Jump to content

Mali kiler ulja, koji auto ima?

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Imam prijedlog da fino uzmemo Astru od Milleta (pošto ja to još na svojoj nisam napravio), nek se on malo provoza, stane, mi dignemo haubu, opipamo cijev koja dovodi rashladnu tekućinu do tog malog hladnjaka, pa onda opipamo cijev koja izlazi iz tog malog hladnjaka (možemo čak i izmjerit temeperature na izlazu i ulazu), pa zaključimo da li on hladi ili grije vodu

upravo to!!

a cijev pipaj ti ak hočeš,gore ti je akula stavio slike pa razmisli;)

to kaj bude taj mali kiler ohladio je minorno i to ti svi pokušavaju objasnit...

uz dodatak da postoji svakako adekvatnija alternativa tome!!

da sumiramo. afaik taj mali killer samo dodaje volume u jednabu pa samim time pada temperatura u sistemu......

ak imas mjesta kamo i gde srafi, ilistavi veci killer ili napravi ono st ati ljude veli stavi drugi termostat i jaci fan ili svo troje da nemas brige.....

Lako je klincima fore i priče prodavat...

poštoji nešto kaj se zove mehanika i tehnologija materijala!

znači pravila postoje,nema priča!!

hladit možeš večim dvobrzinskim ventilatorom,večim hladnjakom,hladnijim termostatom

a ne pol litarskim hladnjakom koji samo može kočit protok prije

ulaska nego kaj bude hladio!!

...stavit dodatnu pumpu kakvu je detroit nabavio...to ima smisla i funkciju!!

da sumiramo. afaik taj mali killer samo dodaje volume u jednabu pa samim time pada temperatura u sistemu......

a i nalazi se na mjestu (hipotetski) gdje na njega stalno struji hladan zrak, te i time postiže da se temperatura dalje smanjuje...

ak imas mjesta kamo i gde srafi, ilistavi veci killer ili napravi ono st ati ljude veli stavi drugi termostat i jaci fan ili svo troje da nemas brige.....

Ono što su neki od početka krivo shvatili, nije bit u tome da se taj motor inače pregrijava pa je potrebno radit neke posebne kemije da ga se ustabili.

Stvar je u tome da usljed nespretnog konstruktorskog rješenja voda koja dolazi na kučište turbine nije u nekim režimima rada dovoljno hladna, i potrebno je samo taj dio rashladnog sustava unaprijedit kako bi se turbina kvalitetnije hladila.

Da bi se to ostvarilo nije potrebno radit neke preopsežne zahvate, dovoljno je dovesti malo hladniju vodu do turbine (bilo koristeći novi mali hladnjak), bilo koristeći Opelovo rješenje u vidu tzv. "cooling mod-a".

Al ne, ekipa mora uletit sa idejama da šta će mi to, pa to ne hladi vodu, pa bolje je instalirat babu vračaru da baca grah u gepeku... itd...

Da sumiramo, ja sam pitao da li netko zna koji auto ima mali kiler ulja, a ne tko ima glupu ideju da ju iznese ovdje. ;)

Par ljudi je na početku iznjelo pametne prijedloge što iskoristi, ostali očito nemaju kaj drugo za radit, pa pišu viceve.

poštoji nešto kaj se zove mehanika i tehnologija materijala!

znači pravila postoje,nema priča!!

Tako je, to su stvari koje pišu u mom indexu, uz još puno sličnoh zgodnih imena, zajedno sa ocjenama iza njih, jedino... mehanika i tehnologija materijala nemaju baš previše veze s ovim o čemu mi ovdje raspravljamo... ;)

Možda si greškom utipkao poruku u krivi thread..? :)

hladit možeš večim dvobrzinskim ventilatorom,večim hladnjakom,hladnijim termostatom

a ne pol litarskim hladnjakom koji samo može kočit protok prije

ulaska nego kaj bude hladio!!

...stavit dodatnu pumpu kakvu je detroit nabavio...to ima smisla i funkciju!!

Pa skinut ću kočnicu sa njega onda... :rofl::rofl::rofl:

mislim da turbini ne smeta jel temperatura vode u sistemu 80 ili 90 stupnjeva.

vjerojatno je dizajnirana da drzi i puno puno puno vise.

jedino sto je mozda pametno je to da voda cirkulira brze nego u leru, jer u leru se jako jako dugo i sporo hladi.

a mozda se ni ne smije naglo hladiti.

ma sta ja znam, ja spojim kak je serijala i vozim

Nema tu smisla...

Bitno je da hladnjak grije vodu iako mu se definira u kojim uvjetima.

Pameti kod 2fasta i previše. Čovjek si je sam dao dijagonozu i lijek za problem koji si je sam postavio.

Čemu onda išta pisati na tu temu?

niedan upgrade nije bezveze ako se pametno odradi

u voznji NIJEDAN kiler vode nije zagrijan na preko 60-70 stupnjeva, pa ni na kalibrama i astrama. na leru ako auto stoji i grije se, ventilator odrzava temperaturu da ne zakuha i samim time temperatura vode hlađenja turbine je 90-95 stupnjeva (termostat je skroz otvoren) a kad krenes na voznju temperatura kilera pada na gore spomenutu temperaturu a samim tim i hlađenje turba je bolje (termostat je na pola zatvoren-da je otvoren vidio bi na cukici to)

jedino sto mozes napraviti je to sto je akula rekao ILI staviti dodatno ventilator na taj hladnjak koji bi ti dodao i sve 5

iako od tog hladnjaka sto bi stavio nema previse koristi nema ni stete

Kak je to super kad možete pametovat , a niste probali .

Ja imam jači ventilator , novi killer motora , hladniji 82 stupnja termostat , i jači drugi ventilator koji je iza killera .... i dalje je ta voda koja je išla na turbo bila iste temperature.

Stavivši taj killer , ulazna temperatura vode u killer je bila 95 stupnjeva , a izlazna 40 stupnjeva ... u vožnji .

kod stajanja je ista ko i u velikom killeru jer je montiran ispred tog killera , pa ventilator koji hladi veliki killer hladi i njega .

Mene samo čudi kako to kod mene radi savršeno i ništa se još nije raspalo , puklo ili šta ja znam ...

Ljudi u engleskoj mjenjaju z20letove turbine ko čarape , a ja sam svoju skinuo sa 70 000 km i nema niti ijednog pokazatelja da je u banani ,,, tj. ko nova je ... tko se želi uvjerit može ju vidjet .

Cali ti si mi jednom prilikom objašnjavao da je c20let bog i isus .. a novi zlet i zleh su smeče ... tako da ti i ja nemamo kaj pričat onda , jer ti sve znaš ...NHF

termostat 75/85(počne na 75,potpuno otvori na 85)

ljevi...desni je orginal.

thermostatscoldvsstdsmyd4.jpg

jača vodena pumpa!

waterpumpsox6.jpg

uz naravno adekvatni dvobrzinski ventilator je ono

kaj daje konkretan rezultat!

@mile-niko ne govori da če se nešto raspast ili slično

nego tražimo konkretan rezutat toga kaj si stavio i to si tu pokušao

objasnit,ok(ne ulazim u način objašnjenja!!)!!??

...i da let je i dalje bog i batina za zlet-ove i ostale,to nije moja teorija

več nešto što češ nadam se kroz godine shvatit ako češ nastavit

sa tim hobijem!

imamo recimo zajedničko pričat o tome da ti naučiš mene il nekog

varit inox a ja tebe ili nekog mehanici ili nekim sitnicama naučene kroz godine!!

tako se skuplja znanje i prenosi dalje!!

bilo bi smješno da neznam više...NHF!

a ako stvarno funkcionira finta s hladnjakom,prezentiraj to

ovdje i "nauči" one koji neznaju...dokaži primjerom da temperatura

pada u tolkoj mjeri da stvarno pomaže u očuvanju turbine!!

i pokušajte biti barem malo pristojniji u objašnjenju

i obračanju drugima!!

termostat 75/85(počne na 75,potpuno otvori na 85)

ljevi...desni je orginal.

thermostatscoldvsstdsmyd4.jpg

jača vodena pumpa!

waterpumpsox6.jpg

uz naravno adekvatni dvobrzinski ventilator je ono

kaj daje konkretan rezultat!

@mile-niko ne govori da če se nešto raspast ili slično

nego tražimo konkretan rezutat toga kaj si stavio i to si tu pokušao

objasnit,ok(ne ulazim u način objašnjenja!!)!!??

...i da let je i dalje bog i batina za zlet-ove i ostale,to nije moja teorija

več nešto što češ nadam se kroz godine shvatit ako češ nastavit

sa tim hobijem!

imamo recimo zajedničko pričat o tome da ti naučiš mene il nekog

varit inox a ja tebe ili nekog mehanici ili nekim sitnicama naučene kroz godine!!

tako se skuplja znanje i prenosi dalje!!

bilo bi smješno da neznam više...NHF!

a ako stvarno funkcionira finta s hladnjakom,prezentiraj to

ovdje i "nauči" one koji neznaju...dokaži primjerom da temperatura

pada u tolkoj mjeri da stvarno pomaže u očuvanju turbine!!

i pokušajte biti barem malo pristojniji u objašnjenju

i obračanju drugima!!

Radi se o tome da ja nemam potrebu to nekom prezentirat ili objašnjavat .. ja sam to smislio , stavio kod sebe i vidio da stvar funkcionira ... meni je to dovoljno ..

Boris je to slučajno vidio kod mene i zato to hoče stavit ..

ja to nisam nikom prezentirao ili prodavao ili nešto sično , zato ni nemam potrebu nekom nekaj objašnjavat , ali me smeta kad me netko prozva i govori da bacam kifle ...

A odgovorio sam ti tim tonom , jer ni tvoj baš nije bio ugodn , sa onim pitanjima '' da i ?'' i tako dalje .

A šta se tiče clet-a ... to i dalje neču komentirat , jer nemam živce ..

Ono što su neki od početka krivo shvatili, nije bit u tome da se taj motor inače pregrijava pa je potrebno radit neke posebne kemije da ga se ustabili.

Stvar je u tome da usljed nespretnog konstruktorskog rješenja voda koja dolazi na kučište turbine nije u nekim režimima rada dovoljno hladna, i potrebno je samo taj dio rashladnog sustava unaprijedit kako bi se turbina kvalitetnije hladila.

Mogu li ja samo iznijeti svoje mišljenje i ono što sam vidio, a što je ustvari propust kod hlađenja turbine... Naime izlaz sa gornje strane hladnjaka ide na ulaz u turbinu, te izlaz iz turbine ide u ekspanzionu posudu...

Naime, iz tog izlaza iz hladnjaka voda uopće neće cirkulirati, sve dok turbina ne zakuha... Jer voda će radije i lakše strujiti kroz hladnjak kroz debelu cijev koja ide ponovno na pumpu nego kroz tanku cijev koja mora proći kroz turbinu pa onda u ekspanzionu posudu pa onda na pumpu...

Tako da je po mojoj slobodnoj procjeni hlađenje kučišta smanjeno jer je slabija cikrulacija vode kroz turbinu...

Uzmi crijevo koje ide direktno pod pritiskom iz glave, spoji ga na kučište turbine i na ekspanzionu posudu... Tu ćeš imati stalno jaki mlaz i veliki protok vode zagrijane na cca 95 stupnjeva... I turbina će se bolje hladiti...

Tako sam ja napravio i čini mi se da turbina manje svijetli po noći poslije bostanja.. :naughty:

A po meni, i to što Akula kaže, tako je nebitno jel ti dovodiš na kučište turbine 70, 80 ili 90 stupnjeva vodu, jer se kučište zagrije na 1000+ stupnjeva... Bitno je da dovedeš puno vode koja neće istog trenutka zakuhati čim dodirne kučište turbine..

mislim da turbini ne smeta jel temperatura vode u sistemu 80 ili 90 stupnjeva.

vjerojatno je dizajnirana da drzi i puno puno puno vise.

jedino sto je mozda pametno je to da voda cirkulira brze nego u leru, jer u leru se jako jako dugo i sporo hladi.

a mozda se ni ne smije naglo hladiti.

ma sta ja znam, ja spojim kak je serijala i vozim

ALELUJA!!!! Vidi se tko poznaje turbine... :thumbsup:

Edited by mr_G

Mozda bi bilo bolje da rijestite osnovni problem(previsok egt). Znaci staviti postene injektore, pumpu goriva i iskru pravilno zmapirati. Auto ce bolje ici, egt ce biti manji i nece vise biti problema s grijanjem.

Ovo se podrazumijeva... :rofl::thumbsup:

Pameti kod 2fasta i previše. Čovjek si je sam dao dijagonozu i lijek za problem koji si je sam postavio.

Nisam ja niti tražio lijek, niti imam problem.

Moje pitanje je bilo koji auto ima mali kiler ulja / vode, a ne što vi mislite o tome. U najmanju ruku bi trebali dobit opomene za OT. :rofl:

Čemu onda išta pisati na tu temu?

To si se trebao ranije zapitat... ;)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...