Jump to content

Recommended Posts

Posted

Recimo da moram raditi redovne servise svakih 15 000km ili godinu dana. I sada ja napravio servis na 30 000km nakon godinu i 4 mjeseca od 15 000km, tj. zadnjeg servisa. Da li je to probijanje od 4 mjeseca osnova da mi se ne prizna garancija na auto ako rikne neki dio?

Hvala.

Posted

isto za znalce djelatnike ovlaštenih servisa..

ako mi je redovni servis obavezan interval svakih 15kkm da li ja mogu to obavit svakih 7,5kkm?

ako da - da li mogu imat svoje ulje preporučene kategorije od strane prizvođača koje donosim u ovlašteni na izmjenu?

ako ne - da li gubim garanciju ako sam izmijenim ulje i filter svakih 7,5kkm?

hvala

Posted

2 Stile-

Čista logika govori da ti garancija prestaje vrijedit ALI....ako si dobar sa ekipom u servisu u koji ideš mogu sve progurat odnosno svojim nadređenima reć da si bio bolesta/na putu ili sl.stvari i onda njihovi nadređeni daju zeleno svijetlo da garancija ostane,govorim iz prve ruke jer sam frendu to sredio tak da....!

ALI ako neznaš nikog,doći ceš u servis i oni ce ti reć da su popušio garanciju i to je to,sljedeči put kada dođeš prijavit nešto pod garanciju neće ti niš odobrit i to je to!!!!

2Ozy-

Neki servisi daju da dofuravaš svoje ulje i sl.al to su rijetki brijem!

Ne,zašto bi ju gubio koda to oni znaju al na 15tkm moraš doć kod njih,ja dok sam imo garanciju sam svakih 10tkm mjenjo ulje i filtere(i pločice :D )da to oni nisu znali.

Posted
isto za znalce djelatnike ovlaštenih servisa..

ako mi je redovni servis obavezan interval svakih 15kkm da li ja mogu to obavit svakih 7,5kkm?

naravno da mozes, da ides radit na 20k km onda bi bio problem, al posto bi ti radio servis ranije, nek budu sretni da im je cim vise kupaca takvih.

ako to pitas za skodu, u PIA-i mozes donjet svoje ulje! (kod zubaka mislim da ne)

Posted

2 Filip i Kroky - hvala carevi, da pitam za Skodu. :thumbsup:

onda je najbolje rjesenje da odem u PIA ovlasteni svakih 15kkm sa svojim uljem a doma na 7,5kkm promijenim bez da oni to znaju.. ;)

Posted

Hebiga Ozy, zagadio si mi post. :no2:

Filip: mislim da nije do ovih u servisu (HAZ-u). Kažu dečki da moraju kontaktirati Koreance da vide hoće li mi priznati garanciju. Ne znam...

Posted

@ Stile - Stvar je jednostavna, ako će gledati striktno, izgubio si garanciju jer nisi poštovao garantne uvjete. Ako ti pak priznaju pod garanciju, to je stvar njihove dobre volje. Koje od toga dvoje će biti, to ti nitko tu ne može sa sigurnošću reći.

Posted

Ma da. Sad sam tek dobio servisnu knjižicu i vidi se da nisam poštivao garancijske uvjete. Popušio sam svojom krivicom. Case Closed. Topic Closed.

Posted
Hebiga Ozy, zagadio si mi post. :no2:

Filip: mislim da nije do ovih u servisu (HAZ-u). Kažu dečki da moraju kontaktirati Koreance da vide hoće li mi priznati garanciju. Ne znam...

OOoooooo je kolega ite kako oni utjeću na to jer kad ti ovaj prijavi garancijsi kvar Korejcima onda može reć neke stvari tvom autu dali si ga redovno održavo,dali imaš više njihovih auta i sl. sve te stvari kada navede naravno u pozitivnom pogledu ti oni najvjerovatnije popuste i imas garanciju!!!

100% gle kad ti želi uzet uzet ce pa makar ni nemo razloga,a ako ti je želi dat dat ce ti je :thumbsup:

Posted

Pitao sam danas da li mogu nekako urgirati, da sam vozio 2 generacije Coupea od 2001. godine, da mi sestra vozi Hyundai, da mi dida vozi Hyundai, da sam šogija nagovorio da kupi Hyundai... I nije pomoglo jer sam pričao s nekim dečkom na šalteru. Ma.... A bilo mi glupo tražiti nekoga na višoj instanci...

Posted

2 ozy - ja bih care na tvom mjestu svaku drugu izmjenu (tu između tih scheduled servisa) napravio sâm doma. Nije da itko može znat da si ti u međuvremenu osvježio ulje u motoru...a motoru može bit samo bolje.

Posted
2 ozy - ja bih care na tvom mjestu svaku drugu izmjenu (tu između tih scheduled servisa) napravio sâm doma. Nije da itko može znat da si ti u međuvremenu osvježio ulje u motoru...a motoru može bit samo bolje.

u tom slucaju treba pazit kakav filter stavlja na zamjeni ulja, da se slucajno ne dogodi da stavi neki kakav u servisu ne stavljaju (druga marka, oblik, sta ja znam)..

i od toga mogu napravit frku, ako se povuce pitanje nekog kvara.. kao nestrucna ugradnja van ovlastenog servisa itd..

Posted
u tom slucaju treba pazit kakav filter stavlja na zamjeni ulja, da se slucajno ne dogodi da stavi neki kakav u servisu ne stavljaju (druga marka, oblik, sta ja znam)..

i od toga mogu napravit frku, ako se povuce pitanje nekog kvara.. kao nestrucna ugradnja van ovlastenog servisa itd..

Izbjegneš to da ne promijeniš filter....bolje stari filter-novo ulje, nego stari filter-staro ulje....

Posted
Pitao sam danas da li mogu nekako urgirati, da sam vozio 2 generacije Coupea od 2001. godine, da mi sestra vozi Hyundai, da mi dida vozi Hyundai, da sam šogija nagovorio da kupi Hyundai... I nije pomoglo jer sam pričao s nekim dečkom na šalteru. Ma.... A bilo mi glupo tražiti nekoga na višoj instanci...

Imaš posebnu osobu koja je zadužena samo za garancije znaći njegov/njezin poso je da samo slika dijelovi koji bi trebali ić na zamjenu pod garanciju i šalje ih u tvom slućaju Korejcima,njega bi trebo ulovit al znam da je to meni lako za reć....kužim te skroz,ha gle niš za sljedeči put znaš!!!

Al kažem sve se može kada imaš pravu osobu na pravom mjestu i zato se meni teško maknut od Opel-a jer šta poželim fakat to i dobijem,promjenio sam jedno 20+tkn dijelova na autu prije isteka garancije niš mi nebi priznali da nisam imo nekog.....!!!

Posted

Lim@: kažu da mi je otišao BCM sklop koji košta 8600 kuna. Manifestira se tako što mi se pali narančasti indikator stražnjeg grijača (trepne mi) u slučaju kada mi zadnji brisač radi na intervalu te kada se zaustavi. Ako slučajno dignem stražnji brisač da metlica ne struže po stražnjem staklu, tada je sve OK. Sve je OK i kada mi stražnji brisač radi konstantno. Tako da mi je čak malo sumnjiva njihova dijagnoza da je otišao BCM.

Ma žao mi je što sam vjeran Hyundaiu, a onda radi neke gluposti mi ne žele priznati garanciju...

Posted

ja sam sad imao prvi servis s i20 na 15.000 km, rekli su mi da bi izgubio garanciju da sam došao na 16.000, do 999 km preko priznaju, za vremensko prekoračenje nisam pitao.

pitao sam i ovo šta bi ozy htio, da li mogu dolaziti mijenjati ulje i filter svakih slijedećih 10.000 km umjesto propisanih 20.000 km jer ne vjerujem pričama o super uljima, a i vozim ga malo oštrije nego bi trebalo i rekli su da nema beda, samo to moram raditi u ovlaštenom servisu tj. platiti im još 150-200 kn za ruke,

Posted (edited)

tako i budem napravio.

s tim da sam jučer zvao nakon Krokyjevog info PIA-u i dali su mi zeleno svijetlo za moje ulje i interval na 15kkm odn prema servisnoj knjizi kako već sve ide i po redu.

a na pola ću sam doma sa original filterom, ipak ulje imam jako povoljno.

2 stile - sorry care.. mislim da je koliko-toliko povezano.

no, baš za tvoju situaciju, otišao bi skinut tih nekoliko km na satu.

Edited by Ozy
Posted

di ćeš u PIAu a živiš u maksimiru ak ti je lokacija točna? ajde k nama u sesvete, imamo popuste, imamo sladoled, imamo bombone :rofl:

Posted
di ćeš u PIAu a živiš u maksimiru ak ti je lokacija točna? ajde k nama u sesvete, imamo popuste, imamo sladoled, imamo bombone :rofl:

da u Maximiru sam. kad sam osvojio Fabiu su me pitali gdje ju želim podić odn gdje da ju transportiraju pa sam između Sesv.Kraljevca i Jankomira Štasni izabrao Štasnija jer mi je od firme udaljen 54 sekunde.

a di u sesvetama? misliš na taj Zubak prema D.Selu ili neki drugi?

dođem ja bio gdje, samo da mogu donijet svoje ulje i stajat uz mehaničare ili barem gledat s neke udaljenosti pa makar i kroz prozor :D

Posted

AutoZubak Sesv. Kraljevec.

To da gledaš dok rade možeš srediti bilo gdje, mislim da s tim nećeš imat problema za koji god se servis odlučio.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...