Jump to content

Senzor temperature motora

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 63
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

evo stavio taj senzor drugi, uzeo ga u Magdić-u..

no, ne bi ja bio ja da neki k me ne kopa..

primijetio sam da mi jako sporo diže temperaturu vode, barem se kazaljka jako sporo diže.. jutros upalim auto i nakon 10km vožnje i to na cca 2000 okretaja mi digne vodu na 90C

i dalje, kad ugasim auto i stoji cca pola sata, temp vode skroz padne, i opet mu treba par km da digne do jedva 90...

sa prošlim senzorom se definitivno brže grijao motor ili barem kazaljka brže micala :lol:

pogledaj da imaš antifriza, i neznam kakvi sistem imaš, da nemaš zraka u sistemu.meni se slično dogodilo na fiatu kad mi sistem nije bil dobro odzračen, jedva se zgrije, stanem ud učanu, upalim i opet hladni zrak....

ako je do tog more ti se svašta dogodit, ode vodena pumpa, zna otić dihtung glave itd :D meni se sve to bilo sjebalo :D

on valjda zna tu mašinu kak mora bit. velim, meni se to togodilo na puntu, jbg, nisam dobro odzračil sistem i to su bili simptomi, dakle upalim ga, jako dugo se grije, ugasim ga na 2 min i opet hladan....

sumnjam da je kod tebe taj slučaj, sma valjda tu mašinu zatvorenim očima sastavi/rastavi

Razlog sporog zagrijavanja motora može biti jer recimo termostat zašteka i ostane cijelo vrijeme otvoren....Onda se isto javlja problem sporijeg zagrijavanja i brzog padanja temperature jer antifriz cirkulira kroz cijeli sistem odmah u početku a ne samo kroz motor :)

vidjet cu jos dan dva pa cu probati vratiti stari senzor unutra.

kazaljka se ni ne pomakne nakon 5km vožnje, a sjećam da mi je zimus u zagrebu do posla trebalo 5km i auto bi se taman ugrijao na 90C...

možda ova vožnja otvorenom cestom jednostavno previše hladi motor i teško se zagrijava.

ajmo ovako...

uzeo je zamjenski davač i sad mu se sporo diže :):)

kolika je vjerovatnost da sad odjednom termostat šteka i tek sad vidi da je hladan10km a prosli davač uredno pokazivao temp. Hm... to bi trebala bit hebena slučajnost.

Istina,nemora biti

Ako je termostat dostupan i može se lako izvaditi onda se on lako ispita...Staviš ga u posudu sa vodom na štednjak i digitalni toplomjer...Staviš vodu da kuha i kada dođe recimo do točke otvaranja na npr. 90 stupnjeva membrana će se početi otvarati postepeno dok se ne otvori full što je recimo na 100 stupnjeva..:To pratiš toplomjerom :lol:

Ako se on počne otvarati već na recimo 60 70 stupnjeva onda znači da je neispravan i da bude recimo cijelo vrijeme otvoren i zbog toga se auto sporije grije..

• 2 months later...

evo trebalo mi je 3 mjeseca da stavim stari senzor unutra,

i vidi vraga, odjednom se auto zagrije nakon 4-5km na 90C :lol:

i tako drži temperaturu, ali mi je iscurilo pun K antifriza van, preko 1.5L... pa sam kupio litru koncentrata + još destilirane vode jedno skoro pa litru.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...