Jump to content

Recommended Posts

Posted

naime zna mi se desiti da dok izlazim iz dvorista ili parkinga i smotam skoro punoga da ponekad pukne i kasnije nist pa opet kad se smota da pukne, ne uvjek. dal je to do kugle ili homokinetickog? samo iz desnog puca

Posted

homokinetički valjda..tak je i meni samo ponekad pucketalo na full smotanom na jednoj strani..a kad je jedan dan puko skoro saobraćajku imao LOL

Posted
pa neće ti kugla pucat..ona će se ćut da lupka preko rupa

pitam jer neznam ,neki vele da bi kugal mogla biti. uglavnom kak mogu provjerit ak je kineticki? masni bi trebao bit?

Posted

homokinetički ti je sigurno!!

kak provjeriti.. odi na parking i smotaj puni lijevi i kreni(ponoviti i u desnu stranu :D )!!

u principu ti je ako smotaš puni lijevi i čuje se onda je desni u banani najvjerojatnije!!

Posted

Homokinetički. Tak je i na MICRI od starog. Smotaš do kraja volan i kreni. Ako pucketa to je to. Kugla lupa preko rupa. A opruga ima potpuno drugačiji zvuk kad pukne.

Posted
Ako samo jednom pukne nije kineticki

prije da je lezaj amortizera pa opruga preskoci kad smotas!

slažem se!

homokinetički puca na kretanju i ubrzavanju, tj zvuči kao kontinuirano pucketanje, preskakanje.....

probaj motat na mjestu i ako pukne (čuje se ko da preskoči) vjerujem da je ležaj amortizera......

Posted

Meni se to događalo dok sam imao X5. Kažu u Tomiću da treba letvu zamjenit. Reko na koju foru letva?! Al ajde, nek to zamjene. 2 tjedna i 12.000 kn kasnije opet ista stvar. Pederčine

Posted
Meni se to događalo dok sam imao X5. Kažu u Tomiću da treba letvu zamjenit. Reko na koju foru letva?! Al ajde, nek to zamjene. 2 tjedna i 12.000 kn kasnije opet ista stvar. Pederčine

letva volana kolko ja znam dobije lufta dok je istrošena a to s pucketanjem nema veze, ili?

btw. nije ni skupa toliko letva za X5..... ja sam se raspitivao za e39 i rekli su mi nekih 13 000kn, naravno samo letva, bez posla

Posted (edited)
slažem se!

homokinetički puca na kretanju i ubrzavanju, tj zvuči kao kontinuirano pucketanje, preskakanje.....

probaj motat na mjestu i ako pukne (čuje se ko da preskoči) vjerujem da je ležaj amortizera......

probao sam i tu i tam pukne, probat cu kasnije. u voznji nista samo kad krecem dok je volan smotani

mohuce da je lezaj

hvala svima, kasnije javim dok isprobam

Edited by Unknown
Posted
mozda lezaj amortizera ne valja (zahrđo lezaj) pa ti ne vraca oprugu linearno nego napinje

eto bas to, zvuci ko da napinje oprugu dok je na mjestu, i onda dok lakano u rikverc ili napred krenem preskoci.

homokineticki je suh ko barut i nema nikakvih naznaka.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...