grga22 Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Pekx: Da to je taj senzor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 14, 2011 Author Share Posted October 14, 2011 evo stavio taj senzor drugi, uzeo ga u Magdić-u.. no, ne bi ja bio ja da neki k me ne kopa.. primijetio sam da mi jako sporo diže temperaturu vode, barem se kazaljka jako sporo diže.. jutros upalim auto i nakon 10km vožnje i to na cca 2000 okretaja mi digne vodu na 90C i dalje, kad ugasim auto i stoji cca pola sata, temp vode skroz padne, i opet mu treba par km da digne do jedva 90... sa prošlim senzorom se definitivno brže grijao motor ili barem kazaljka brže micala :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 a i malo je zahladilo u ovih 2-3 dana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 a može i to bit, ali opet mi čudno da se tako brzo ohladi motor, a u vožnji da mu treba 10km da digne radnu temperaturu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
woo Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 pogledaj da imaš antifriza, i neznam kakvi sistem imaš, da nemaš zraka u sistemu.meni se slično dogodilo na fiatu kad mi sistem nije bil dobro odzračen, jedva se zgrije, stanem ud učanu, upalim i opet hladni zrak.... ako je do tog more ti se svašta dogodit, ode vodena pumpa, zna otić dihtung glave itd meni se sve to bilo sjebalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 wtf?! kako sad, nemoj mi bube bacat u glavu. mijenjan je taj senzor, tada je malo iscurilo antifriza ali je SMA i dolio natrag... Link to comment Share on other sites More sharing options...
woo Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 on valjda zna tu mašinu kak mora bit. velim, meni se to togodilo na puntu, jbg, nisam dobro odzračil sistem i to su bili simptomi, dakle upalim ga, jako dugo se grije, ugasim ga na 2 min i opet hladan.... sumnjam da je kod tebe taj slučaj, sma valjda tu mašinu zatvorenim očima sastavi/rastavi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 pa da, a i nismo mijenjali antifriz, pripisat ću ovo ponašanje vanjskoj buri i temperaturi od 4-5C... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinci Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Razlog sporog zagrijavanja motora može biti jer recimo termostat zašteka i ostane cijelo vrijeme otvoren....Onda se isto javlja problem sporijeg zagrijavanja i brzog padanja temperature jer antifriz cirkulira kroz cijeli sistem odmah u početku a ne samo kroz motor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 vidjet cu jos dan dva pa cu probati vratiti stari senzor unutra. kazaljka se ni ne pomakne nakon 5km vožnje, a sjećam da mi je zimus u zagrebu do posla trebalo 5km i auto bi se taman ugrijao na 90C... možda ova vožnja otvorenom cestom jednostavno previše hladi motor i teško se zagrijava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Mislim da ti je do termostata - upravo ovo šta je Pinci napisao.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 aj mi pogledaj koliko je onda novi termostat mamicu mu j Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvoracek Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 meni je ista stvar bila kad je termostat zbrejko na otvoreno... idem autoputom kuci i temperatura mi blizu hladnog stanem na semafor .. ok... krenem pocne padat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 idem se sad vozit pa javim večeras dojmove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 aj mi pogledaj koliko je onda novi termostat mamicu mu j Podatke o autu na PM molim. Dao bih se kladit u Drahićevo lijevo jaje da ti je termostat zablokirao i ostao otvoren. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 ajmo ovako... uzeo je zamjenski davač i sad mu se sporo diže kolika je vjerovatnost da sad odjednom termostat šteka i tek sad vidi da je hladan10km a prosli davač uredno pokazivao temp. Hm... to bi trebala bit hebena slučajnost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 a gle, nije mudrost stavit stari unutra pa vidjet Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinci Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Istina,nemora biti Ako je termostat dostupan i može se lako izvaditi onda se on lako ispita...Staviš ga u posudu sa vodom na štednjak i digitalni toplomjer...Staviš vodu da kuha i kada dođe recimo do točke otvaranja na npr. 90 stupnjeva membrana će se početi otvarati postepeno dok se ne otvori full što je recimo na 100 stupnjeva..:To pratiš toplomjerom :lol: Ako se on počne otvarati već na recimo 60 70 stupnjeva onda znači da je neispravan i da bude recimo cijelo vrijeme otvoren i zbog toga se auto sporije grije.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted January 10, 2012 Author Share Posted January 10, 2012 evo trebalo mi je 3 mjeseca da stavim stari senzor unutra, i vidi vraga, odjednom se auto zagrije nakon 4-5km na 90C :lol: i tako drži temperaturu, ali mi je iscurilo pun K antifriza van, preko 1.5L... pa sam kupio litru koncentrata + još destilirane vode jedno skoro pa litru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 samo su reci LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted January 10, 2012 Author Share Posted January 10, 2012 A e Nego, sto moze uzrokovat da auto dosta zadimi bijelo kod paljenja, onako baci oblacak dima, dok iza toga nista, ni u voznji, ni na leru ni pri punom gasu.. Grijac? Kako ih provjerit.. Nesto drugo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 ma to su dizeli na minusima.. i moj malko zadimi ujutro na paljenju, al nije to nis.. ne troši mi ulje nit išta.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 a šta sam ti ja govorio jebate a i rekoh ti da ce isteć antifriza.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted January 10, 2012 Author Share Posted January 10, 2012 @luky - a nekako mi cudno jer sam to primjetio zadnjih dana.. Prije ne.. Istina je da tocin sad samo na Ini... @ sprej - aj aj, bio si u pravu, i sam sam bio uvjeren da je senzor a ne termostat. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted January 12, 2012 Author Share Posted January 12, 2012 nego, neke ideje za dimljenje pri paljenju, a u biti i kad palim nekako kao da neravnomjerno upali, kao da jedan cilindar kasni... ne znam kako da objasnim uopće... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now