obie Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 Ok....sve to stoji...na papiru stvar savršeno funkcionira...ALI i top gear i fifth gear su imali test RS4 vs M3 i na oba testa je M3 bio bolji, brzi kroz zavoje, ali sporiji u drag raceu Dakle...zašto? Quattro je super za osječaj sigurnosti i za snijeg i led...za sve ostalo...tu su auti sa boljim ovjesom, lakši, agilniji i sa RWD. Isto tako...megane R26 je dokazao da i RWD moze biti brzi od oboje ako se dobro slozi... pa meni je ovo sasvim dovoljno... Audi RS4 (B7) vs BMW M3 (E46) Lap Times Track RS4 (B7) M3 (E46) Top Gear Track 1:25.6 1:31.8 Nordschleife 7:58 8:22 Tsukuba 1:08.36 1:07.11 Hockenheim Short 1:15.4 1:16.3 Vairano Handling Course 1:24.030 1:22.599 Oschersleben 1:48.69 1:50.00 Motovision handling course 19.58 19.79 Autozeitung test track 1:41.3 1:44.5 Serres Racing Circuit 1:35.35 1:35.15 Specs Discipline RS4 (B7) M3 (E46) Max speed 155 m/h (250 km/h) 155 m/h (250 km/h) 0-100 km/h acceleration 4.7 4.8 0-160 km/h acceleration 10.7 11.0 0-200 km/h acceleration 15.6 16.8 0-300 km/h acceleration - - Quarter mile time 12.8 13.2 Power/weight ratio 0.18 0.16 Summary Discipline RS4 (B7) M3 (E46) Track Performance 179 points 14 points Straight line speed 224 points 216 points Total 403 230 The Answer Audi RS4 (B7) is noticeably faster. izvor: http://www.fastestlaps.com/index.php?page_id=compare&car1=4585874a284a1&car2=458da861dbf7c Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 2 obie: BMW e92 i B7 su konkurenti...pomijesao si loncice... Link to comment Share on other sites More sharing options...
joke6 Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Ok znaci sad smo na tragu necega: - quattro je pretezak - nije za prevelike brzine - dugotrajnost 70 ekstremnih krugova je upitna I naravno glupost stoljeca: Formula se vozi po ravnoj pisti...ha ha ha...formula nema zavoja majkemi BTw sinocnji top gear: bugatti veyron 1000 konja 4x4, DSG sve sve sve na svijetu vs zonda kabrijo....pogodi koji je brzi na stazi...a koji na dragraceu ovakvu gomilu gluposti nisan odavno pročita. Jel da da bi izbrisa ovaj post da ga nisi ti napisa? Aj priznaj da bi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 2 obie: BMW e92 i B7 su konkurenti...pomijesao si loncice... nope... ceka se B8. oni su ista generacija preciznije RS5, da bude coupe i coupe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 U Formuli nije uveden pogon na sva 4 baš zbog težine, a i aerodinamika bi se pogoršala jer bi trebalo ugurati još dva diffa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rocky Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 ... nije ni rs5 dok ne dođe m3csl... nadam se da hoće... to bi onda bila prava usporedba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Ok znaci sad smo na tragu necega: - quattro je pretezak - nije za prevelike brzine - dugotrajnost 70 ekstremnih krugova je upitna I naravno glupost stoljeca: Formula se vozi po ravnoj pisti...ha ha ha...formula nema zavoja majkemi BTw sinocnji top gear: bugatti veyron 1000 konja 4x4, DSG sve sve sve na svijetu vs zonda kabrijo....pogodi koji je brzi na stazi...a koji na dragraceu Pajdo vidi se da si diplomirao preko bankomata.....citaj da je staza bez rupa i peezdarija ili sljunka i inih smetala koja su u svakodnevnoj voznji problem!! Kod quattra nije dugotrajnost problem, pricam opcenito o formuli kao formuli! Da quattro gubi strasno kada je pitanje o vecim brzinama zbog gubitaka (jebat ga fizika) ali zato zavoji i trakcija MVJ!! Da auto sa quattro-m je tezi 100-injak Kg , ali je to sa trakcijom rijesena stvar!! Nemres reci da je to losa stvar i da je nepotrebna!! Isto tako mozes i jebat bez kondoma kao budes ga izvadil pa eto ima dece koliko hoces koji su tak nastali!! ccc...... Zonda je cca. 700kg laksa od Veyrona !! Ja isto imam Obie-a na Dragu-u, jest da zavojima nismo bili, ali brijem da bi me satrao!! Snage blizu, kilaze blizu!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 ovakvu gomilu gluposti nisan odavno pročita.Jel da da bi izbrisa ovaj post da ga nisi ti napisa? Aj priznaj da bi. Ja sam samo izvukao crtice iz vozaca quattra i fana audija... i btw sve su istinite... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 ... nije ni rs5 dok ne dođe m3csl... nadam se da hoće... to bi onda bila prava usporedba... bila bi šteta da csl ne izađe, jer je onaj e46 bia strawa. ali kako stvari stoje i ono sta sam cita izgleda da ga nece izbacit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 ja i dalje tvrdim da quattro ne utjece na cornering speed...a dominik koji je race engineer ce to i potvrditi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 bila bi šteta da csl ne izađe, jer je onaj e46 bia strawa. ali kako stvari stoje i ono sta sam cita izgleda da ga nece izbacit... Da nažalost se bave razvojem govana za fat amerikance kao sto je X1 mini SUV i tome slično Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 CSL nece izlaziti , to je official kao izjava!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 (edited) Da li je istina da je Nissanov pogon na sva 4 najbolji na svijetu, konkretno iz Skylina GTR??? Medju serijskim automobilima usudio bi se reci da je, Novi GT-R i stari Skyline R34 GT-R sa ATTESA-ETS Pro i Super HICAS. Dalje Lancer EVO, Subaru Impreza, Toyota Corolla ST165, ST205, GT4, Lancia Delta HF Integrale. Uz to jos i maloserijski Porsche 959 (GT-R ima 4WD sustav slican Porscheu). Ovo su poznatiji automobili sa najboljim 4WD, uz napomenu da GT-R ima i 4WS (4 wheel steering). Audijev Quattro, tj. Torsen je dobar, ali je isto tako jos daleko od ovoga nabrojanoga gore. Edited November 24, 2008 by ND4SPD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 ja i dalje tvrdim da quattro ne utjece na cornering speed...a dominik koji je race engineer ce to i potvrditi... Ovo što si rekao ovisi o podlozi i raspodjeli težine automobila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 4ws iz for pusiz....hahahahah 2 pajdo> ne zna ti on jos to , radi samo fwd i jesti cevape u Ivanicu te jos nije dosao do AWD-a!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 (edited) 2 obie: BMW e92 i B7 su konkurenti...pomijesao si loncice... a kad si vec toliko vjeran top gearu evo ti ovaj video iako ja smatram da je M3 podebelo bolji od ovog S4 B6... http://www.youtube.com/watch?v=IW5-Yv1G_JU Edited November 24, 2008 by obie Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Ovo što si rekao ovisi o podlozi i raspodjeli težine automobila. ne ne ovisi....jer uzimamo aute sa istim rasporedom tezine na istoj podlozi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rocky Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 bila bi šteta da csl ne izađe, jer je onaj e46 bia strawa. ali kako stvari stoje i ono sta sam cita izgleda da ga nece izbacit... ... da nažalost... i ja san to pročita... iako se nadam da će ih RS5 prisilit na to... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 @tomi - ovo mozes smatrat kvalitetnom diskusijom. i rado cu se upustit u to. ali necu dopustit da me iko omalovazava ili pravi budalom kao sto su neki radili predhodno. ukoliko me nisi skuzia, onda dobro procitaj prethodnih 10ak stranica... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 ... da nažalost... i ja san to pročita... iako se nadam da će ih RS5 prisilit na to... s obzirom an ekonomsku krizu - misli da ce i projekt RS5 biti on hold... 2 obie: nije to omolovazavanje ista drugačije nego sto ja zelim reci...samo oni to kazu na nacin na koji vi niste navikli i niste dovoljno vjesti parirati im - ni prvi ni zadnji osim jaypea - on uvijek miješa kruške i jabuke, ali sta ces, covjek u godinama... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 ne ne ovisi....jer uzimamo aute sa istim rasporedom tezine na istoj podlozi... To je onda druga priča, ali besmisleno je nešto tako uspoređivati jer je onda pogon na zadnju osovinu bolji ali ako oba automobila imaju istu težinu, isti otpor zraka..blablablabla što je nemoguće Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 To je onda druga priča, ali besmisleno je nešto tako uspoređivati jer je onda pogon na zadnju osovinu bolji ali ako oba automobila imaju istu težinu, isti otpor zraka..blablablabla što je nemoguće Ne ne ne i NE - osnove ne razumijete a svi trkači pogon uopce ne utjece na brzinu u zavoju pogon dolazi u igru tek kada vozac krene ubrzavati iz zavoja - tu je krucijalna razlika...ali u idelanim uvjetima i tu nebi trebala biti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 s obzirom an ekonomsku krizu - misli da ce i projekt RS5 biti on hold... 2 obie: nije to omolovazavanje ista drugačije nego sto ja zelim reci...samo oni to kazu na nacin na koji vi niste navikli i niste dovoljno vjesti parirati im - ni prvi ni zadnji osim jaypea - on uvijek miješa kruške i jabuke, ali sta ces, covjek u godinama... Jok CSL je prije ekonomske krize jos najavljen da nece izaci dok RS5 izlazi !! 2 TT> da i u idealnim uvjetima nema trenja !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 2 TT> da i u idealnim uvjetima nema trenja !! i kad ga ima to ide na stetu samo 4x4 jer treba te sve diferencijale i poluosovine okretati i samo da kazem - najbrzi najsposobniji auto u kojem sam se vozio je zaista 4x4...ali takav je samo jedan - i nije quattro Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 i kad ga ima to ide na stetu samo 4x4 jer treba te sve diferencijale i poluosovine okretati i samo da kazem - najbrzi najsposobniji auto u kojem sam se vozio je zaista 4x4...ali takav je samo jedan - i nije quattro sad bar napisi koji je to.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now