hrga Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 (edited) Dal je kod nas bull-bar legalan... mogu za smijesnih 30 E nabaviti prednji bull za partnera... al glupo mi ga uzimat ak ce mi na tehnickom rec da se nesmije imat + da me murija ne olaksa negdje zbog toga... Edited July 4, 2011 by hrga Link to comment Share on other sites More sharing options...
golfijaner Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Čini mi se da je tema već bila i da je ilegalan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Ako je tvornicki legalan je...ako je kemija mora biti atestiran Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Točno. Tj. legalan je samo ako dolazi sa autom tvornički - kao serija ili dodatna oprema. EDIT: (bio sam sporiji) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Inace legalni su jedino plasticni bull barovi koji imaju zglob da se mogu savit prema autu...takav ima jedan poznanik ugradjen na Landcruisera i nikada nije imao problema...jedino kad ga je tip zveknuo na parkingu bull bar kako se savio mu je sjebao branik i far...tako da osim estetike...nema svrhe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 za berlinge se sjećam da su dolazili s (žutim :lol:) bullbarom serijski (oprema Adriatic :lol: ), za partnere ne znam, ali budući da su na istoj šasiji možda postoji na nekom tržištu partner s tim bullbarom pa bi se dalo legalno proći tehnički Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrga Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Da adriatic je imao bull bar...al to je bio model iz 98 godine...nakon toga nisam vise vidio.. zato i pitam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 a ti imaš novi! :doh: onda no way Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Kod nas i ako je metalni a tvornicki nemas nikakvih problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Da li su po europi bullbarovi zabranjeni za cestovnu upotrebu? Znam da sam čuo o tome već ima dosta godina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Vrlo jednostavno. Nema veze dali je metalni ili plasticni, samo mora biti tvornicki od tog modela vozila i legalan je. Sve ostalo, zaboravi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko_st Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Još prije 3-4 godine dođem u ZG po novu Ladu Nivu za koju je bio naručen i bull bar. Dođem tamo, ali bull bara nema. Dignem paniku jer mi se žurilo, a lik koji tamo radi mi kaže da ga namjerno nisu stvili jer od 20 isporučenih Lada s bull barom 18 vlasnika ih je nazvalo i psovalo mater jer nisu prošli tehnički. Ja mu kažem da ga stavi pa ću ga lako skinut ako budu stvarali probleme na tehničkom jer ionako sumnjam da bi vratili lovu (rekli bi da je bio poklon i sl.). Lik da nalog servisu i stave bull bar. Dođem u ST na TP, kad tamo lik gleda, vrti glavom i kaže mi da me ne može pustit s tim bull barom. Glumim da sam začuđen, pitam kako ne može kad je auto nov i prošao je homologaciju. Kaže mi da je to vezano uz sigurnost pješaka. Pitam ga da po tome ni mercedes ne bi mogao proć jer zvjezda može pješaku iskopat oko. Kaže mi da to nije isto i ode. Ja se već pomirio da nisam prošao, kad me on zove unutra i da papire da sam prošao. Za 2 godine ode tetak na tehnički, nisu ni spomenuli bull bar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now