Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

squizl

Full members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

About squizl

 • Rank
  Advanced Member

Personal Information

 • Interesi
  Auti, tehnika, kompjuteri, gejming, svaštanešto

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jel postoji nešto slično na istoku grada?
 2. Kak može motor bit efikasniji ak mu makneš ono što poveća efikasnost? Ispuh je bačena energija, turbo izvuče tu još korisnosti. Električni turbo bi zahtjevao bateriju i nekakav generator za tu bateriju i taj generator bi bio spojen na motor i uzimao mu snagu i na kraju si dodao tonu kompleksnosti za proizvod koji već postoji - supercharger. Meni je logični sljedeći korak mild hybrid sa velikom turbinom koja na sebi ima motor/generator i neku malu bateriju - ko SQ7. Na taj način još uvijek izvlačiš energiju iz ispušnih plinova, izbjegavaš turbo rupu na niskim okretajima, a zbog elektromotra možeš staviti veći turbo nego što bi inače išao na motor te zapremine. Svaki put kad digneš nogu s gasa, otvara se wastegate, a inerciju turbine iskoristiš da puniš bateriju - to se trenutno koristi u F1 kao MGU-H. U principu mislim da je budućnost motora s unutarnjim sagorjevanjem, ako bude postojala, upravo sustav u F1 motorima - elektromotori na turbini i mjenjaču i TJI. I eto nas na 50+% termalne iskoristivosti.
 3. @Jopa, nije uopće hića. Mogu te pingati onda krajem sljedećeg tjedna pa se lako dogovorimo? Evo možemo @Pedja i ja čoporativno :)
 4. Znači nakon što sam neuspješno kontaktirao bar 10 servisa oko ovog od kojih neki jednostavno nemaju alat, a drugi nikad nisu čuli za to pitam vas Crotuned forume. Dakle, znate li gdje se u Zagrebu ili okolici može na autu napraviti leakdown test motora, odnosno test propusnosti cilindara na materinjem nam jeziku? Kad bi ista radnja još imala dobru endoskop kameru to bi bilo zaista divno. Ako netko ima u kućnoj radinosti to, nudim novce, pive, ćevape, prvo dijete i joker zovi na milijunašu. Tnx!
 5. Ček, visokotlačnu jaču imaš? Meni je Muha izvukao 320/400 sa kineskim DPom na koji je navaren serijski catback (uključujući serijski katalizator), i komentar je bio "ima još zraka, ali nema goriva" jer imam OEM pumpu.
 6. Baci sliku carbon buildupa i kak si to čistio, ak stigneš.
 7. Jel to čišćenje riješava onaj problem vibracija u leru koje dosta često EA113 motori imaju? Ono kad auto radi mirno pa svakih par sekundi lagano cijeli zavibrira, ali okretaji se ne miču.
 8. Ma i ove višeklipne čeljusti se manje flexaju od jednoklipnih pa i tu dobiješ bolji osjećaj, pa zamijeniš lajtunge i tu dobiješ malo, ulja naravno isto puno igra. Al ono, vozimo cestovne aute, to će uvijek biti do neke mjere gnjecavo na pedali, al ak se može složit da ne fadea nakon 3 kruga, a pritom je i lakše onda je to super. Uopće nemam ideju kak se kreću cijene glavnih kočionih. Ak je to fakat neka jeftinjara onda problema ni nema.
 9. To ima smisla. Al da staviš 17z na GTIa, vjerojatno bi imao hod papučice od pol metra. Mislim ne znam, ja samo teoretiziram i gledam kak dobit najviše za najmanje para, a u tom kontekstu mi se čini da je na GTIu bolje ići na Boxster prednje čeljusti sa dobrim uljem i pločicama. S druge strane u tom slučaju ostaje standardni rotor pa nemaš prednost većeg toplinskog kapaciteta pravog BBK seta. Ovo kaj IgoRR veli za empirijsko testiranje je meni dosta nezahvalno za procjenu jer u pravilu kad ljudi iskeširaju hrpu para na nekaj, nađu sebi u glavi načina da si to opravdaju - pa onda auti na gewindama koji su zakucani u pod obavezno imaju bolji handling, načipani auti manje troše, powerflex skine vrijeme po krugu za 5 sekundi i sl. @IgoRR , ste testirali te setove na stazi ikad?
 10. Koja bi onda logika bila da R32 ili S3 imaju veći glavni kočioni od GTI-a ili najobičnijeg 1.4? Negdje sigurno mora biti neka kvaka jer da OEM može negdje uštedjeti, sigurno i bi.
 11. Kak svi ti big brake setupi funkcioniraju sa serijskim glavnim kočionim? Jer ono, povećaš površinu klipova za duplo, a površina kočionog ostane ista - što se ne sjebe osjetljivost i dubina papučice? Mislim ak je cilj imat disk koji fino popuni felgu, jasno mi je, ali ak je cilj dobro kočenje jel ovo gore ima smisla?
 12. squizl

  Ljetne gume

  Imam zLine ali 18 i guma je za moje pojmove odlična. Pašu joj srednje temperature, ali i na jako hladnom je meni odlična, no kad je vani baš jako vruće onda mi postane nekako gnjecava. Ko da joj treba dodatni djelić sekunde da se namjesti. Ne vozim puno pa ne mogu reći ništa za potrošnju. Ja imam možda 25k km na njima i čine se ko nove.

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×
×
 • Create New...