Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Kako sam vec bio rekao da imam problem sa sklopom ubrizgaca cilindra -3

tocnije sa štekerom na dizni,jer su labave imam opet novi problem.

Prije 2mj cca spojio sam auto na dijagnostiku (Tech2) i izbacio je ovu gresku.

DSC04827.jpg

To sam rijesio tako da sam šteker na dizni povezao vezicom i stisnuo ga na diznu. Auto je trokirao. Od tada nikakvih problema.

Medutim jucer mi se dogodilo na zelenom valu da mi se auto ugasio u voznji.

Vozio sam se normalno u trecoj na 2500rpm i upalila se lampica nacrtani auto sa kljucem,kako sam odmah poceo kocit i usporavat auto se ugasio.

Maknuo sam box(chip) i upalio ga normalno,jer sam na njega sumnjao.

Vozio sam se dalje,radio je bez problema.

Bio je parkiran nekih sat vremena,upalim ga i odmah se ugasi. Probam 2-3 puta,ista stvar. Probao sam jos jednom,cim je zaverglao dao sam mu malo gasa do 2000rpm i nije se ugasio. Radio je normalno do prvog semafora.

Ista stvar- Zuta lampica sa autom i kljuc preko njega se upali i sekundu nakon toga se ugasi.

Ujutro danas je najnormalnije upalio.

Bio sam na viru,tocio sam 100kn na petrolu ili sta vec je,kad sam izasao na autoput,tocio sam 200kn tifona. Do Zg-a sve ok.

Servis napravljen prije 2 tjedna. Svi filteri i ulje.

Spojio sam ga na Tech2 opet danas i pokazao je sljedecu gresku.

˝Napon izvan opsega učinka u krugu ubrizgivaca 1+4 cilindra. ˝

E sada. Nakon toga smo obrisali gresku i sva 4 stekera na diznama pricvrstili na vezicama.

Od dubrave do crnomerca nikavkvih problema. Bez zute lampice,bez gasenja. Za sada.

Sta vi mislite sta bi moglo tocno bit?

Jedan kaze da je dizna neka. Ali da je dizna,auto bi trokirao i nebi se ugasio cijeli. Ispravite me ako grijesim?

To je commonrail ako ista znaci.

I da,kad se upali lampica totalni safe mod. Auto bez gasa,kao da ima 3ks.

Auto ne dimi plavi,bijelo crno. Zadimi najnormalnije kad ga sturiram.

Fire?Gonzo? Tcode? Ekipa? Pomoc..? :)

Edited by drahic
Posted

nije li auto s ključem oznaka za kod ključa ?

Barem je tako bilo ja astri G...

mislim naravno nevezano za trokiranje i ostale pizdarije s tim nemre imat veze .

Posted

mislim naravno nevezano za trokiranje i ostale pizdarije s tim nemre imat veze .

Eh da. Probao sam i sa rezervnim kljucem. Ista stvar.

Da je do koda kljuca,nebi mogao upaliti auto uopce.

BTW- Na moru mi se pojavilo na tabli INSP4 sto u prijevodu znaci da je senzor ocitao vodu u gorivu! Mislio sam da sam lud jer sam krajickom oka to vidio.

Ali to je bilo prije nego sta sam natocio na toj europetrol ili sta vec je.

Da ponovim. Auto jucer i danas NIJE TROKIRAO. Vuce najnormalnije bez cipa od 1800 pa do kraja.

Posted

Posto nemogu editirat.

Gledali smo otvorenost injektora i bila je uredu. Laicki-na leru mu treba 30% on daje 29-30-31% goriva.

Po tome je sve u redu sa injektorima?

Posted

Nije, ta "lampica" se pali kod barem 50 različitih vrsta grešaka vezanih uz elektroniku i ECU.

Posted
Nije, ta "lampica" se pali kod barem 50 različitih vrsta grešaka vezanih uz elektroniku i ECU.

stvarno to smisleno rade u autoindustriji.

Meni je moj kreten ugasio ESP/ASR/ABS počeo blicat grijačima i izbacio motorgesstat werke (tako nekako) zato kaj je izgorila lampica kočionog svijetla :doh:

Posted
Kod kljuca, ili ti Immobiliser.

Kad je na njemu greska, auto upali i odmah se ugasi.

A zasto onda izbacuje gresku ˝Napon izvan opsega učinka u krugu ubrizgivaca 1+4 cilindra. ˝

Probao sam sa OBA kljuca koja imam i ista stvar.

Posted

Ma nije problem niti u ključu, niti u bravi, niti u imobilizatoru.

Simbol "auto s ključem" je kao što sam već rekao povezan sa barem 50 ako ne i više različitih mogućih grešaka. Treba očitati sa Tech2 koji je točno broj greške, pogledati u TIS-u što ju uzrokuje i koja je procedura za popravak, odnosno što ju uzrokuje.

Sve drugo je gubljenje vremena...

Posted

Simbol "auto s ključem" je kao što sam već rekao povezan sa barem 50 ako ne i više različitih mogućih grešaka. Treba očitati sa Tech2 koji je točno broj greške, pogledati u TIS-u što ju uzrokuje i koja je procedura za popravak, odnosno što ju uzrokuje.

nisam ni reko da je u tome greska, nego da ak dva kljuca rade, onda moze bit greska u bravi ako uopce je zbog toga...

IMHO najgora stvar na autu je kad struja pocne zajebavat :doh:

Posted

2146 je broj.

Da je greska do brave nebi mi izbacio gresku za dizne.. Brava nema nikakve veze sa diznama..

Posted
2146 je broj.

Da je greska do brave nebi mi izbacio gresku za dizne.. Brava nema nikakve veze sa diznama..

vozilo sa ključem je upalio jer ti je auto ušao i safe mod tipično za astru kada je problem i opasnost za motor" ugasi auto" i blinka ključ ...

i btw. meni je ove godine upalio insp4 jedno 2 puta a točim samo tifon i omw al nikad posljedica osim malo dužeg verlganja

Posted
vozilo sa ključem je upalio jer ti je auto ušao i safe mod tipično za astru kada je problem i opasnost za motor" ugasi auto" i blinka ključ ...

i btw. meni je ove godine upalio insp4 jedno 2 puta a točim samo tifon i omw al nikad posljedica osim malo dužeg verlganja

Da,ali meni ne blinka taj kljuc nego svijetli cijelo vrijeme. Znam na sta mislis,to me i Igor prvo pitao.

Evo,za sada (da kucnem o drvo) cijeli dan bez problema ikakvih nakon sta smo stegnuli štekere sa plasticnom vezicom i obrisali gresku.

Posted

Tvoja greška ima sljedeće varijante:

P2146 Cylinder 1 + 4 Injector Circuit Voltage Range/Performance C-027

P2146 Cylinder 1 + 4 Injector Circuit Low Voltage C-027

P2146 Cylinder 1 + 4 Injector Circuit High Voltage C-027

P2146 Cylinder 1 + 4 Injector Circuit Open C-027

P2146 Injector 1 or 4 Circuit Open C-027

Ako se ne varam ti si rekao i točno koju od ovih gore.

Fino uzmeš nekog tko ima Opel TIS, pogledate koji je mogući uzrok tvoje konkretne greške, i tamo odmah imate i proceduru za dijagnosticiranje uzroka i popravljanje problema. Ako vam se da s time zahebavat...

Ili se zaletiš u Opel servis da oni riješe problem... čisto sumnjam da će brisanje greške i plastične vezice riješit problem...

Posted
Tvoja greška ima sljedeće varijante:

P2146 Cylinder 1 + 4 Injector Circuit Voltage Range/Performance C-027

P2146 Cylinder 1 + 4 Injector Circuit Low Voltage C-027

P2146 Cylinder 1 + 4 Injector Circuit High Voltage C-027

P2146 Cylinder 1 + 4 Injector Circuit Open C-027

P2146 Injector 1 or 4 Circuit Open C-027

Ako se ne varam ti si rekao i točno koju od ovih gore.

Fino uzmeš nekog tko ima Opel TIS, pogledate koji je mogući uzrok tvoje konkretne greške, i tamo odmah imate i proceduru za dijagnosticiranje uzroka i popravljanje problema. Ako vam se da s time zahebavat...

Ili se zaletiš u Opel servis da oni riješe problem... čisto sumnjam da će brisanje greške i plastične vezice riješit problem...

˝Napon izvan opsega učinka u krugu ubrizgivaca 1+4 cilindra. ˝-Tako je izbacio Tech2.

Vezice su sada privremeno rijesenje. Moram jos tocno dijagnosticirat kvar. Dali su stekeri ili su dizne. Po ovome su stekeri. Jer auto sada radi normalno. U ponedjeljak cu ostavit auto tamo da rijese jos zadnji branik,pa cu probat naci štekere i prelemit ih.

Posted (edited)

Neznam frend al nemogu vjerovat da su jebeni štekeri otišli u k... sami od sebe daj nek ti neko to dobro preispita,moj savjet ti je da ga fakat odfuraš kod Pavičića jer smatram da to nije problem koji bi neki laik mogo riješit poput ekipe iz Šatraka,Đačića,Willa i sl. koje tak boli kifla dok ih ne stisneš za jajcof.

Jesi gledo po Njemačkim forumima,budem ti ja sada pogledo još pa ako šta nađem javim:thumbsup:

Sretno!

P.S.

Fox dobro kaže:P:rofl::rofl:

EDIT:

Sada gledo po De. forumima i nemaju ljudi takvih problema !!

Edited by Filip3333
Posted

Jucer ujutro se opet ista stvar dogodila,nakon brisanja greske.:doh:

Opet auto bio u servisu,obrisali su gresku i reprogramirali su dizne ovaj put. Tj softwerski su to odradili.

Auto je pali i vozi. Koliko dugo,neznam,toga se i bojim. Eliminiramo dio po dio pa cemo vidjet nadam se uzrok tome.

Posted

Jucer je auto opet poceo trokirat na leru i ugasio se.

Medutim nasli smo uzrok tome.

Na 3. cilindru,steker na dizni i jedna zica nema kontakt sa onom capicom unutra. Kako izgubi kontakt,tako komp ugasi odmah auto.

I u engleskoj imaju 150ks astre problem sa time. :doh:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...