CroDriver Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Imam neki čudan problem sa X6. Kad se vozim po hladnijem vremenu po autoputu a pada kiša ili je cesta mokra od snijega auto ne koči prvu sekundu-dvije kad nagazim. Većinom mi se to događalo kad sam bio na putu po njemačkoj/švicarskoj/austriji. Ponekada i preko 100 km nisam niti jednom zakočio... Negdje sam čitao da BMW ima neki sustav koji, kada prepozna da pada kiša (sonzor za brisače), automatski svako par sekundi malo stisne kočnicu da skine sloj vode s diska. Kad se vozi 150+ na autoputu ovo nije nimalo ugodna pojava. Ja to nisam nikad, na niti jednom auto prije primjetio. Jel se tu može nešto napravit ili je to jednostavno tako? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avanti Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Imam neki čudan problem sa X6. Kad se vozim po hladnijem vremenu po autoputu a pada kiša ili je cesta mokra od snijega auto ne koči prvu sekundu-dvije kad nagazim. Većinom mi se to događalo kad sam bio na putu po njemačkoj/švicarskoj/austriji. Ponekada i preko 100 km nisam niti jednom zakočio... Negdje sam čitao da BMW ima neki sustav koji, kada prepozna da pada kiša (sonzor za brisače), automatski svako par sekundi malo stisne kočnicu da skine sloj vode s diska. Kad se vozi 150+ na autoputu ovo nije nimalo ugodna pojava. Ja to nisam nikad, na niti jednom auto prije primjetio. Jel se tu može nešto napravit ili je to jednostavno tako? Problem je u tome bas sto si napisao taj tanki sloj vode, to se meni isto znalo dogadati, rijesio sam sa to izbusenim diskovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_rider Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 da taj tanki sloj vode zna bit zeznut zato ti i ne koci prvu sekundu al ako ima taj sustav bmw da svako malo stisne sam kocnicu da makne taj sloj moze bit da tebi bas ne radi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 nije to audi imao na modelima s ugljicnim kocionim diskovima koji vise pate na vodu? nisam to cuo za bmw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinac Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 imao sam i ja isti problem .. imas na http://www.bmwclub.com.hr/ otvoren moj thread ... tarox g88 je rijesio problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Zato jer bmw ima usmjeravanje zraka na kočnice a samim time i vode kad pada kiša. Rješenje:narezati i izbušiti diskove,Balevu su to lijepo odradili!:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
CroDriver Posted March 14, 2010 Author Share Posted March 14, 2010 imao sam i ja isti problem ..imas na http://www.bmwclub.com.hr/ otvoren moj thread ... tarox g88 je rijesio problem Daj link šibni... Šta mislite dal ima bušenih za X za kupit...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
444IN Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Obrati se u Racing Zone, ako i nemaju G88 u ponudi Tarox ce bez problema napraviti za koju god aplikaciju trebas, dogovori sa Veljkom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 ja sam svoja cetiri tarox g88 uzeo preko medakovica iz racing zone... dobra cijena, isporuka na vrijeme... proporucujem... meni je pametnije da uzmes rezane mjesto busenih... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now