Unknown Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 kaj mislite o tome? da cujem vasa misljenja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 bjez od toga ,nije to yugo ,pa da nema kupit opruga za njega Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 rekli bi neki - okani se corava posla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dado007 Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 Neno, hebemu, pa po 500 kuna je bilo po forumima sportskih opruga za tvoju vecu. Koji fuck ces presat opruge da ustedis 100-200 kuna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 e ovako, a jel se mogu standardne stare opruge nekako ojačat samo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted November 21, 2008 Author Share Posted November 21, 2008 ja pitam samo kaj vi mislite o tome jer sam od par ljudi cuo da je ok, nisam nigdje napisao da cu radit 2 dado: tesko da ce mi netko prodat samo 2 opruge i to -60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 (edited) auto skakuće kao lud posle...kako je neko napisao nije to yugo...ja sam imao na yugu pa dobijem morsku bolest do osijeka... Edited November 21, 2008 by alex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Polo Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 ja pitam samo kaj vi mislite o tome jer sam od par ljudi cuo da je ok, nisam nigdje napisao da cu radit2 dado: tesko da ce mi netko prodat samo 2 opruge i to -60 takav problem imam i ja prednji kraj mi je super lego a zadnji je u zraku ful i isto bi trebao samo zadnje opruge jel se prodaju posebno opruge ili samo komplet (sve 4) Link to comment Share on other sites More sharing options...
v.v. Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 (edited) Ja sam kupio koni sport kit za Stila 30/30 koliko se sijećam ali taj set je za više motora od stila tako da mi prednji kraj uopće nije pao a stražnji je bio ok. Onda sam se javio Marininom (tu je cura na forumu) tati i dogovorio da se to malo dovede u normalu i sad vam to izgleda ovako Ja sam zadovoljan jel mi se nije dalo isprobavati koliko bude palo sa nekim drugim oprugama . I da nema nikakvog poskakivanja :thumbsup: Edited November 21, 2008 by v.v. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cali Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 ovo je več 3 set(zadjnih) rađen po naruđbi kod spirexa,(radi i jatić). 14mm žica,20% tvrđe. nikad ikakvih problema,garancija naravno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v.v. Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 (edited) Sory za sliku molio bih moderatora da je smanji! Riješeno!:thumbsup: Edited November 21, 2008 by v.v. Link to comment Share on other sites More sharing options...
white Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 ja takoder na bivsoj vectri imao od jatica i pre pre zadovoljan sam bio Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario_zg Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 http://www.opruge-jatic.hr/slike/stranica/15.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Polo Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 Znači prednje si ostavim kaj imam a samo zadnje napravim po narudžbi. Kaj to dođe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario_zg Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 brijem oko 300kn za dvije opruge, reko mi kolega s CF-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 takoder kod jatica opruge presane ...auto lijepo sjeo tocno koliko sam rekao i ostao isti kao serijala ...tako da + od mene .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted November 22, 2008 Author Share Posted November 22, 2008 hvala na odgovorima, brijem da cu jatica posjetit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
priba Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 ja zadovoljan.... čovjek mi ih spreš'o po specifikaciji ispalo me za trećinu cijene novih kojih i tak nije bilo za kupit (sam po narudžbi) može radit nove al je cijena preblizu novima da bi se isplatilo meni je radio lik u dugavama (sarajevska), nemam pojma kak se zove ... hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 fino tu spresanu oprugu pospes s puderom i pocnes s jednog do drugog kraja brojat pukotine, kad pređes brojku 1 baci oprugu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akula Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 mislim da to prešanje i nije neko rješenje... jer pretpostavljam da opruge prešanjem moraju tu istu i termički obraditi tada se mijenja i konstanta elastičnosti... (F=k*s) pretpostavljam da i termičkom obradom opruga postaje tvrđa i lakše puca...znači sada treba (pošto je k promjenjen) veća sila za isti put (s) te sve pridonosi pojavljivanju pukotina na opruzi i pucanjem iste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cali Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 nema prešanja,rade se potpuno nove opruge po naruđbi! a prešanje postoječih nije pametno ni u kom slučaju!! ja zadovoljan...meni je radio lik u dugavama (sarajevska), nemam pojma kak se zove ... hehe to je SPIREX,tamo sam nekoliko setova več dao radit! nikad problema s njim do dan danas! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schlatka Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 Ono što mene zanima u ovom topicu je slijedeće: da li je netko od vas koji ovdje govore da to ne valja napraviti s oprugama imao osobnih iskustva s tim da mu je to uzrokovalo probleme? Ne u stilu ono "moj frend od frenda mi je rekao" ili "pročitao sam na internetu" ili tako nešto. Nego, da mi netko baš kaže : gle, ja sam to napravio sa svojim oprugama i imao sam generalno sranje, jer mi je napravilo to, to, to i to... Ili ja sam osobno vidio što je prešanje opruga napravilo jednom autu, a napravilo je to, to, to i to... Ne šalim se, jako mi je bitno to znati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario_zg Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 ali konkretno Jatić ne "preša" opruge nego radi nove opruge od 20% čvrščeg materijala, pa nema razloga za ikakvo pucanje ili uništavanje ovjesa Link to comment Share on other sites More sharing options...
a112 Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 Ono što mene zanima u ovom topicu je slijedeće:da li je netko od vas koji ovdje govore da to ne valja napraviti s oprugama imao osobnih iskustva s tim da mu je to uzrokovalo probleme? Ne u stilu ono "moj frend od frenda mi je rekao" ili "pročitao sam na internetu" ili tako nešto. Nego, da mi netko baš kaže : gle, ja sam to napravio sa svojim oprugama i imao sam generalno sranje, jer mi je napravilo to, to, to i to... Ili ja sam osobno vidio što je prešanje opruga napravilo jednom autu, a napravilo je to, to, to i to... Ne šalim se, jako mi je bitno to znati. Imao buraz rezane na yugu sa kracenim amortizerima i viskoznijim uljem,vozili se svaki dan,barem 5 puta dnevno su nam federi iskakali van i ubijali macke po cesti,sve lokalne babe su nas pljuvale. Na Kadettu je imao buraz custom made tvrdje radjene na osnovu uzorka originalnih,isto ok. Presane nisam imao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 Ono što mene zanima u ovom topicu je slijedeće:da li je netko od vas koji ovdje govore da to ne valja napraviti s oprugama imao osobnih iskustva s tim da mu je to uzrokovalo probleme? Ne u stilu ono "moj frend od frenda mi je rekao" ili "pročitao sam na internetu" ili tako nešto. Nego, da mi netko baš kaže : gle, ja sam to napravio sa svojim oprugama i imao sam generalno sranje, jer mi je napravilo to, to, to i to... Ili ja sam osobno vidio što je prešanje opruga napravilo jednom autu, a napravilo je to, to, to i to... Ne šalim se, jako mi je bitno to znati. Zar nije bolje uciti na tudjim pogreskama? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now