Jump to content

Struja? Elektricitet...

Recommended Posts

Trebam dobrog strujica :)

1) Najme imam problem svaki put kad izlazim iz auta i kad idem zatvorit vrata tako me okine struja da se svaki put scimam , nije to nista extra jako ali te iznenadi :)

2) kada upalim auto fino se namjestim i palim svjetla (xenon) , vidim da kad malo cimnem volan da svijetla kao izgube struju ne skroz nego kao da taj tren padne napon u balastima... balaste sam mjenjao prije 2 mj... stari cu poceli krepavat..

i kad sam pomislio da sam rijesio problem sa xenonom pocelo mi se desno svijetlo gasiti, pa ja fino zgasim svjetla ponovo upalim i sve radi ... neko odredeno vrijeme... dali je lampa opet krepala? pa ponovo kupuj novo? :drink:

Odi kod Tas-a da ti ispita alternator kak fila.

Cekaj ako alternator ne fila dovoljno moze doci do probijanja struje? ili je t oza xenon, ako ne fila dovoljno zakaj nikad nema problema sa paljenjem ?

Kad pališ vuče se struja iz akumulatora, te kad se upali motor krene ti alternator filat akumulator.

Ovo za probijanje prvi put čujem. Mene je hebo elektricitet pred par godina i frenda isto, al prestane brzo.

taman skuzis da svijetlo titra i oslabi kad smotam volan malo jer se servo pali , pada napon ocito ... i moguce je da je alternator... a kad malo dam gasa odma se vraca sve u normalu...

Moram sad mjenjat remenje , tak da je i to moguce da klizi.... auto ima 180kkm...

I na ibizi pada napon i do 2V kod motanja volana, a kod paljenja, posto su dnevna svjetla, ponekad se upali samo jedan xenon, drugi zatitra kao i ugasi se. Onda ubim lampe (na poziciju) i upalim ponovo, sve radi :) Tako vec otkad su stavljeni prije godinu i pol te jos nista nije crklo :D

Trebam dobrog strujica :)

1) Najme imam problem svaki put kad izlazim iz auta i kad idem zatvorit vrata tako me okine struja da se svaki put scimam , nije to nista extra jako ali te iznenadi :)

plasticna jakna :thumbsup:

edit:

il plasticne presvlake na sicevima

plasticna jakna :thumbsup:

edit:

il plasticne presvlake na sicevima

Vidis nisam ni pomislio na ovo... Moguce jer je jakna od nekakvih vlakna... hmmm tko zna... bas cu probat bez nje :)

A sto se tice xenona , kad se lampa zgasi u voznji , normalno zgasim svjetla i ponovo upalim pa radi... ali mi vec to ide na qur' pa neznam dali da kupim nove zarulje ...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...