Pale Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 jel ima netko mozda da moze/zna ugradit advance 775 alarm sa daljinskim? naime taj mi je bio u proslom autu i ja sam to sve izvadio vn i sad bi stavio u bravo. ja bi to najrade sa stavio, medutim jednostavno nemam vremena dobio sam neke nebulozne cifre, bar po meni, pa me zanima dali mozda ima netko ko bi to mogao napravit za manje. sorry na upadu u temu i hvala lijepa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 jel ima netko mozda da moze/zna ugradit advance 775 alarm sa daljinskim?naime taj mi je bio u proslom autu i ja sam to sve izvadio vn i sad bi stavio u bravo. ja bi to najrade sa stavio, medutim jednostavno nemam vremena dobio sam neke nebulozne cifre, bar po meni, pa me zanima dali mozda ima netko ko bi to mogao napravit za manje. sorry na upadu u temu i hvala lijepa Da pogodim? 2000? 2500? :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 jel ima netko mozda da moze/zna ugradit advance 775 alarm sa daljinskim?naime taj mi je bio u proslom autu i ja sam to sve izvadio vn i sad bi stavio u bravo. ja bi to najrade sa stavio, medutim jednostavno nemam vremena dobio sam neke nebulozne cifre, bar po meni, pa me zanima dali mozda ima netko ko bi to mogao napravit za manje. sorry na upadu u temu i hvala lijepa Žac, http://www.tnt-securus.hr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lac Ugradi Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Nebulozna cifra je 800kn za Palea...Imam samo jedan taj modul i dam ga za 400kn bez ugradnje, 900kn bi bio s ugradnjom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciki Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 jel ima netko mozda da moze/zna ugradit advance 775 alarm sa daljinskim?naime taj mi je bio u proslom autu i ja sam to sve izvadio vn i sad bi stavio u bravo. ja bi to najrade sa stavio, medutim jednostavno nemam vremena dobio sam neke nebulozne cifre, bar po meni, pa me zanima dali mozda ima netko ko bi to mogao napravit za manje. sorry na upadu u temu i hvala lijepa nazovi kbz i pitaj njih koliko kosta, mislim da je bilo oko 600-700kn. Znam da sam ih ja ugradivao po 600kn ali vise nemam vremena za to.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lac Ugradi Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 (edited) http://www.kbz-electronic.hr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=23 montaža auto alarma RST 774R sa daljinskim startanjem motora vozila = 1.530,00kn plus PDV za gotovinsko plaćanje 10% popusta To je C/p sa Kbz stranice... Edited December 2, 2010 by Lac Ugradi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 velika je razlika u cijeni ako se ugradjuje daljinsko paljenje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Pa tko priča o ugradnji alarma samo... :lol: Ako se govori o advanced, ja podrazumijevam i paljenje auta... :lol: A ono ti nitko neće napraviti ispod 2000kn, a ako je neki noviji auto, onda to zna narasti i preko 3000kn... :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 a markomi.hr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 a markomi.hr? Oni su isto ex kbz, a svi oni imaju slične cjenike... Pomiri se sa tim... Nitko se neće jebati sa ugradnjom paljenja bez barem 200EU... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Oni su isto ex kbz, a svi oni imaju slične cjenike... Pomiri se sa tim... Nitko se neće jebati sa ugradnjom paljenja bez barem 200EU... Dao sam ti link a ti i dalje pišeš gluposti umjesto da bar otvoriš i pogledaš cjenik koji je na webu objavnjen aka ugradnja alarma s daljinskim paljenjem - 990kn što je po mojoj tarifi manje od 200€, ali ako ti mislis drugacije ja bi radio kupio 200€ od tebe po 990kn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 2 lac - iskreno receno je, ako se na autu radi citav dan, a radi se, a materijal sav je moj, odnosno tvoje su ruke, oprosti ali dnevnica od 800 kn je za moj pojam jako puno nemoj se ljutit ali to je moje misljenje a najgore je kaj u biti znam to sam napravit ali nemam vremena no ako je takva cijena tj takav standard za to, nema frke, necu ugradit Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Uzmi da kineski alarm sa paljenjem košta 300kn, do najskupljeg advance negdje ispod 1000kn... A paljenje sa ugradnjom, računom, itd, ne možeš dobiti ispod 2900kn sa svim mogućim popustima.. Koliko je cijena ugradnje? 800kn ako ima i zaobilazak kod ključa, senzor lera, kompletan alarm i paljenje je đabe... Lac hoćeš ugrađivati i moje alarme? Sa markom iz markomi sam dobar i nije mi baš odavao dojam da radi tako jeftino... No opet dojam nije sve u životu.. Isto tako to što si pročitao je cijena ugradnje... Znači 1000kn + cijena alarma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 montaža auto alarma RST 774R sa daljinskim startanjem motora vozila = 1.530,00kn plus PDV Zanimljivo - ja sam toliko platio montažu Quaife špere u svoj auto.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 jebga onda sam ja u krivu ocito - nema veze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 2 lac - iskreno receno je, ako se na autu radi citav dan, a radi se, a materijal sav je moj, odnosno tvoje su ruke, oprosti ali dnevnica od 800 kn je za moj pojam jako puno nemoj se ljutit ali to je moje misljenje a najgore je kaj u biti znam to sam napravit ali nemam vremena no ako je takva cijena tj takav standard za to, nema frke, necu ugradit u tu računicu nisi ubacio bitnu stavku. osim "ruku" koristi i "mozak", tj. ono što bi drugima trebalo dan, dva ili nikad za proučiti i shvatiti , on već zna i u taj 1 dan će ti spojiti taj quratz da funkcionira i bez da ti spali auto po meni je to fer cijena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 jebga onda sam ja u krivu ocito - nema veze Naprotiv - nekako mi se čini da montaža tog alarma s daljinskim paljenjem zahtjeva nešto manje radnih sati nego montaža špere. Da ne spominjem da u Zagrebu baš i nema puno mehaničara koji to znaju dobro napraviti. Npr. u svim Volvo servisima su me glatko odbili uz objašnjenje da oni znaju zamjeniti cijelu getribu ali ne i ugraditi šperu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 u tu računicu nisi ubacio bitnu stavku. osim "ruku" koristi i "mozak", tj. ono što bi drugima trebalo dan, dva ili nikad za proučiti i shvatiti , on već zna i u taj 1 dan će ti spojiti taj quratz da funkcionira i bez da ti spali auto po meni je to fer cijena Za svaki posao koji zathjeva "mozak" cijena školovanja je već uključena u cijenu radnog sata. A kolika je ovdje cijena radnog sata i koliko tu ima norma sati? 8 sati i 190Kn/h? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 ma da se razumijemo, ja ne zelim umanjivat necije znanje i struku, odnosno iskustvo, ali u danasnje vrijeme recesije, secesije i ostalog provjervam i okrecem svaku kunu i gledam dali mogu jeftinije proc. mislim da je to normalno Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 u tu računicu nisi ubacio bitnu stavku. osim "ruku" koristi i "mozak", tj. ono što bi drugima trebalo dan, dva ili nikad za proučiti i shvatiti , on već zna i u taj 1 dan će ti spojiti taj quratz da funkcionira i bez da ti spali auto po meni je to fer cijena Potpis na ovo. No ja nebi rekao samo mozak odnosno znanje, nego i veliiiiiiko iskustvo, jer ponavljanje je majka znanja... Recimo meni koji sam izmislio alarme doslovce, treba za isti posao kao neznam Žacu (TNT) recimo 3-4 puta (PUTA) više vremena... A ako mu sve prođe bez problema, onda i više puta mi treba više vremena.. Praksa čini čuda... Naprotiv - nekako mi se čini da montaža tog alarma s daljinskim paljenjem zahtjeva nešto manje radnih sati nego montaža špere. Da ne spominjem da u Zagrebu baš i nema puno mehaničara koji to znaju dobro napraviti. Npr. u svim Volvo servisima su me glatko odbili uz objašnjenje da oni znaju zamjeniti cijelu getribu ali ne i ugraditi šperu. Opet, ponavljanje je majka znanja... Prvi puta kad sam skidao getribu, skidao sam ju 5-6 sati i još ju nisam uspio sam skinuti (trebao pomoć)... Drugi, treći puta (više niti ne brojim :lol:) uglavnom zadnji puta sam getribu potpuno sam, skinuo za manje od 2 sata, s tim da skinuti getribu kod mene ne znači samo to. Nego, skinuti hladnjak, rastaviti pola usisa, glavčine, poluosovine, 2 nosača, pola usisa na motoru, sve unutar 2 sata sa jednom krokodilkom i nekoliko klocni bez prave auto dizalice... Koliko onda treba nekome tko to radi svaki dan? Pola sata za skinuti getribu, 2 sata za ubaciti šperu, i 1 sat za vratiti getribu... Dobra satnica... Šta ne? Sorry na OT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mislav Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 (edited) briši, ne da mi se komentirati zapravo Edited December 2, 2010 by mislav Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Za svaki posao koji zathjeva "mozak" cijena školovanja je već uključena u cijenu radnog sata. A kolika je ovdje cijena radnog sata i koliko tu ima norma sati? 8 sati i 190Kn/h? Za paljenje ako sve prođe glatko treba barem 8 sati... Neki stariji auto će se napraviti i brže... No upaliti auto koji nema klasični ključ nego laserske pizdarije, startstop gumbe, bilo kartice ili one infracrvene kao na mečki, e tu počinje čarobiranje, i znam da žac potroši po 2-3 dana da tako nešto upali... znači ja bi to radio cijeli tjedan.. :lol: Nego sad je pitanje koliko se taj sat naplaćuje.. No ono što nitko ovdje nije spomenuo je što ako je elektronika drek kao nekih marki koje nećemo spominjati, pa recimo CAN procesor krepa, a nova elektronika košta 9000kn... Tko će to platiti? Vlasnik auta ili onaj tko ugrađuje alarm? Nemora biti da je onaj tko ugrađuje išta sjebao, ali recimo da se dogodi... Bilo samo od sebe, ili krivicom majstora.... Što onda... Jel i onda onih 180kn/sat dovoljno da pokrije štetu? Ili se nešto sa tim autom dogodi kao posljedica paljenja... Što onda? Tko pokriva štetu? Da ne kažem da od tih 200kn, preko 80kn ide državi, ako je sve legalno... I šta ćeš sad komentirati.. Da se razumijemo, to je sve preskupo, za naš standard, i ako možeš i znaš napravi sam, pogotovo ako se radi o starijem autu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 (edited) Potpis na ovo. No ja nebi rekao samo mozak odnosno znanje, nego i veliiiiiiko iskustvo, jer ponavljanje je majka znanja... Recimo meni koji sam izmislio alarme doslovce, treba za isti posao kao neznam Žacu (TNT) recimo 3-4 puta (PUTA) više vremena... A ako mu sve prođe bez problema, onda i više puta mi treba više vremena.. Praksa čini čuda... Opet, ponavljanje je majka znanja... Prvi puta kad sam skidao getribu, skidao sam ju 5-6 sati i još ju nisam uspio sam skinuti (trebao pomoć)... Drugi, treći puta (više niti ne brojim :lol:) uglavnom zadnji puta sam getribu potpuno sam, skinuo za manje od 2 sata, s tim da skinuti getribu kod mene ne znači samo to. Nego, skinuti hladnjak, rastaviti pola usisa, glavčine, poluosovine, 2 nosača, pola usisa na motoru, sve unutar 2 sata sa jednom krokodilkom i nekoliko klocni bez prave auto dizalice... Koliko onda treba nekome tko to radi svaki dan? Pola sata za skinuti getribu, 2 sata za ubaciti šperu, i 1 sat za vratiti getribu... Dobra satnica... Šta ne? Sorry na OT. Daj čitaj prije nego kaj kreneš brbljati ko plavuša s govornom manom: rekao sam koliko NORMA sati treba. Da li će to netko obaviti za 2 sata manje ili za 5 sati više to se kupca ne tiče. Ako ti pak nađeš dovoljno bedaka koji će platiti i 2500Kn - samo ih oderi, zakaj ne.. Edited December 2, 2010 by Kova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 tak ce vjerojatno i bit, a radi se o fiatu bravi iz 96, a za auto sa plinom nutra sam dao 700e. definitivno mi preskupo, tj nedam te novce na ugradnju. kad bude neki kompliciraniji novi auto onda mi nece bit zao ni vise, ali sad nedam rade probam sam, pa ak se i nes sjebe lako kupim djelove, bar za fiata su kikiriki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 (edited) Daj čitaj prije nego kaj kreneš brbljati ko plavuša s govornom manom: rekao sam koliko NORMA sati treba. Da li će to netko obaviti za 2 sata manje ili za 5 sati više to se kupca ne tiče. Ako ti pak nađeš dovoljno bedaka koji će platiti i 2500Kn - samo ih oderi, zakaj ne.. Kod paljenja auta NEMA norme... Onaj tko ugrađuje često nove aute, već otprilike zna da recimo na novom bimeru treba napravit to i to i da mu za to treba 16 sati i onda će odmah reći 1000kn više, što nije problem platiti nekome tko je kupio bimera za 60.000EU... Pogotovo ako mu je bitno da taj posao bude odrađen profesionalno, i ako zna da upaliti novog bimera mogu možda 2 čovjeka u HR (jedan od njih je Žac tnt a drugog ja nepoznam)... Edited December 2, 2010 by mr_G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now