Kova Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 da, cijene su PDV-om Ali RC5 ti kraće traju i slabije koče od RC6 koeficijenti trenja RC5 - 0,4 RC6 - 0,5 izdržljivost - više je bolje RC5 - 37% RC6 - 66% znači RC6 skoro duplo duže traju.... a RC6E još duže ali nemam specifikaciju Ja sam našao ove podatke za CL materijale - što mi je i logično, jer veći koef. trenja teško da može dobro utjecati na izdržljivost (osim kod "Endurance" varijanti, gdje se kemija s materijalima koliko god se može):
Risbo Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 vidiš, zanimljivo, ja imam katalog u kojem piše drugačije - kao što sam napisao.... Al možda su mjenjali nešto u smjesama jer po ovome je RC8 izdržljiviji od RC6 a RC6 ima manji koef. trenja... nije logično, jelda.... Uglavnom, preporučam RC6E za svakodnevnu vožnju. I ne moraš se bojati zbog ABS-a, guma i cesta. Ak je veći koef. trenja, samo ćeš lakše morati gaziti po pedali kočnice A opet kad kočiš sa 200 km/h ne budeš morao nagaziti ko konj
tcode Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Preagresivna pločica i diskove mijenjaš u kompletu sa pločicama .
Kova Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Preagresivna pločica i diskove mijenjaš u kompletu sa pločicama . Je pa da. Ako je koef. trenja veliki a pločica dugo traje zna se onda kaj se troši..
doggy Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Kova ja ti mogu nabavit tarox kočnice ako te zanima. http://www.tarox.com/en/news.php
Dominik Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 tarox je govno, a nije istina da preagresivna polocica pojede disk, zavisi sta ti znaci pre agresivna, prije bi prekoa losa PF od 05-09 koji se vozio na WTCC-u je najbolja plocica s kojom sam se susreo, a nije nista ubijala disk i trosila se nevjerovatno malo ferodo je s DS serijom otiso u krasni k.... i nista ne valja za cestu CL je definitino najbolji izbor dok za trkce je moja preporuka CL i pagid blue
Kova Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 ferodo je s DS serijom otiso u krasni k.... i nista ne valja za cestu CL je definitino najbolji izbor Kad kažeš CL vjerojatno misliš na one cestovne, RC5+? Kaj je Ferodo DS stvarno tak loš? :huh:
TomiTraktor Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 moje iskustvo sa CL ali na motoru: - uopce ne trosi disk - ne cvili - grize odlično - stavio sam i celicne lajtunge isto kada i njih tako da mi je i doziranje postalo puno bolje i ono nanjbolje - cijenom su bile niže nego stock. doduše vidim da za tvoj auto koštaju, ali to je vjerojatno normalno za auto poput tvog
boko Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 (edited) Ahaa, moram pogledati jel imaju za ove čeljusti. Za početak u kitu stignu Ferodo DS2500. Kakva su iskustva s njima? Jel cvile? trenutno vozim ds2500,jako malo cvile,zanemarljivo.inace sam zadovoljan njima,nisu agresivne kao rc6 ali opet za svakodnevnu upotrebu i povremeno na stazu super resenje. Mi dilamo Carbone LorraineSmjese su RC 5, 6, 6E i 8, za cestu najbolje 6 ili 6E jer ne škripe a traju najdulje - nešto preko 15 kkm To su sve trkaće pločice, ali mogu se koristiti za cestu jer nije potrebno grijanje nego jednako koče od 0 do 800 st. Za tvoje čeljusti (CP7040) sam već isporučivao i isprobane su - Focus RS od Auto Hrvoja u RC6 su 2.148 kn/set a u RC8 su 2.336 kn/set izvini,ali nisi u pravu... vozio sam rc6,skripe booolesno,koce prebolesno,nisam ih pregrejao cak ni nakon 10ak krugova na grobniku.zderu diskove.koce i na hladno.racunaj da ces prednje felne obavezno farbati,jer rc6 varnice kao brusilica. rc 8 je jos agresivnija varijanta. moje misljenje je da ako ne vozis stazu uzmi rc5 ili ferodo ds2500. Edited May 7, 2010 by boko
Dominik Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Kad kažeš CL vjerojatno misliš na one cestovne, RC5+? Kaj je Ferodo DS stvarno tak loš? :huh: nije bio do prije 2 godine, sad ne znam sta im se dogadja , za otraga su odlicne :lol::lol:
Kova Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 (edited) trenutno vozim ds2500,jako malo cvile,zanemarljivo.inace sam zadovoljan njima,nisu agresivne kao rc6 ali opet za svakodnevnu upotrebu i povremeno na stazu super resenje. izvini,ali nisi u pravu... vozio sam rc6,skripe booolesno,koce prebolesno,nisam ih pregrejao cak ni nakon 10ak krugova na grobniku.zderu diskove.koce i na hladno.racunaj da ces prednje felne obavezno farbati,jer rc6 varnice kao brusilica. rc 8 je jos agresivnija varijanta. moje misljenje je da ako ne vozis stazu uzmi rc5 ili ferodo ds2500. A jel ti DS2500 prljaju felge? Ne vozim stazu - probaj si samo zamisliti kako bih "ambiciozno" izgledao na Grobniku s cabriom! Jel ima netko da je probao RC5? Siguran sam da i one dobro koče (za moje potrebe), ali me također zanima da li cvile i da li prljaju felge.. Edited May 8, 2010 by Kova
Alfaludak Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 hahaha za cijenu tvojih plocica ja kupim cijeli auto nego, ja ne znam kako i zasto, ali ferodo racing sam spalio u 20 krugova mobikroga, plocica je pozutila i pocela se mrviti. Mozda je problem bio sto sam ih vozio samo cca 500km prije izlaska na stazu, neznam, ali bio sam lud. Bacio sam soma kuna
boko Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 A jel ti DS2500 prljaju felge? Ne vozim stazu - probaj si samo zamisliti kako bih "ambiciozno" izgledao na Grobniku s cabriom! Jel ima netko da je probao RC5? Siguran sam da i one dobro koče (za moje potrebe), ali me također zanima da li cvile i da li prljaju felge.. prljaju se dosta,mislim da je to normalno kod racing plocica. rc5 je koliko sam ja informisan ekvivalent ds2500. 2alfa nisu plocice krive,nego si ti puno kocio,hehe,salim se nisam jos vozio stazu sa ds2500,zasada sam zadovoljan njima,a fredy je probao na grobniku i nije imao nikakvih problema s njima.
Risbo Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 trenutno vozim ds2500,jako malo cvile,zanemarljivo.inace sam zadovoljan njima,nisu agresivne kao rc6 ali opet za svakodnevnu upotrebu i povremeno na stazu super resenje. izvini,ali nisi u pravu... vozio sam rc6,skripe booolesno,koce prebolesno,nisam ih pregrejao cak ni nakon 10ak krugova na grobniku.zderu diskove.koce i na hladno.racunaj da ces prednje felne obavezno farbati,jer rc6 varnice kao brusilica. rc 8 je jos agresivnija varijanta. moje misljenje je da ako ne vozis stazu uzmi rc5 ili ferodo ds2500. A gle, ja kažem kako je kod onih auta na kojima su te pločice.... Možda nije ista smjesa za sve oblike pločica, možda ovisi o disku isto... Uglavnom još mi se nitko nije požalio na njih Prilično sam siguran da će RC 5 biti bolje od DS2500. Ali ako želiš mogu nabaviti i Ferodo Racing i Pagid Racing. Što se tiče trošenja diskova, ovisi o disku, recimo ako su bušeni više ih ubija nego samo narezane ili ravne ... Al evo primjer je Impreza sa RC8 koja je napravila 15.000 km na OMP-ovim bušenim/rezanim diskovima i vjerujem da je pola te kilometraže bilo gadno gaženje ....
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now