Jump to content

Recommended Posts

Posted

par pitanja oko AT getribe..

dakle, imam

P

R

N

D4

D3

2

1

kuzim za kaj je koji ali..kaze da je 2 za nekakve uzbrdice, snijeg i takve stvari....1 da je za ekstremne uzbrdice...

e sad me zanima, ako se ja vozim npr u D3(znaci nece presaltat u visu od trece) po uzbrdicama, da li je to stetno za getribu tj da li je prevelko opterecenje?

dal se "moram" vozit u 2 koja je predvidena za uzbrdice?

isto tako i sa 1?

a druga stvar, auto ima + -, znaci mogu sam saltat...i ako odjebem 1,2,D3 i sam saltam, znaci na nekoj uzbrdici se vozim samo u prvoj i drugoj(tj u onoj koja najvise pase za situaciju) da li je to isto getribi(u smislu krivog koristenja, ostecenja itd) ili da se radije vozim u full automatiku u 1 ili 2?

nadam se da sam bio jasan, malo je tesko za objasnit :D

• Replies 101
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

E Patriče ti si ga baš zakomplicirao..............imaš D za drive-vozi i korisiti + - za vožnju po snijegu ili uzbridici!

da brojevi ti limitiraju brzine koju getriba šalta!

Posted

3,2 ili 1 koristis samo u situacijama kada npr. ides uzbrdo i ne zelis da ti automatik salta u 4 vec na 40-50 km/h..... U sustini, ti mozes koristiti i D poziciju za brdo ali u tom slucaju ces pregrijati ulje u mjenjacu jer ce on non stop raditi tj saltati u visu/nizu brzinu.... Ja isto tako koristim selekciju kad idem npr nizbrdo cisto da bih dobio efekt kocenja motorom....

Posted
3,2 ili 1 koristis samo u situacijama kada npr. ides uzbrdo i ne zelis da ti automatik salta u 4 vec na 40-50 km/h..... U sustini, ti mozes koristiti i D poziciju za brdo ali u tom slucaju ces pregrijati ulje u mjenjacu jer ce on non stop raditi tj saltati u visu/nizu brzinu.... Ja isto tako koristim selekciju kad idem npr nizbrdo cisto da bih dobio efekt kocenja motorom....

vidi se tko ima iskustva s automaticima :thumbsup:

btw Patrik, kakav je Hondin automatik? glatko mijenja? puno uspori auto?

Posted

automatik je zakon :) u dvije brzine ides 150km/h... RAM od 5 tona i Hemiiiii...

recimo kada vozim uz jace brdo onda stavim u 2 ili 1 jer je omjer drugaciji...i ako je jako jako sklisko i ledeno.nije bas ugodno kada je mjenjac u poziciji D a ti na snijegu i nikada neznas u koju ce brzinu ubaciti...a pogotovo u zavoju kada prebaci dvije nize i zadnji kraj odeeee :P

Posted

Ja sam htio driftati sa mercedesom e330 cdi 2005... i naravno nije htio stalno palio sustav protiv proklizivanja... e rekoh nećeš ti mene hebati... zaletio se kao manijak... stavio u n, pun gas i vratio ga u drive (u zavoju se sve to odigralo)... auto je skočio u bok i na armaturi betlehem nema šta nije blicalo, žmigalo... jesam zaboravio napomenuti da je auto bio na nov na probne tablice... :lol:

Posted (edited)
Ja sam htio driftati sa mercedesom e330 cdi 2005... i naravno nije htio stalno palio sustav protiv proklizivanja... e rekoh nećeš ti mene hebati... zaletio se kao manijak... stavio u n, pun gas i vratio ga u drive (u zavoju se sve to odigralo)... auto je skočio u bok i na armaturi betlehem nema šta nije blicalo, žmigalo... jesam zaboravio napomenuti da je auto bio na nov na probne tablice... :lol:

2 :) 320cdi :P

EDIT: nakon što sam vozio mercedes c250TD automatik i stari w126 280SE automatik odlučio sam da će slijedeći moj biti automatik :)

tko misli da automatik ne valja ili nije vozio AT ili nije vozio dobar :)

Edited by SvenDaMan
Posted
Staviš u D i gas

znam, jasan mi je princip AT :D

E Patriče ti si ga baš zakomplicirao..............imaš D za drive-vozi i korisiti + - za vožnju po snijegu ili uzbridici!

da brojevi ti limitiraju brzine koju getriba šalta!

znam i to :D

e to me zanima, pregrijavanje ulja...znaci zanima me nacin voznje koji radi najmanje stete na mjenjacu..

da li je voznja npr u 2 ista kao i u D4 dok ne prebaci u trecu? tj da li mjenjac drugacije mijenja ili samo nece u visu prebacit?

vidi se tko ima iskustva s automaticima :thumbsup:

btw Patrik, kakav je Hondin automatik? glatko mijenja? puno uspori auto?

super radi, ne usporava nesto extra, lagano mijenja, malo se osjeti dok je hladan ali inace skoro pa neprimjetno..

i milina ga je za vozit, prst u uho i gas...isto tako kickdown je jebena stvar:naughty:

Posted

a da probaš to što te zanima, neće mjenjaču ništa biti, niti će se drugačije šaltat.

ako staviš u d2, jednostavno neće dalje 2-ge šaltat, i gotova priča, što kompliciraš. nikakve druge promjene u mjenjaču, način šaltanja i što ti ja znam.

kao da na manualcu ušaltaš u drugu i neš šaltat dalje.. auto će drečit u toj brzini i ćao.

Posted
a da probaš to što te zanima, neće mjenjaču ništa biti, niti će se drugačije šaltat.

ako staviš u d2, jednostavno neće dalje 2-ge šaltat, i gotova priča, što kompliciraš. nikakve druge promjene u mjenjaču, način šaltanja i što ti ja znam.

nemam sta probat, auto vozi i u 1,2,D3,D4, al me zanima ovo boldano...

znaci ako je tako, te opcije su samo da ogranice najvisi stupanj prijenosa?

a druga stvar da li mi je bolje vozit na + - kad idem npr na sljeme ili stavit u 2 tj D3(ovisi o situaciji..)

Posted
nemam sta probat, auto vozi i u 1,2,D3,D4, al me zanima ovo boldano...

znaci ako je tako, te opcije su samo da ogranice najvisi stupanj prijenosa?

a druga stvar da li mi je bolje vozit na + - kad idem npr na sljeme ili stavit u 2 tj D3(ovisi o situaciji..)

aleluja, imamo napredak :dance3vs1:

vozi po svojoj preferenci, ako ti se da drkat po + - non stop, ili stavi u 2, 3.

Posted

ne kuzim cemu bezobrazluk?:huh:

jbg, nismo svi rodeni pametni ;)

ne moras odgovarat vise jer me ne zanima tvoj odgovor:thumbsup:

ovo za + i - ili 1,2,D3 me zanima jer ne znam sto je stetnije za getribu...

honde su mrak auti po kvaliteti ali taj AT mjenjac im je boljka i ako ode, skup je popravak pa me zanima kako vozit auto bez neke bojazni da radim stetu...

npr ko killercivic sto je testirao:lol:

Posted

isuse, što su svi nabrijani, kakav bezobrazluk?

pa vozi ga normalno i neceš mu radit štetu, divljaj s njim, i radit ćeš mu štetu.

ne znam što te muči.

automatik mjenjači su izdržljivi,

ali evo, za vožnju uz sljeme, šaltaj ručno na + i - i onda ćeš biti siguran da je u pravom stupnju prijenosa. Ili ako ti se to ne da, stavi u položaj 2. i nemaš brige. ako vidiš da ide u previsoke okretaje, stavi u 3.

i to je to.

ista stvar na nizbrdicama, a i Axell ti je napisao sve fino.

NHF, ne želim biti bezobrazan :thumbsup:

Posted

Ne kužim kako nitko nezna odgovorit direktno na banalno pitanje već se razvlači okolo naokolo...

Patrik - identična stvar je dal ćeš ga uz brijeg voziti u 2 ili u d4 ali na +/- ga stavit i vozit u 2.brzini. Jesam dobro shvatio pitanje i odgovorio kak treba? :)

Jedina razlika između toga dal ćeš ga ti manualno ubacit u željenu brzinu (sa +/-) ili stavit da ga on ograničava (1, 2, d3, d4) je u tome da ako ga ti smanjiš na - na 2. brzinu, on kad se razvrti do crvenog će ga sam prešaltat u višu, dok bi ga na položaju 2 držao u blokadi i nebi šaltao višu.

Eto moje iskustvo sa automaticima, makar neznam dal svi automatski šaltaju višu unatoč tome ako se barata sa +/- i dođe do blokade? :huh: :)

Posted (edited)

non taken:thumbsup:

ok, znaci zakljucak je: vozi sa + - i nema beda...

al rasprave radi, zanima me kak to sve funkcionira :D

sad sam tek skuzio da je akula napisao ovo:

recimo kada vozim uz jace brdo onda stavim u 2 ili 1 jer je omjer drugaciji...

u kojem smislu drugaciji? znaci ipak ima nesto u tmoe osim da ogranicava najvisi stupanj prijenosa?

edit:

2 renda: kuzim ja to ali me zanima da li ima jos kakve razlike ;)

btw, kad je na + - dode do blokade i drzi ga u blokadi..

Edited by Patrik
Posted

Dobro a sta sa modelima koji nemaju 1,2 nego samo PRND i S eventualno.. ?

Kod njih u uzbrdici moras u D vozit hoces neces..

Posted
automatic je ono sta treba svakom normalnom covjeku u prevoznom sredstvu, za trke treba DSG, a manualce treba zabraniti :lol::lol:

Prva pametna od tebe pogotovo za nas antitalente vozačke.. :P

jedino sto me dsg malo zivcira u voznji slavonskom npr, vozis se 60-70, on je u 6toj, e kad se treba malo brze nekam ubacit, nije bas ugodno kad kod prebacivanja u drugu traku naglo trzne pa zasalta is 6te u 3.

I šta je tu problem? Pa i ja vozim 60-70 u 6-toj.. :huh:

Posted
Prva pametna od tebe pogotovo za nas antitalente vozačke.. :P

I šta je tu problem? Pa i ja vozim 60-70 u 6-toj.. :huh:

Fakat ne kuzim sta tebe muci Gorane?! Kake veze ima tvoj Lanos i tvoja getriba s ovim topikom! Covjek ti veli da ga dsg zivcira, i ti se ubacis s tim kako tvoj Lans ima 6 brzina! Who cares jebote! Uostalom kakve veze ima tvoj manualni saltung i dsg! Daj sjasi malo i daj pocni nesto raditi na tom svom radnom mjestu osim visit na forumu!

Posted
Fakat ne kuzim sta tebe muci Gorane?! Kake veze ima tvoj Lanos i tvoja getriba s ovim topikom! Covjek ti veli da ga dsg zivcira, i ti se ubacis s tim kako tvoj Lans ima 6 brzina! Who cares jebote! Uostalom kakve veze ima tvoj manualni saltung i dsg! Daj sjasi malo i daj pocni nesto raditi na tom svom radnom mjestu osim visit na forumu!

potpis! u svakom topicu si, MrG

2 Patrik - daj mi reci, kad je u +/- modu dal ti dok dođeš u crveno sam šalta ili ne?

koliko ja znam nikakvi prijenosni omjeri se ne mijenjaju jer automatik ima zadane brzine i nije to vario-mat da mijenja omjere :)

Posted

6stranica bedastoća i bapske priče i vama dvojici smetaju moje dvije rečenice? :huh: :lol:

edit: ispravak tri rečenice gdje se nigdje ne spominje moj auto, nego moj način vožnje.. :P Pusa..

Posted
potpis! u svakom topicu si, MrG

2 Patrik - daj mi reci, kad je u +/- modu dal ti dok dođeš u crveno sam šalta ili ne?

koliko ja znam nikakvi prijenosni omjeri se ne mijenjaju jer automatik ima zadane brzine i nije to vario-mat da mijenja omjere :)

kad dode do blokade, ne mijenja brzine, lupa u blokadu...isti drek ko manualac samo bez kuplunga...i nema medugasa i tih pizdarija:D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...