

ili probaj malo natrpat auto pa da to sve sjedne, malo cementa il nesto u bukner i pokoji putnik pa se malo provozat..

da li su opruge namijenjene za Ibizu GTI?

Bitna je težina vozila, pa tako i opruge za 16V i primjerice neki teži diesel ne bi bile iste

Prema kataloškom jesu, piše za Ibizu 6k 1/96-99 2.0i-1.9TDI

http://www.weitec.de/de/products/springs_d_finder.php

Kataloški: 28281020

Taj 2.0 i to je po tezini isti vragko ovaj moj 1.8 16V

Mislim auto je tvrđi i dobro "sluša" volan ali...

2 Nađ: :blowjob: ;):wink_kiss:

Edited by Booster

evo ti kvote od daniela

"Daniel says (21:38):

gti/cupra ima serijsko nizi ovjes

15mm nizi

ali je fora sto su federi jednaki na svim ibizama nego su one salce na amortizeru nize postavljene

Daniel says (21:39):

i zbog toga ako uzmes 60mm nize federe to znaci da ti auto na obicnoj ibizi spusti 60mm a na sportskoj samo 45mm"

znaci, nebu pao vise, sori druze

Edited by SlaX

evo ti kvote od daniela

"Daniel says (21:38):

gti/cupra ima serijsko nizi ovjes

15mm nizi

ali je fora sto su federi jednaki na svim ibizama nego su one salce na amortizeru nize postavljeneDaniel says (21:39):

i zbog toga ako uzmes 60mm nize federe to znaci da ti auto na obicnoj ibizi spusti 60mm a na sportskoj samo 45mm"

znaci, nebu pao vise, sori druze

E moj druže, ali gore nisu original amortizeri od Ibize nego Pola6n GTI...vis mozda je i to problem?

2 Pero: Nebi trebalo, nista mi ne lupa, frend koji mi je mjenjao federe se odma čudio jer nije trebalo tokarit amortizere, španali su dovoljno...mada kaže da prednje opruge nisu puno krače od originalnih a zadnje su iste visine kao original...stvarno čudno.

2 Mexx: dat cu mu jedno tjedan 2 probni rok...onda kao nebude isao jos bar centimetar dolje ode flexom za jedan krug

2 Pero: Nebi trebalo, nista mi ne lupa, frend koji mi je mjenjao federe se odma čudio jer nije trebalo tokarit amortizere, španali su dovoljno...mada kaže da prednje opruge nisu puno krače od originalnih a zadnje su iste visine kao original...stvarno čudno.

2 Mexx: dat cu mu jedno tjedan 2 probni rok...onda kao nebude isao jos bar centimetar dolje ode flexom za jedan krug

nemoj bit cicija pa da moras palit flexu dvaput... :no2:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...