Drag_steer Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 stavljam uricu za temp ulja uskoro, ali sta ako mi ne pase senzor (cep kartera) jer nije za moj auto. di mogu nac drugi cep kartera/senzor, npr urica je vdo a treba mi senzor drugi, di ga mogu kupit i kolike su cijene toga?
Exfreerider Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 I sam nedavno imao sličan problem ali odustao,neki kemijaju i oko filtera ulja
GonzoT5 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Drag_steer said: stavljam uricu za temp ulja uskoro, ali sta ako mi ne pase senzor (cep kartera) jer nije za moj auto. di mogu nac drugi cep kartera/senzor, npr urica je vdo a treba mi senzor drugi, di ga mogu kupit i kolike su cijene toga? uzmeš npr. senzor sa navojem M8x1,probušiš čep kartera i narežeš navoj i zašarafiš. može ti svaki tokar to napravit samo je pitanje ako uzmeš neorginalni senzor dali će urica onda točno pokazivati.? koliko sam ja upućen ako senzor nije orginal od sata kojeg imaš onda bi ga trebalo kalibrirat.??
Ujo Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 imaš dosta senzora na ebayu, preleti malo, sigurno će ti neki odgovarat. možeš i ovako kako je gonzo napisao, to sam i ja sebi radio na puntu. na čep sam urezao navoj za senzor koji sam zavidao u čep na karteru, sve dobro zabrtvio i funkcioniralo je. naravno tokar mi je napravio novi čep za karter sa navojem za senzor. mislim da je koštao oko 100kn. ne znam kako je na tvom autu, ali meni je senzor čestozapinjao kod pregiba ceste, a kod veće brzine mislim da to nije pametno jer ako zapne može raznijet čep i ulje procurit, a da ni ne skužiš i padne tlak na urici ali to se može desit prebrzo da ne stigneš ugasit auto i zariba, zato brijem da je najbolje rješenje kupit one adaptere za filter ulja, pa u njega zavidaš senzor. sve je plug and play, tako sam prijatelju na golfu stavio. kod izmjene ulja, umjesto filtera prvo zavidaš adapter i onda filter i taj adapter ima na sebi više utora u kojima možeš mjerit i tlak i temp ulja i to je najskuplje ali sigurno najpametnije rješenje. na ebayu košta oko 500kn taj adapter, a polovni se nađu i jeftiniji, ali ako ti je to za fiestu nemoj bit škrt.
Drag_steer Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 mislio sam uzet original (vdo) senzor(čep) za vdo uricu, samo ako postoji takav bas kakav meni treba. meni je čep vodoravno tako da nece bit problema sa cestom. ovo je isto dobra ideja samo mi se neda kemijat oko toga jebemu... probat cu nac vdo senzor. valjda ima toga u zgu
Dinko Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 koja je razlika u odnosu na tvoj?..ako je manji neka ti tokar napravi piksu s duplim navojem.ili nekakav adapter koji ušarafiš u karter a senzor u njega..
Raptor6767 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Drag_steer said: probat cu nac vdo senzor. valjda ima toga u zgu Hmmh...dalo bi se nešto iskopati....:naughty:
Drag_steer Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 dinko: vdo senzor (čep kartera, na njemu pise vdo) i vdo urica. samo taj čep koji imam je manji , ovaj koji imam na fiesti je veci. treba mi taj drugi vdo čep (senzor), nekako mi se neda to tokarit bilo bi idealno kad bi nasao vdo senzor ali za fiestu. vidjet cu sa tokarom, ali nije bas neki vrhunski majstor... raptor: sta imas senzore? neznam velicinu ali je za fiestu 2008, mislim da jos i focus ima takve. ako imas ili znas di ih ima javi :cheer:
Drag_steer Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 ako ocu temp ulja imat , da li je moguce spojit senzor nekako preko onog T djela, tamo gdje je senzor za lampicu pritisak ulja? jeli tko to radio? tako da je na tom mjestu senzor u ulju i mjeri temperaturu...
Raptor6767 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Drag_steer said: raptor: sta imas senzore? neznam velicinu ali je za fiestu 2008, mislim da jos i focus ima takve. ako imas ili znas di ih ima javi :cheer: Nisam ni vidio ovaj post - mogu nabaviti VDO ćukice pa sam mislio da mogu i senzor za njih kao rezervni dio - trebalo bi provjeriti.
Drag_steer Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 ok. ako uzmem vdo cuku cu ti javit pa da pogledas ako nije problem. zna netko odg na onaj moj prijasnji post?
Ujo Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 (edited) teoretksi biš mogao. samo ne znam kako ćeš to izvest. ne znam točno kako je rješeno na tvom autu, ali na mom je bio zavidan na blok, ne znam kako bi tamo mogao stat senzor za tempertaru?! ja sam na početku mislio samo zaljepit senzor izvana na karter, tek toliko da radi, ali onda nebi bilo koristi jer ne znaš kolika je točno temperatura. uvijek bi trebalo dodat 20c cca. Edited August 29, 2010 by Ujo
Drag_steer Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 mislio sam stavit onaj T nastavak, pa spojit obje stvari tamo.. neznam jos kako je to meni rjeseno samo razmisljam dali bi se moglo. kako uopce taj senzor izgleda, to je ono kod filtera ulja obicno?
KIMI_1.8T Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Drag_steer said: mislio sam stavit onaj T nastavak, pa spojit obje stvari tamo.. neznam jos kako je to meni rjeseno samo razmisljam dali bi se moglo. kako uopce taj senzor izgleda, to je ono kod filtera ulja obicno? Naravno da mozes, jer tako se i stavlja. T-nastavak i na njega userafis davac za sat od temperature ulja. Isto tako mozes spojiti i davac za sat pritiska ulja. Sve tipove davaca (razliciti navoji za razlicita vozila) i satova iz programa VDO ti drzi: TAHOGRAF d.. Dr. Franje Tuđmana 24 Brezje - Sv. Nedelja 10431 Zagrebačka Telefon: +385 (0)1 3795-700 Fax: +385 (0)1 3795-739 E-mail: info@tahograf.hr Jos jedan savjet, ne stavljaj nista drugo osim VDO-a.
Risbo Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Točniju ćeš temp. izmjeriti u karteru nego kod senzora tlaka I zašto ne koristiti ništa osim VDO-a? A šta je sa Racetech, Smiths, Stack,....?
Drag_steer Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 ma mislio sam da cu uzet vdo uricu al nista od toga. a posto je ura trebala bit vdo, trebao je i senzor. znam da je bolje u karteru ali ce posluzit i kod senzora tlaka valjda... jer ulje drzi toplinu
Risbo Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 ha ulje slabije provodi toplinu od recimo vode a pogotovo od metala... tako da će ti više mjeriti temperaturu bloka nego ulja Pogotovo jer je to slijepa ulica za ulje - ne cirkulira nego stoji
Drag_steer Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 risbo jel imas onda neke cepove za karter/senzore, moja dimenzija, za fiestu st , mislim da je M14x1,5
KIMI_1.8T Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Risbo said: Točniju ćeš temp. izmjeriti u karteru nego kod senzora tlaka I zašto ne koristiti ništa osim VDO-a? A šta je sa Racetech, Smiths, Stack,....? Sta mislis kolika je razlika u temperaturi ulja u karteru i tog istog ulja te temperature transportirano 20-ak centimetara vise (sam si napisao kako ulje provodi toplinu, a kako metal)? Zasto VDO? Zato sto je pouzdan, tocan i jer ga kod nas mozes imati odmah. Koja je cijena za Racetech, Smiths, Stack,....sa davacem (mislim, za koliko ih ti mozes ponuditi)?
Exfreerider Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Naletio na ovo pa se sjetio http://sandtler.de/katalogangebote/instrumente/geber/geber.htm
Drag_steer Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 hvala.a jel moze taj senzor (od vode je) ic za ulje? ili ce krivo pokazivat? imam autogauge uru
Drag_steer Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 imaju vdo za ulje...da li ce dobro pokazivat na autogauge uri? vdo senzor
Ujo Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Drag_steer said: imaju vdo za ulje...da li ce dobro pokazivat na autogauge uri? vdo senzor tako je i meni bilo, samo obrnut slučaj i siguran sam da nije dobro pokazivalo! meni je bila vdo urica, a senzor neki trash.u najvećim vrućinama je pokazivao 80° a siguran sam da je temperatura bila puno veća, pošto je voda bila oko 90°, znači realno je pokazivalo oko 40° manje. možda će u tvom slučaju bit bolje!
Drag_steer Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 sranje... necu kemijat onda. nesto cu smislit
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now