Jump to content

Plastificiranje vs bojanje djelova podvozja


Recommended Posts

Radi se o mostovima/trapovima, pa onda balans štange, glavčine, spone itd itd. Šta preporučate, standardno bojanje ili plastificiranje? I dal se uopće može u komadu plastificirati npr most? Probao sam tražiti po forumu, al skoro sve se odnosi na felge.

Link to comment
Share on other sites

plastificiranje je nekoliko puta otpornije na udarce od kamenja od pofarbanih dijelova.

normalno da mozes i most plastificirat, stange, opruge itd itd... puno je dugotrajnije jer se deblje nanosi i nakon svakog nanosa se ispece i ponovo nanosi plastificiranjem. svakako preporuka ;)

Link to comment
Share on other sites

Baš sam o tome pričao sa Blaževićem koji plastificira i kaže da je puno bolje i otpornije plastificiranje. Još pocinaš npr. balansice,most i miran si. Naravno prije toga moraš to popjeskarit.

Moj glas za plastifikaciju.

Link to comment
Share on other sites

Meni je palo na pamet, pošto ću ovo ljeto najvjerovatnije skidati komplet podvozje s Mazde i očistit i zaštititi, da premažem bar veće djelove epoksijem.

Ima li tko kakvih iskustava s tim i da li bi to bila dobra ideja?

 

Evo, Mattas je napisao.

 

Ali baš podvozje bi trebalo s bitumenom zaštititi, zar ne???

 

Ja sam na Trafficu iz '87 to radio prije 9god i znam da je bio besprijekoran u narednih 6god koliko smo ga još imali. Ali sam prošao SVE - na dizalicu i peglaj...

 

 

 

On topic: definitivno onak kak su dečki napisali već: pjeskarenje, cinčanje, plastifikacija.

Link to comment
Share on other sites

a kaj je s onim mitom koji sam čuo u nekoliko navrata da ako se plastifikat malo ošteti pod njega ulazi vlaga što rezultira većom štetom nego koristi ?

A podvozje je na učestalom udaru kamenja i ostalih pizdarija....

 

Naravno meni nije logično budući da što uđe pod plastifikat uđe i pod boju pa samo pitam..

Link to comment
Share on other sites

Znači plastificiranje u svakom slučaju, a prije toga i cinčanje, iako mi se nekako cinčanje čini višak. Zadnjih 20 godina ti djelovi na sebi nemaju boje uopoće :D

Šta se tiče zaštite samog podvozja vozila, ja sam na svoju Vectru kompresorom prije par godina bacao http://www.prosol-farben.de/shop/images/artikel/113552.jpg , i koliko mi se čini je dobar - ako Vectra A nije pokazala na rubnjacima u par godina onda je stvarno dobar :rofl: Gdje je lim tu prije proći temeljnom, a spojeve lima sa smjesom za to. Premda sam i o tim bitumenima čuo milijun priča, te ne smije biti krut te ovo te ono, ne znan ni ja više ko je u pravu.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...