TomiTraktor Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Znaci desni ksenon se upali ali kao da svijetli samo u faru i nista po cesti. Nema onu snagu kojom inače roka. Jel to kvar na zarulji ili balastu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rain Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 mijenjaj zarulju Link to comment Share on other sites More sharing options...
x3m Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 jel promjenio boju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 jel promjenio boju? minimalno. neda mi se kemijati sa mijenjanjem zarulja pa balasta, vjerojatno je netko imao taj kvar pa ako je zarulja da znam da ne moram i balaste nabavljati. 2 rain: pogađanje ili iskustvo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fran_Zgb Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 pa stavi lijevu zarulju i provjeri, 3 min posla Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 ja ti mogu rec iz svog iskustva prije tj dana..uzeo sam prije godinu dana od jensa zraulje(za original xenon) i furao se do nekidan na starima...oni su svijetlili, jedan je bio zut, jedan odlicne boje, a kurca nije svjetlilo...i sada stavio te nove, jbt opet je dan pred autom tako da moj glas da su zarulje.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 pa upravo to zamijeni balaste vjerovatno ti je to lakše, i ako onda radi OK, znači balast zeza, a ako ostane isto, žarulja je... iako ja mislim da je žarulja Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 ja ti mogu rec iz svog iskustva prije tj dana..uzeo sam prije godinu dana od jensa zraulje(za original xenon) i furao se do nekidan na starima...oni su svijetlili, jedan je bio zut, jedan odlicne boje, a kurca nije svjetlilo...i sada stavio te nove, jbt opet je dan pred autom tako da moj glas da su zarulje.. 2 mirtl: ne da mi se jer sigurno je vec netko imao taj kvar. hocu kupit, zamijenit i mir. pacey thanks, izgleda da ce napokon ove plave 3 godina stare zarulje u mirovinu i lijepe 4300K sjesti nove Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 pacey thanks, izgleda da ce napokon ove plave 3 godina stare zarulje u mirovinu i lijepe 4300K sjesti nove nema na cemu :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fran_Zgb Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 2 mirtl: ne da mi se jer sigurno je vec netko imao taj kvar. hocu kupit, zamijenit i mir. pacey thanks, izgleda da ce napokon ove plave 3 godina stare zarulje u mirovinu i lijepe 4300K sjesti nove aj fala qrcu da nebus vise glavni seljo na forumu :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 aj fala qrcu da nebus vise glavni seljo na forumu :thumbsup: hahaha i mene je to zivciralo, ali dok sam ja kupovao ksenon imao si te 8000K i niti jedne druge. Da ne govorim da je kit koštao 1500kn i to je bilo super povoljno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fran_Zgb Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 hahaha i mene je to zivciralo, ali dok sam ja kupovao ksenon imao si te 8000K i niti jedne druge. Da ne govorim da je kit koštao 1500kn i to je bilo super povoljno... nije bas istina, cinjenica je da nije bilo bas 4300k cesto ali 6k je bilo svagdje. ja sam imao 6k prije 4 god na astri a ti si uzeo tog brava pred 2 god il koliko. al eto nije ni bitno, sad ce napokon to zgledat pristojno Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 nije bas istina, cinjenica je da nije bilo bas 4300k cesto ali 6k je bilo svagdje.ja sam imao 6k prije 4 god na astri a ti si uzeo tog brava pred 2 god il koliko. al eto nije ni bitno, sad ce napokon to zgledat pristojno ja sam narucio 6000K ali došle su ove 8000K i bilo je uzmi il ostavi... BTW kupljeni 23.01.2008. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platinum Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 99% da je do xenon zarulje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavo Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Ajd prvo vidi ovo gore navedeno i balsat ali ti postoji opcija da je sjenilo matirao i više ne reflektira. Novi far Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 Ajd prvo vidi ovo gore navedeno i balsat ali ti postoji opcija da je sjenilo matirao i više ne reflektira. Novi far imam farove sa lecom koji su stari manje od 3 godine + nije moguce da je samo tako odjednom izmatirao i to samo 1 od 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PUGI Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 odes do Jensa on se malo pozabavi i mir Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 probaj zamjeniti lijevi i desni balast. ako ti problem "prijeđe" na drugu žarulju krepao ti je balast, a žarulje su okej. ako ti bude isto kao i prije krepala ti je žarulja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tihi Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Mogu biti i lece prljave. Moze biti i sjenilo unutra oljusteno. Al, navjerojatnije su zarulje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jens Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Zarulje su koma, da. Ali vrlo vjerojatno su i lece prljave + valeo reflektori (iza lece) su izmatirali 100%.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrky047 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Zarulje su koma, da. Ali vrlo vjerojatno su i lece prljave + valeo reflektori (iza lece) su izmatirali 100%.. Pošto imaš iskustva, jel se to događa na svim Valeo reflektorima? Ima li pomoći? Tomi jesu lu to originalni reflektori? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stipa Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Zarulje su koma, da. Ali vrlo vjerojatno su i lece prljave + valeo reflektori (iza lece) su izmatirali 100%.. ja imam sličan problem... žarulje svijetle bijelo (6000K) ali se ništa ne vidi...ko ćorava koka idem po gradu... skinem far i rastavim ga i očistim leće i isti mi vrag... pa one nosče preradim pošto mi kad stavim žarzlju pola žarulje uđe u far a pola vani bude (sad je napravljeno da cijela žarulja uđe u far...) malo je bolje ali opet je to NIŠTA u odnosu kako bi trebalo biti... POMOOOOĆ :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stipa Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Zarulje su koma, da. Ali vrlo vjerojatno su i lece prljave + valeo reflektori (iza lece) su izmatirali 100%.. ja iza leće imam neku pregradu između žarulje i leće (jel to to... inače nema ništa drugo) ja imam sličan problem... žarulje svijetle bijelo (6000K) ali se ništa ne vidi...ko ćorava koka idem po gradu... skinem far i rastavim ga i očistim leće i isti mi vrag... pa one nosče preradim pošto mi kad stavim žarzlju pola žarulje uđe u far a pola vani bude (sad je napravljeno da cijela žarulja uđe u far...) malo je bolje ali opet je to NIŠTA u odnosu kako bi trebalo biti... POMOOOOĆ :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavo Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 ja iza leće imam neku pregradu između žarulje i leće (jel to to... inače nema ništa drugo) POMOOOOĆ :thumbsup: taj lim nediraj to ti je cut-off Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jens Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 2mrky: ne na svima. Npr. moj punto koji je uvoz su odlicni i nakon 8 godina, a na puntu od stare koji ima i manje godina i manje km su losiji bar duplo. Osim toga, dosta je losa koncepcija tih projektora i ne mozes ocekivati puno svjetla iz njih. 2stipa: vec ti je Pavo reko sve.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now