Freak021 Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Večeras mi se iz vedra neba ugasila desna (suvozačka) xenon žarulja. Ugasim i upalim svjetla ponovo i sve oke. Nakon nekog vremena opet se ugasi. I sad se gasi svako par minuta, ali ugasim i upalim svjetla na prekidaču i upale se uredno, izniveliraju i sve. Nisu izbljedile niti sam primjetio da trepere do sad. Možda neki kontakt? Voda? Danas sam bio na pranju, ali ne cini mi se da je išta mokro. Ajmo prijedlozi, odakle krenit? Da ne odem u servis pa da me opale par tisuća kn za nove žarulje ili štagod ako mogu riješit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 balast te zajebava, tak je moj i nakon nekog vremena je krepal Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Tako je, krepao ti je balast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak021 Posted February 5, 2011 Author Share Posted February 5, 2011 balast te zajebava, tak je moj i nakon nekog vremena je krepal Jebeno, ako je balast onda sam izginio sigurno 2-3k kn. BTW radi se o orginalnim xenonima Čudno mi to, niti jedna naznaka da ce prdnit. A ni auto nije star, 3 godine. Kako to provjerit da budem siguran? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 a jel ti to morda pod garancijom kakvom? moze biti i onaj upaljac(starter) bar ja mislim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak021 Posted February 5, 2011 Author Share Posted February 5, 2011 a jel ti to morda pod garancijom kakvom? moze biti i onaj upaljac(starter) bar ja mislim Je klinac, 2 godine garancije sam ima. Tek od kraja 2008 je islo 4. Tako da od garancije kita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Ne mora biti balast, meni se na A3 gasio xenon ponekad, bilo je to do žarulje, također se radi o orginalnom xenonu, probaj si promjenit žarulje lijevo na desno pa ćeš vidjet jel do žarulje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 kad je meni krepao balast dešavalo mi se ovako: upalim svijetla i sve mi normalno radi 10 - 15 - 20 sekundi. onda ona žaruljja od koje je krepao balast počne treperiti i nakon što nekoliko puta zatreperi skroz se ugasi. zagasim svijetla, ponovno ih upalim i desi se ista stvar. prošli tjedan mi je krepala žarulja (nakon 3 godine korištenja ). nije ništa treperilo, nit se gasilo. samo je jedna svijetlila normalno "bijelo", a druga crveno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak021 Posted February 5, 2011 Author Share Posted February 5, 2011 (edited) Ne mora biti balast, meni se na A3 gasio xenon ponekad, bilo je to do žarulje, također se radi o orginalnom xenonu, probaj si promjenit žarulje lijevo na desno pa ćeš vidjet jel do žarulje. Uu to je terapija Moram skidat oba fara. Ali ako je zarulja to je najbezbolnija varijanta. Gandi: ali meni obe jednako svjetle, ista nijansa. Nema nikakvog crvnila ili slicnog Edited February 5, 2011 by Freak021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fran_Zgb Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 goran odi kod jensa sa foruma i to ti rijesi za par sto kn a ne par hiljada kuna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak021 Posted February 5, 2011 Author Share Posted February 5, 2011 (edited) goran odi kod jensa sa foruma i to ti rijesi za par sto kn a ne par hiljada kuna Moze broj na pm Edited February 5, 2011 by Freak021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jens Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 99% da nije balast nego sama zarulja tj. njen starter koji dolazi skupa sa zaruljom. Samo provjeri da li imas D1S ili D3S. Ostalo PM Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrunoL Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Je klinac, 2 godine garancije sam ima. Tek od kraja 2008 je islo 4.Tako da od garancije kita. Na dosta stvari imas produžene garancije na koje ti servis salje upit u Audi pa oni odgovaraju dali sudjeluju u popravku i ako da sa koliko %... Probaj pa možda i prode :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak021 Posted February 5, 2011 Author Share Posted February 5, 2011 Na dosta stvari imas produžene garancije na koje ti servis salje upit u Audi pa oni odgovaraju dali sudjeluju u popravku i ako da sa koliko %... Probaj pa možda i prode :thumbsup: Znam, ispalio sam to na zamašnjak i potisnu ploču. Audi mi pokrio 75 % ja ostatak. Sumljam da ovo moze proci, jer ipak je zarulja po definiciji potrošna roba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrunoL Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Znam, ispalio sam to na zamašnjak i potisnu ploču.Audi mi pokrio 75 % ja ostatak. Sumljam da ovo moze proci, jer ipak je zarulja po definiciji potrošna roba. Ništa te ne košta da probas,nekako mi je to rano riknulo nakon 3 godine i mislim da bi moglo proci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Zarulja. Ista stvar se meni dogodila. Upalim,pocne treptat i ugasi se. Ugasim,upalim i opet ista stvar. Zamijenio obje zarulje i sve ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleven Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 istina... ili zarulja ili balast i to je to... btw ako ti krene ljubicastiti onda je zarulja for sure.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Nemora bit. Meni nije poljubicastila,samo je pocela treperit i gasit se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak021 Posted February 5, 2011 Author Share Posted February 5, 2011 Ljubicasta je ova koja prdne. Upali, bude oke, trepne koji put poljubicasti i cao Cifra za 2 zarulje origigi je da se ukenjas. Da uzmem samo jednu? Ili mozda probam sa 2 kineza? Oni su 800kn obe a origigi oko 500 eur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MT Polo Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Ljubicasta je ova koja prdne. Upali, bude oke, trepne koji put poljubicasti i cao Cifra za 2 zarulje origigi je da se ukenjas. Da uzmem samo jednu? Ili mozda probam sa 2 kineza? Oni su 800kn obe a origigi oko 500 eur. iste simptome sam i ja imao i zarulja je bila cijena je meni za komad u tomicu bila 3kkn mislim ne sjecam se vise na kraju uzeo kod jensa obe za stotinjak eu i razlike nema:thumbsup: moja preporuka odi do jensa i neces pozalit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleven Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 stavi kineza na audi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak021 Posted February 5, 2011 Author Share Posted February 5, 2011 iste simptome sam i ja imao i zarulja je bilacijena je meni za komad u tomicu bila 3kkn mislim ne sjecam se vise na kraju uzeo kod jensa obe za stotinjak eu i razlike nema:thumbsup: moja preporuka odi do jensa i neces pozalit Culi smo se ali nema zamjenskih d3s. Vidit cu u pon sta ima kod zaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Ljubicasta je ova koja prdne. Upali, bude oke, trepne koji put poljubicasti i cao Cifra za 2 zarulje origigi je da se ukenjas. Da uzmem samo jednu? Ili mozda probam sa 2 kineza? Oni su 800kn obe a origigi oko 500 eur. Zaboravio kako se decko zove... 098 9532827 Mario-mislim. Inace radi sa zaruljama,ja od njega uzeo d2s,600kn obje. I da-obje mjenjaj odjednom. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lac Ugradi Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 D3s trenutno imam ti jedino u orginal Osram varijanti 800kn komad. Naravno za ekipu s foruma promjena je besplatna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now