Jump to content

Djelovi preko e-bay-a, iskustva s carinom?

Booster

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Da li imate problema sa kašnjenjem paketa?

"Problemi u prispijeću pošiljaka

Kašnjenje poštanskih pošiljaka iz SAD-a, Kine i Hong Konga

Zagreb, 25. ožujka 2010. – Hrvatska pošta je u zadnje vrijeme zaprimila brojne upite korisnika o razlozima kašnjenja pošiljaka iz Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Hong Konga, na što smo mjerodavne poštanske službe tih zemalja i sami već u nekoliko navrata upozoravali.

Poštanski operator Sjedinjenih Američkih Država navodi kako kao tranzitnu luku zbog nedovoljnih zrakoplovnih prijevoznih kapaciteta koristi Pariz, gdje se pošiljke zadržavaju te potom kopnenim putem otpremaju za Hrvatsku. Zbog toga dostava pošiljaka našim korisnicima stiže od pet do deset dana kasnije. Iako je Hrvatska pošta poštanskog operatora SAD-a u više navrata upozorila na ovaj problem, on i dalje ustraje na korištenju te zračne luke.

Pošiljke iz Kine i Hong Konga se za Hrvatsku otpremaju u otvorenom tranzitu preko poštanske službe Rusije, koja nije u mogućnosti na vrijeme obaviti preusmjeravanje zbog, kako navode, velikog povećanja prometa, na što je znatno utjecala internetska trgovina. Kašnjenja tih pošiljaka kreću se od jednog do dva tjedna, te poštanski operator Rusije moli korisnike za razumijevanje.

Hrvatskoj pošti je žao što dolazi do kašnjenja, no riječ je o problemima na koje ona, usprkos svim upozorenjima poslanim poštanskim operatorima SAD-a, Rusije i Kine, ne može utjecati. Nadamo se da će naši inozemni kolege ubrzo naći rješenje za ove probleme kako bismo mogli neometano nastaviti pružati usluge svojim korisnicima."

Ma briju, ali činjenica je da paketi kasne u zadnje vrijeme opako.

Je . Jedan display za clana jednog tu samo cekao jedno mjesec i pol dana. I kada smo taman odustali i htjeli novi naruciti je stigao. LOL

A sada cekam masku za mob jednu isto vec preko 3 tjedna

Je . Jedan display za clana jednog tu samo cekao jedno mjesec i pol dana. I kada smo taman odustali i htjeli novi naruciti je stigao. LOL

A sada cekam masku za mob jednu isto vec preko 3 tjedna

Meni je jedan head unit, osim što je kasnio skoro 3 tjedna, a koji je išao iz USA preko Pariza, došao potpuno natopljen vodom jer su u Parizu paketi stajali puna dva dana na kiši :drink:.

Same here.. Jebeni shipping, živce mi jede.. Isto tako već ravno 2 mjeseca čekam moncler jaknu iz italije za staru i ništa

6jfs6w.gif

Jebemti ja taj Moncler...cura ima najobicniji suskavac koji kosta 3soma kn onak...HALO

2 Tcode> ja sam morao im nazad slati jedan Handsfree u neko selo u Kinu jer nije delao. haha

meni jucer doslo pismo s carine, jbte, jedna sam ga procitao, neka skart kopija...pa danas faksirao..mislim da ce baterija kostati nekih 90kn vise nego planirano, pa bumo vidli,m valjda dodje do preksutra .. al unja cni traga ni glasa, jucer sam ig zvao, guzva im je, ta moja baterija sjedila kod njih u vreci od 02.4. ( po tracking nubmeru)

• 1 month later...

ja narucujem sa ebay-a sve zivo i nemam nikakavih problema , sve mi dode na kucnu adresu bezt carine :) ako imas necega vise komada , salje mi mu zasebnim paketima :) i ja zadovoljan... :P samo ja nekupujem nista iznad 60-70 €...

ja narucujem sa ebay-a sve zivo i nemam nikakavih problema , sve mi dode na kucnu adresu bezt carine :) ako imas necega vise komada , salje mi mu zasebnim paketima :) i ja zadovoljan... :P samo ja nekupujem nista iznad 60-70 €...

Eh ti si sad otkrio Ameriku :) pa to svi mi radimo...ovdje se raspravlja o stavrima koje kosrtaju preko 100€ i koje se obavezno carine

Same here.. Jebeni shipping, živce mi jede.. Isto tako već ravno 2 mjeseca čekam moncler jaknu iz italije za staru i ništa

Zato obavezno nadoplati za DHL/FedEx pa dođe u roku od tjedan dana. I nebaš jebačine sa komunističkom firmom zvanom HP

Zato obavezno nadoplati za DHL/FedEx pa dođe u roku od tjedan dana. I nebaš jebačine sa komunističkom firmom zvanom HP

Fedex su največi pljačkaši ikad, naručiš nešto od $100 i onda njima još za carinu i njihove troškove špedicije daš 500kn, kad ti to isto dođe emsom na branimirovu platiš 200kn.

FedEXom mi je stigla jakna vrijednosti 250€ (+slanje 25€) iz Francuske i stigla je u roku 3 dana; trackingom vidiš: "Marseille: tad i tad, Paris: tad i tad, Wien: Tad i tad, Zagreb: tad i tad i onda se unutar RH gubi trag. :D Uglavnom, carine nije bilo, a došla je u 3 dana ravno..

• 3 years later...
ja iz indije uzeo stvar od 450kn i carinu placao na to+ troskove fedexovih usluga..pa vadio eori broj...satralo me ukratko

ne bi da nije već 99999 puta napisano i na forumu i po internetu, koliko deru na carini kod kurirskih službi, pa si se morao sam uvjeriti u to :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...