Jump to content

Recommended Posts

Posted

ja pitam samo kaj vi mislite o tome jer sam od par ljudi cuo da je ok, nisam nigdje napisao da cu radit

2 dado: tesko da ce mi netko prodat samo 2 opruge i to -60

Posted (edited)

auto skakuće kao lud posle...kako je neko napisao nije to yugo...ja sam imao na yugu pa dobijem morsku bolest do osijeka...

Edited by alex
Posted
  Unknown said:
ja pitam samo kaj vi mislite o tome jer sam od par ljudi cuo da je ok, nisam nigdje napisao da cu radit

2 dado: tesko da ce mi netko prodat samo 2 opruge i to -60

takav problem imam i ja prednji kraj mi je super lego a zadnji je u zraku ful i isto bi trebao samo zadnje opruge

jel se prodaju posebno opruge ili samo komplet (sve 4)

Posted (edited)

Ja sam kupio koni sport kit za Stila 30/30 koliko se sijećam ali taj set je za više motora od stila tako da mi prednji kraj uopće nije pao a stražnji je bio ok.

Onda sam se javio Marininom (tu je cura na forumu) tati i dogovorio da se to malo dovede u normalu i sad vam to izgleda ovako

i233073_7.JPG

Ja sam zadovoljan jel mi se nije dalo isprobavati koliko bude palo sa nekim drugim oprugama .

I da nema nikakvog poskakivanja :thumbsup:

Edited by v.v.
Posted

ovo je več 3 set(zadjnih) rađen po naruđbi kod spirexa,(radi i jatić).

14mm žica,20% tvrđe.

nikad ikakvih problema,garancija naravno.

dsc00726gw8.jpg

Posted

ja zadovoljan.... čovjek mi ih spreš'o po specifikaciji

ispalo me za trećinu cijene novih kojih i tak nije bilo za kupit (sam po narudžbi)

može radit nove al je cijena preblizu novima da bi se isplatilo

meni je radio lik u dugavama (sarajevska), nemam pojma kak se zove ... hehe

Posted

mislim da to prešanje i nije neko rješenje...

jer pretpostavljam da opruge prešanjem moraju tu istu i termički obraditi

tada se mijenja i konstanta elastičnosti... (F=k*s)

pretpostavljam da i termičkom obradom opruga postaje tvrđa i lakše puca...znači sada treba (pošto je k promjenjen) veća sila za isti put (s) te sve pridonosi pojavljivanju pukotina na opruzi i pucanjem iste

Posted

nema prešanja,rade se potpuno nove opruge po naruđbi!

a prešanje postoječih nije pametno ni u kom slučaju!!

priba said:
ja zadovoljan...meni je radio lik u dugavama (sarajevska), nemam pojma kak se zove ... hehe

to je SPIREX,tamo sam nekoliko setova več dao radit!

nikad problema s njim do dan danas!

Posted

Ono što mene zanima u ovom topicu je slijedeće:

da li je netko od vas koji ovdje govore da to ne valja napraviti s oprugama imao osobnih iskustva s tim da mu je to uzrokovalo probleme?

Ne u stilu ono "moj frend od frenda mi je rekao" ili "pročitao sam na internetu" ili tako nešto.

Nego, da mi netko baš kaže : gle, ja sam to napravio sa svojim oprugama i imao sam generalno sranje, jer mi je napravilo to, to, to i to...

Ili ja sam osobno vidio što je prešanje opruga napravilo jednom autu, a napravilo je to, to, to i to...

Ne šalim se, jako mi je bitno to znati.

Posted
  schlatka said:

da li je netko od vas koji ovdje govore da to ne valja napraviti s oprugama imao osobnih iskustva s tim da mu je to uzrokovalo probleme?

Ne u stilu ono "moj frend od frenda mi je rekao" ili "pročitao sam na internetu" ili tako nešto.

Nego, da mi netko baš kaže : gle, ja sam to napravio sa svojim oprugama i imao sam generalno sranje, jer mi je napravilo to, to, to i to...

Ili ja sam osobno vidio što je prešanje opruga napravilo jednom autu, a napravilo je to, to, to i to...

Imao buraz rezane na yugu sa kracenim amortizerima i viskoznijim uljem,vozili se svaki dan,barem 5 puta dnevno su nam federi iskakali van i ubijali macke po cesti,sve lokalne babe su nas pljuvale.

Na Kadettu je imao buraz custom made tvrdje radjene na osnovu uzorka originalnih,isto ok.

Presane nisam imao.

Posted
  schlatka said:

Zar nije bolje uciti na tudjim pogreskama?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...