Patrik Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 par pitanja oko AT getribe.. dakle, imam P R N D4 D3 2 1 kuzim za kaj je koji ali..kaze da je 2 za nekakve uzbrdice, snijeg i takve stvari....1 da je za ekstremne uzbrdice... e sad me zanima, ako se ja vozim npr u D3(znaci nece presaltat u visu od trece) po uzbrdicama, da li je to stetno za getribu tj da li je prevelko opterecenje? dal se "moram" vozit u 2 koja je predvidena za uzbrdice? isto tako i sa 1? a druga stvar, auto ima + -, znaci mogu sam saltat...i ako odjebem 1,2,D3 i sam saltam, znaci na nekoj uzbrdici se vozim samo u prvoj i drugoj(tj u onoj koja najvise pase za situaciju) da li je to isto getribi(u smislu krivog koristenja, ostecenja itd) ili da se radije vozim u full automatiku u 1 ili 2? nadam se da sam bio jasan, malo je tesko za objasnit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Staviš u D i gas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 E Patriče ti si ga baš zakomplicirao..............imaš D za drive-vozi i korisiti + - za vožnju po snijegu ili uzbridici! da brojevi ti limitiraju brzine koju getriba šalta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axell Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 3,2 ili 1 koristis samo u situacijama kada npr. ides uzbrdo i ne zelis da ti automatik salta u 4 vec na 40-50 km/h..... U sustini, ti mozes koristiti i D poziciju za brdo ali u tom slucaju ces pregrijati ulje u mjenjacu jer ce on non stop raditi tj saltati u visu/nizu brzinu.... Ja isto tako koristim selekciju kad idem npr nizbrdo cisto da bih dobio efekt kocenja motorom.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 3,2 ili 1 koristis samo u situacijama kada npr. ides uzbrdo i ne zelis da ti automatik salta u 4 vec na 40-50 km/h..... U sustini, ti mozes koristiti i D poziciju za brdo ali u tom slucaju ces pregrijati ulje u mjenjacu jer ce on non stop raditi tj saltati u visu/nizu brzinu.... Ja isto tako koristim selekciju kad idem npr nizbrdo cisto da bih dobio efekt kocenja motorom.... vidi se tko ima iskustva s automaticima :thumbsup: btw Patrik, kakav je Hondin automatik? glatko mijenja? puno uspori auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akula Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 automatik je zakon u dvije brzine ides 150km/h... RAM od 5 tona i Hemiiiii... recimo kada vozim uz jace brdo onda stavim u 2 ili 1 jer je omjer drugaciji...i ako je jako jako sklisko i ledeno.nije bas ugodno kada je mjenjac u poziciji D a ti na snijegu i nikada neznas u koju ce brzinu ubaciti...a pogotovo u zavoju kada prebaci dvije nize i zadnji kraj odeeee Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Ja sam htio driftati sa mercedesom e330 cdi 2005... i naravno nije htio stalno palio sustav protiv proklizivanja... e rekoh nećeš ti mene hebati... zaletio se kao manijak... stavio u n, pun gas i vratio ga u drive (u zavoju se sve to odigralo)... auto je skočio u bok i na armaturi betlehem nema šta nije blicalo, žmigalo... jesam zaboravio napomenuti da je auto bio na nov na probne tablice... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 (edited) Ja sam htio driftati sa mercedesom e330 cdi 2005... i naravno nije htio stalno palio sustav protiv proklizivanja... e rekoh nećeš ti mene hebati... zaletio se kao manijak... stavio u n, pun gas i vratio ga u drive (u zavoju se sve to odigralo)... auto je skočio u bok i na armaturi betlehem nema šta nije blicalo, žmigalo... jesam zaboravio napomenuti da je auto bio na nov na probne tablice... :lol: 2 320cdi EDIT: nakon što sam vozio mercedes c250TD automatik i stari w126 280SE automatik odlučio sam da će slijedeći moj biti automatik tko misli da automatik ne valja ili nije vozio AT ili nije vozio dobar Edited October 28, 2010 by SvenDaMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 2 320cdi ma ne znam ja te mercedesove oznake... znam da je imao 272ks mislim, a taj 320 je oko 200ks... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 ma ne znam ja te mercedesove oznake... znam da je imao 272ks mislim, a taj 320 je oko 200ks... onda je 400cdi ili 420cdi v8 dizl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Staviš u D i gas znam, jasan mi je princip AT E Patriče ti si ga baš zakomplicirao..............imaš D za drive-vozi i korisiti + - za vožnju po snijegu ili uzbridici!da brojevi ti limitiraju brzine koju getriba šalta! znam i to 3,2 ili 1 koristis samo u situacijama kada npr. ides uzbrdo i ne zelis da ti automatik salta u 4 vec na 40-50 km/h..... U sustini, ti mozes koristiti i D poziciju za brdo ali u tom slucaju ces pregrijati ulje u mjenjacu jer ce on non stop raditi tj saltati u visu/nizu brzinu.... Ja isto tako koristim selekciju kad idem npr nizbrdo cisto da bih dobio efekt kocenja motorom.... e to me zanima, pregrijavanje ulja...znaci zanima me nacin voznje koji radi najmanje stete na mjenjacu.. da li je voznja npr u 2 ista kao i u D4 dok ne prebaci u trecu? tj da li mjenjac drugacije mijenja ili samo nece u visu prebacit? vidi se tko ima iskustva s automaticima :thumbsup: btw Patrik, kakav je Hondin automatik? glatko mijenja? puno uspori auto? super radi, ne usporava nesto extra, lagano mijenja, malo se osjeti dok je hladan ali inace skoro pa neprimjetno.. i milina ga je za vozit, prst u uho i gas...isto tako kickdown je jebena stvar:naughty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 a da probaš to što te zanima, neće mjenjaču ništa biti, niti će se drugačije šaltat. ako staviš u d2, jednostavno neće dalje 2-ge šaltat, i gotova priča, što kompliciraš. nikakve druge promjene u mjenjaču, način šaltanja i što ti ja znam. kao da na manualcu ušaltaš u drugu i neš šaltat dalje.. auto će drečit u toj brzini i ćao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 a da probaš to što te zanima, neće mjenjaču ništa biti, niti će se drugačije šaltat. ako staviš u d2, jednostavno neće dalje 2-ge šaltat, i gotova priča, što kompliciraš. nikakve druge promjene u mjenjaču, način šaltanja i što ti ja znam. nemam sta probat, auto vozi i u 1,2,D3,D4, al me zanima ovo boldano... znaci ako je tako, te opcije su samo da ogranice najvisi stupanj prijenosa? a druga stvar da li mi je bolje vozit na + - kad idem npr na sljeme ili stavit u 2 tj D3(ovisi o situaciji..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 nemam sta probat, auto vozi i u 1,2,D3,D4, al me zanima ovo boldano... znaci ako je tako, te opcije su samo da ogranice najvisi stupanj prijenosa? a druga stvar da li mi je bolje vozit na + - kad idem npr na sljeme ili stavit u 2 tj D3(ovisi o situaciji..) aleluja, imamo napredak :dance3vs1: vozi po svojoj preferenci, ako ti se da drkat po + - non stop, ili stavi u 2, 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 ne kuzim cemu bezobrazluk?:huh: jbg, nismo svi rodeni pametni ne moras odgovarat vise jer me ne zanima tvoj odgovor:thumbsup: ovo za + i - ili 1,2,D3 me zanima jer ne znam sto je stetnije za getribu... honde su mrak auti po kvaliteti ali taj AT mjenjac im je boljka i ako ode, skup je popravak pa me zanima kako vozit auto bez neke bojazni da radim stetu... npr ko killercivic sto je testirao:lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 isuse, što su svi nabrijani, kakav bezobrazluk? pa vozi ga normalno i neceš mu radit štetu, divljaj s njim, i radit ćeš mu štetu. ne znam što te muči. automatik mjenjači su izdržljivi, ali evo, za vožnju uz sljeme, šaltaj ručno na + i - i onda ćeš biti siguran da je u pravom stupnju prijenosa. Ili ako ti se to ne da, stavi u položaj 2. i nemaš brige. ako vidiš da ide u previsoke okretaje, stavi u 3. i to je to. ista stvar na nizbrdicama, a i Axell ti je napisao sve fino. NHF, ne želim biti bezobrazan :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Ne kužim kako nitko nezna odgovorit direktno na banalno pitanje već se razvlači okolo naokolo... Patrik - identična stvar je dal ćeš ga uz brijeg voziti u 2 ili u d4 ali na +/- ga stavit i vozit u 2.brzini. Jesam dobro shvatio pitanje i odgovorio kak treba? Jedina razlika između toga dal ćeš ga ti manualno ubacit u željenu brzinu (sa +/-) ili stavit da ga on ograničava (1, 2, d3, d4) je u tome da ako ga ti smanjiš na - na 2. brzinu, on kad se razvrti do crvenog će ga sam prešaltat u višu, dok bi ga na položaju 2 držao u blokadi i nebi šaltao višu. Eto moje iskustvo sa automaticima, makar neznam dal svi automatski šaltaju višu unatoč tome ako se barata sa +/- i dođe do blokade? :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 (edited) non taken:thumbsup: ok, znaci zakljucak je: vozi sa + - i nema beda... al rasprave radi, zanima me kak to sve funkcionira sad sam tek skuzio da je akula napisao ovo: recimo kada vozim uz jace brdo onda stavim u 2 ili 1 jer je omjer drugaciji... u kojem smislu drugaciji? znaci ipak ima nesto u tmoe osim da ogranicava najvisi stupanj prijenosa? edit: 2 renda: kuzim ja to ali me zanima da li ima jos kakve razlike btw, kad je na + - dode do blokade i drzi ga u blokadi.. Edited October 28, 2010 by Patrik Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Dobro a sta sa modelima koji nemaju 1,2 nego samo PRND i S eventualno.. ? Kod njih u uzbrdici moras u D vozit hoces neces.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamirTurbo Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Oni koji imaju samo PRND imaju i +\- tako da tu mozes saltat, ali imaju i gumbiche za sport i snijeg. Stavis u sport pa ne salta do 5,5 t rpm Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 automatic je ono sta treba svakom normalnom covjeku u prevoznom sredstvu, za trke treba DSG, a manualce treba zabraniti :lol::lol: Prva pametna od tebe pogotovo za nas antitalente vozačke.. jedino sto me dsg malo zivcira u voznji slavonskom npr, vozis se 60-70, on je u 6toj, e kad se treba malo brze nekam ubacit, nije bas ugodno kad kod prebacivanja u drugu traku naglo trzne pa zasalta is 6te u 3. I šta je tu problem? Pa i ja vozim 60-70 u 6-toj.. :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamirTurbo Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Prva pametna od tebe pogotovo za nas antitalente vozačke.. I šta je tu problem? Pa i ja vozim 60-70 u 6-toj.. :huh: Fakat ne kuzim sta tebe muci Gorane?! Kake veze ima tvoj Lanos i tvoja getriba s ovim topikom! Covjek ti veli da ga dsg zivcira, i ti se ubacis s tim kako tvoj Lans ima 6 brzina! Who cares jebote! Uostalom kakve veze ima tvoj manualni saltung i dsg! Daj sjasi malo i daj pocni nesto raditi na tom svom radnom mjestu osim visit na forumu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Fakat ne kuzim sta tebe muci Gorane?! Kake veze ima tvoj Lanos i tvoja getriba s ovim topikom! Covjek ti veli da ga dsg zivcira, i ti se ubacis s tim kako tvoj Lans ima 6 brzina! Who cares jebote! Uostalom kakve veze ima tvoj manualni saltung i dsg! Daj sjasi malo i daj pocni nesto raditi na tom svom radnom mjestu osim visit na forumu! potpis! u svakom topicu si, MrG 2 Patrik - daj mi reci, kad je u +/- modu dal ti dok dođeš u crveno sam šalta ili ne? koliko ja znam nikakvi prijenosni omjeri se ne mijenjaju jer automatik ima zadane brzine i nije to vario-mat da mijenja omjere Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 6stranica bedastoća i bapske priče i vama dvojici smetaju moje dvije rečenice? :huh: :lol: edit: ispravak tri rečenice gdje se nigdje ne spominje moj auto, nego moj način vožnje.. Pusa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 potpis! u svakom topicu si, MrG 2 Patrik - daj mi reci, kad je u +/- modu dal ti dok dođeš u crveno sam šalta ili ne? koliko ja znam nikakvi prijenosni omjeri se ne mijenjaju jer automatik ima zadane brzine i nije to vario-mat da mijenja omjere kad dode do blokade, ne mijenja brzine, lupa u blokadu...isti drek ko manualac samo bez kuplunga...i nema medugasa i tih pizdarija:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now