Jump to content

START/STOP na novim automobilima

Recommended Posts

a sta ce ti uljni pritisak kad se motor ne vrti, , i bmw nema uljnu pumpu elektricnu, ja ne znam niti jedan auto da je ima, isto kao i odakle da motor moze biti topliji kad se ugasi nego kad je radio ???

malo proucite gdje vam stoji senzor temperature vode i sta se zapravo dogodi kad se motor ugasi, kolika je temperatura vode a kolika glave i bloka i gdje je taj problem koji ne postoji

• Replies 56
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

a imaju pojacene verzije startera. da se ne pregrije.

jedino mi je malo cudno sto s tlakom ulja, al vjerojatno je i to nekako rijeseno.

elektricna pumpa ulja, spremnik tlaka za uljni sistem il jednostavno kvalitetniji materijali

kako mi to samo smrdi na marketing...i na menagere koji odlucuju sta i kako a ne inzenjeri.

nije mi jasno samo kako moze biti dobro toliko startanja za motor,kako samo pumpa ulja digne tlak u djelicu sekunde bez obzira na viskozitet ulja...voda me ne zanima,samo ulje pod svim lezajevima...

imaju ulja jer je pritisak ulja bitniji od bilo cega drugoga. Znam da e90 330i je imao oboje elektricno i to jos 2005-e

Imale su i neke honde 80-tih i 90-tih... No za 330i čisto sumnjam da ima ulje na struju..

Imam i ja ulje za servo na struju. Da nisi pomiješao sa time? :naughty:

kako mi to samo smrdi na marketing...i na menagere koji odlucuju sta i kako a ne inzenjeri.

nije mi jasno samo kako moze biti dobro toliko startanja za motor,kako samo pumpa ulja digne tlak u djelicu sekunde bez obzira na viskozitet ulja...voda me ne zanima,samo ulje pod svim lezajevima...

A gle, zato stavljaju kvalitetnija ulja...

Bio je aftermarket (uradi sam) sustav za stojke, fiće i šta se u ono doba vozilo u jugi... Timer sa senzorima na gasu, kvačilu, i mjenjaču. I radilo je isto što i ovi novi bimeri.. Znači to je bilo 80-tih... :lol: I tad sam bio skeptičan o tome... I vidi vraga ovi njemački uber inženjeri izmislili toplu vodu.. :rofl:

To se moze iskljucit jelda? Susjed mi ima to na 118d, mislim da mi je rekao da je iskljucio odma taj sustav. Meni je to vrhunska glupost, mogu mislit kakva je strašna ušteda u pitanju, popit cu 1 kavu na dan manje ak bas hocu stedit... Ak je neki veci zastoj tipa na autoputu tak i tak cu ugasit auto ak nije vruce vani a ak je onda ce ionak i ti start/stoper auti radit zbog klime.

na crankingu imas prek 2 bara u desetinki sekunde, moras logirati pa gledati

najgore je prvo jutarnje paljenje, jer su lezajevi suhi i jedno takvo paljenje je gore od 5000 toplih, zato se trkacimautima uvjek dize tlak za prvo paljenje + sto je tu opterecenje nikakvo

Meni je to vrhunska glupost, mogu mislit kakva je strašna ušteda u pitanju, popit cu 1 kavu na dan manje ak bas hocu stedit...

Nije to samo radi tvoje uštede nego i radi pritiska Zelenih, ekologija i to..

Ista stvar ti je npr. i sa produženim intervalima zamjene ulja (20 000 km, pa i više).

Treba uzeti i stil vožnje u DE. Tamo su uglavnom velike ceste sa puno traka i nema stajanja... No kad su gužve, onda znaš stajati i sve 4 trake pune... Tada ima smisla ugasiti motor, jer zamisli koliko je to auta koji stoje i rade na leru...

No kad si u manjim gradovima gdje je stalno stani kreni, to baš i nema pretjeranog smisla...

Po meni ako hoćeš jebati, mora ući unutra, znači ako hoćeš ekologiju stavi električne aute umjesto naftnih i imati ćeš ekologiju...

Ono o čemu nitko ovdje ne razmišlja je efikasnost benzinskog motora kad radi na parcijalnom gasu odnosno leru... Dizelski su nešto sitno u prednosti, no dizelski kad rade, još više zagađuju okolinu...

Imale su i neke honde 80-tih i 90-tih... No za 330i čisto sumnjam da ima ulje na struju..

Imam i ja ulje za servo na struju. Da nisi pomiješao sa time? :naughty:

ti sumnjaj i dalje ja ti kazem da 330i to ima po defaultu...sve mi vise licis na veceg katolika od pape

ti sumnjaj i dalje ja ti kazem da 330i to ima po defaultu...sve mi vise licis na veceg katolika od pape

Električna pumpa za ulje nema nekih prednosti...

Ono što možda 330i ima električnu pumpu je za polu suhi karter. No to znači da ima i mehaničku...

Dok ne vidim nacrt tog motora ne vjerujem, jer ta pumpa nema svrhe (osim za suhi karter)...

imas pravo...motor uopce nema bolji response, bolje se vrti, ima manje otpore...te el pumpe su bezveze i bmw je fušerska firma koja je trebala tebe pitati prije nego su to stavili na auto da im ti pogledas nacrte i kazes da im to ne treba

ne, nego si ti to možda krivo shvatio. Jer, ta pumpa možda zaista postoji, no nije tu za poslugu motora uljem, nego za transfer ulja iz suhog kartera u spremnik iz kojeg mehanička uljna pumpa vuče ulje i opslužuje motor istim...

Kao što rekoh uljnu pumpu (električnu) su imale honde i toyote još prije 25 godina, jer su manje trošile (ekonomičnije), no imale su strašnu manu... Pumpa krepa i motor zariba...

Jedno je staviti električnu pumpu vode, pa imaš cirkulaciju kroz motor i turbinu kad je motor ugašen... No ulje je sasvim druga priča... Stoga nacrt or didn't happen.. :P

To je povezano sve na jedan motor koji to vrti i dalje... kako i klimu tako i te đinđe:)

kako je to sve povezano na jedan motor? znaci vrti sve te remenice koje inace motor vrti?

Radilica vrti automat anlasera?:lol::lol::lol:

Da, onda dio koji fiksno leži na zamašnjaku a odvojen od anlasera... :P

Dobro, možda nisam dobro vidio pa se cijeli zupčanik bendiksom pomiče i uskače u zub na zamašnjaku... :)

Edited by mr_G

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...