vjeko Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Dakle od cure Clio dci, 2003. godina me ubija u pojam sa kratkim svijetlima. U prosjeku mi zarulje traju mjesec dana bez obzira cije bile i koliko kostale. Preksinoc mi krepa desna zarulja, jucer navecer lijeva i to traje od kad ima taj auto prakticki. Veli mi frend koji vozi isti takav da i on svako malo mjenja zarulje. U cem bi mogao biti problem i kako ga rijesit?
gandi Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Susjeda je imala potpuno isti problem na peži 206 dok joj nismo stavili xenon. i eto, nema problema sa svjetlima već 2 godine
Hans Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 H7 žarulje inače imaju kraći životni vijek od H4 npr. Neznam koji je problem sa tim žaruljama jer isto se dešava na različitim autima sa H7 žaruljama za kratko svjetlo (govorim samo za marku Renault...Clio II,Clio III,Megane II). Ima više teorija o tome (nekvalitetne žarulje,špica napona u trenutku uključivanja,pregrijavanje žarulja zbog izvedbe farova...itd),vjerovatno je od svega pomalo. Ja sam sebi stavio neke Long Life Osram (ili Tungsram) i te su mi trajale po godinu i pol do dvije.
vjeko Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Razmisljam si vec neko vrijeme da stavim HID no strah me je da ne bi i tu zarulje svako malo mjenjal jer i ovak je vec ovo skup sport, a di bi dosel da mi xenoni tak krepavaju. Makar probat cu mozda riskirat i uzet xenone pa ak prdnu auto bum scepal. Takodjer, pokazivac vanjske temperature nije bas svoj. Ajde u zadnje vrijeme nije popizdio, al dok su bile one jebene zime on je pokazivao 57°C pa 65°C, a onda ne poakzuje nis pa se jedan dan odluci pokazat normalnu temp.
stealth Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Mi smo to rjesavali u citroenu na blesav naci i nije bilo vise ljudima problema... precvikat zice od svjetala kod konektora, uzed pola metra zice na jednoj i drugoj strani i produzit instalacije, smotat visak i negdje spremit sa strane da slucajno ne dospije negdje di nesmije...znaci samo produzit instalaciju... Inace to se dogadja zbog skoka napona, znali smo i drkat po alternatorima jel oni prepune i imaju pikove napona ali od svega toga nema veselja...jednostavno su falili nesto... Tvornicko rjesenje ne postoji barem sta se tice citroena...
Ciki Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Rikavaju zbog velike oscilacije napona i peakova, stavi xenon i rijesena stvar.
SlayForMoney Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Takodjer, pokazivac vanjske temperature nije bas svoj. Ajde u zadnje vrijeme nije popizdio, al dok su bile one jebene zime on je pokazivao 57°C pa 65°C, a onda ne poakzuje nis pa se jedan dan odluci pokazat normalnu temp. imao sličan problem na astri. otkačio se senzor sa prednjeg branika i dodirivao je hladnjak :thumbsup:
WD40 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Vjerovatno napon hebe pa ti ubija zarulje.... Cak su neki auti imali tvornicku akciju zamjene el vodova za žarulje... (hebat ga sad koja marka...)
Vlado206 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Susjeda je imala potpuno isti problem na peži 206 dok joj nismo stavili xenon. i eto, nema problema sa svjetlima već 2 godine +1 imao sam h1 i trajale suuuuuuuuuu stavio h7 i nakon 10dana crkla 1, a fala bogu ne stavljam one za 15-20kn i sad vec neko vrijeme rade bez problema, nekad kao "crkne", al pomaknem malo osigurac i sve radi :rofl:
Nicko Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Vjerovatno bi pomogao neki stabilizator napona sa kondenzatorom, da ne dobije česte peakove i velike oscilacije žarulja...
Coupe VD Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 stavi xenon i rijesena stvar. ...taj Clio ima obične projektorske farove...nema leće...znaš na šta bi to ličilo vozilima koji mu dolaze iz suprotnog smjera...
vjeko Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 ...taj Clio ima obične projektorske farove...nema leće...znaš na šta bi to ličilo vozilima koji mu dolaze iz suprotnog smjera... znam, kao i 90% ostalih auta koji su stavljali aftermarket ksenone.. dakle ljudi su se vec navikli :lol: salim se, naravno. slazem se s tobom glede toga al ak ne pomogne nista onda ce mi to bit jedini izlaz jer ovo je preskup sport mjesecno mjenjat po jedan set zarulja.
Ante Civic Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Ako ima H7 žarulju i misliš stavljati xenone naruči H7R žarulje koje imaju na sevbi štit tj. anti-glare da ne baca svuda okolo. Inače je to žarulja za reflektorske farove.... ili drugo riješenje ugradnja releja
SlayForMoney Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 znam, kao i 90% ostalih auta koji su stavljali aftermarket ksenone.. dakle ljudi su se vec navikli :lol: salim se, naravno. slazem se s tobom glede toga al ak ne pomogne nista onda ce mi to bit jedini izlaz jer ovo je preskup sport mjesecno mjenjat po jedan set zarulja. ne baš. Clio i Corsa C su poznati po tome da imaju smeće od farova, u jednom testu su zauzeli prva dva mjesta po zasljepljivanju (čim pogledaš kako su visoki farovi sve ti je jasno). nikako ne stavljati ksenon :no2:
SvenDaMan Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 možda glupo pitanje al - jel pališ auto s upaljenim svjetlima? ili upališ auto pa nakon sek dve upališ svjetla?
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now