Jump to content

Problem - ovjes, prednji kraj auta

Recommended Posts

Ajde da pitam malo

Dakle radi se o peugeotu 206.

Prednji kraj automobila 99% vremena škripi i lupa, preko rupa i ležećih imam osjećaj da će se sve raspast.

Naprijed su gewinde s štelanjem visine, iza novi amortizeri, stavljeno novo prije ravno 13mjeseci. Strut bar isto stavljen prije nekih godinu dana (on trenutno nije na autu, skinut jučer). To je to od nekih preinaka na ovjesu.

Auto ima 110 000km trenutno, gewinde stavljene prije 20 000km nove. Prvih cca 6-7 mjeseci je bilo OK sve, nije lupkalo, nije poskakivao auto, nije škripalo itd...

tu i tamo bi se čulo "tup" kad bi se smotao puni pa skretalo negdje i slično, al na jako laganoj vožnji samo.

Sad je to već ubitačno, em su ceste jako loše em auto doslovno poskakuje te škripi i lupa/nabija svejedno.

Bio je jedno vrijeme spušten na najniže, tj par mm od kraja navoja tek tolko da nije na kraju navoja...pa je malo dignut kad su stavljene 17" jer je strugalo te kasnije opet spušten do kraja te tako vožen do nedavno (neki dan sam ga dignuo 1-2cm u nadi da će se nešto promijenit ali ništa, te sam skinuo i strut bar reko možda ima veze i s njim, ništa...).

Uglavnom, šta bi moglo biti? šta se vama čini?

sad trenutno sam se vozio i na ravnoj cesti, bez šahta i ičega u zavoju auto se NE naginje, ali lagano "poskakuje" i škripiiiiiiiiiiiiiiiii.

Ovako na mjestu je auto jako krut, te ga je jaaaaaaaako teško s rukom spustit prema dolje (prednji kraj).

Nemogu reć da je auto PREtvrd, dapače paše mi da je auto tvrdji, i nek drzi kako treba, al ovo trenutno samo izbija volan na svakoj šahti te jako poskakuje i baca u svakom zavoju... a na ravnom ide samo hop hop hop:lol::doh:

Ajde da čujem neke vaše komentare:thumbsup:

PUNO hvala:thumbsup:

Ali napominjem tako NIJE bilo....

ne prije na drugom ovjesu i to, na identicnim stvarima kao i sad ali prije 6mj ajmo rec..znaci pola prosle godine je bilo super, nikakvo poskakivanje, auto udobniji nego stock amortizeri + eibach opruge, itd itd...

sad je druga priča nažalost...

PAŠE mi da je tvrd, NEPAŠE mi da STALNO škripi i lupa prednji kraj, to nema veze s tvrdoćom...nek je tvrd al nemora to radit, u nečem je caka, zanima me u čemu...

Mislim otić do nekog ko reparira amortizere ili tako nešto pa da baci oko, proba pa vidi...

pa vidi da ti nije šalica amortizera u banani, ne znam kak je točno na 206 to riješeno, možda u nosaču propao lager, provjeri spone stabilizatora, nosače stabilizatora (guma se rastegne pa stabilizator lupa), kugle i selene na vilicama.. i tak dalje..

sve to može radit buku..

koje su to uopće gewinde? imaju podešavanje tvrdoće?

6 mjeseci na gewindama u takvom poluproizvodu od vilica i popratnih dijelova ovjesa... Dugo je i izdržao:dance3vs1: Pripremi se za nove vilice, krajnike, kugle,selene balansice i onda opet 6 mjeseci.

Imam 2 206-ice u obitelji, jedna je iz 99-e a druga iz 2006-e, ona iz 99-e je ko tenk a ova novija doslovno smeće, u 48kkm evo treća garnitura vilica gore i naravno škripi ko stara šajka. Onaj iz 99-e 130kkm bez ikakvih prigovora na 15":thumbsup:

neznam kako i šta će bit al ako će trebaš šta reparirat garancija je 2god pa ćemo vidjet šta je i kako...

ima ko kakvu preporuku za nekog u Rijeci da pregleda to sve? i po potrebi zna/može zamijenit? Hvala...

@boxer: 90k km bez greške po pitanju ovjesa, od toga 50000 na eibach oprugama i SERIJSKIM amortizerima, niti lupkanje niti išta, plastike unutra cvrčci i to standard, al ovo ostalo bez greške...

ovo sve sad ajmo reć u zadnjih 10k km

u biti, na 60k km je mjenjan nosač motora i to je to:)

al ovo je iritantno za ubit se, dakle ako ima netko za preporucit nekoga da pogleda to u RI, hvala

Edited by Vlado206

ima ko kakvu preporuku za nekog u Rijeci da pregleda to sve? i po potrebi zna/može zamijenit? Hvala...

al ovo je iritantno za ubit se, dakle ako ima netko za preporucit nekoga da pogleda to u RI, hvala

Hermelin tuning na Drenovi, svaka preporuka. :thumbsup:

pa vidi da ti nije šalica amortizera u banani, ne znam kak je točno na 206 to riješeno, možda u nosaču propao lager, provjeri spone stabilizatora, nosače stabilizatora (guma se rastegne pa stabilizator lupa), kugle i selene na vilicama.. i tak dalje..

sve to može radit buku..

koje su to uopće gewinde? imaju podešavanje tvrdoće?

Prvo to:cool:

Imam 2 206-ice u obitelji, jedna je iz 99-e a druga iz 2006-e, ona iz 99-e je ko tenk a ova novija doslovno smeće, u 48kkm evo treća garnitura vilica gore i naravno škripi ko stara šajka. Onaj iz 99-e 130kkm bez ikakvih prigovora na 15":thumbsup:

U bivšoj firmi kupili 3 komada u kompletu 2006.g. samo različita zadnja tri broja šasije... ostalo sve isto... 0km...

I sva 3 sam vozio za split, jer ih je tamo trebalo isporučiti...

Dan prvi idem sa jednim sve super i sve 5... Auto ide kao nov... :lol:

Dan drugi idem sa drugim... Zrak puše na 150 kao da je prozor otvoren ( a nije naravno) i teško se šaltao... Kasnije je bilo reklamacija da prokišnjava auto...

Dan treći idem sa trećim... kod tog je sve bilo ok osim ovjesa... to je tako nabijalo, treslo, škripalao, lupalo u prednjem kraju, kao da auto nema nikakve gume na vilicama...

Da rezimiramo.

Neki dan stavljene ljetne gume, i dok je vulkanizer montirao gume na felge ja odvrnuo gewindu do kraja, doslovno do kraja...samo ostalo malooooooo navoja cisto eto da nije skroz na samom kraju navoja...

sad se nečuje ni A, nikakav škrip, NIŠTA

ali se čuje TUP iz prednjeg desnog kotača na većoj rupi

i auto je tvrd ko karting...još više nego prije...

Da rezimiramo.

Neki dan stavljene ljetne gume, i dok je vulkanizer montirao gume na felge ja odvrnuo gewindu do kraja, doslovno do kraja...samo ostalo malooooooo navoja cisto eto da nije skroz na samom kraju navoja...

sad se nečuje ni A, nikakav škrip, NIŠTA

ali se čuje TUP iz prednjeg desnog kotača na većoj rupi

i auto je tvrd ko karting...još više nego prije...

jel ti se cini kao da si felgom udrija u kamen/kornizu/bilosta?? ono ko da ti je guma skroz izdusena pa udres negdi??

jel ti se cini kao da si felgom udrija u kamen/kornizu/bilosta?? ono ko da ti je guma skroz izdusena pa udres negdi??

A kako da ti to opisem...

ljeva strana amortizira udarac, znaci amortizer radi svoj posao, auto napravi hop jer je tvrd al nista ne lupa, a desna bas ono TUP (glasno i tupo) na vecoj rupi/sahti...izbjegavam sto vise mogu al sta kad ih ima ko rusa:lol:

kapa amortizera?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...