mr_G Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 (edited) Sa motorom je problem premali akumulator i što se rijetko vozi.. Dakle, GSM općenito nije low power... Znači računaj da alarm ždere stalno 50mA... Na onom malom akumulatoriću od 8Ah to je 2 tjedna nakon čega se sigurno neće moći upaliti motor na anlaser... Ispravak netočnog navoda. G6 na 12V troši 30mA... :naughty: Znači i potrošnja je pala u odnosu na G4 i G5... A u odnosu na starije alarme iz C serije potrošnja je enormno pala... Stari su trošili 130mA... :drink: To bi se sad već dalo ugrađivati na motore, jer mi smo bili stavili C seriju na GSX-Ra i to baš nije bila neka fora... :doh: No jebeno je bilo vidjeti GSX-Ra kako se na nogaru sam pali... Zato bi ovi G6 bi već išli... :naughty: Edited October 24, 2011 by mr_G Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Ja nikak da se čujem sa žacom :doh: Budem se sutra zaletio do njega da vidim koliko će me lupit po džepu za daljinsko paljenje Daj mi još samo reci mogu li ja uredno i dalje koristiti original ključ za otključavanje/zaključavanje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Ja nikak da se čujem sa žacom :doh:Budem se sutra zaletio do njega da vidim koliko će me lupit po džepu za daljinsko paljenje Daj mi još samo reci mogu li ja uredno i dalje koristiti original ključ za otključavanje/zaključavanje? Misliš original daljinski? Naravno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Onda super, sutra se s njim pregovaram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 g slozi mi na mom autu da mogu zakljucat s org daljinskim auto dok radi i maknut cu advanced Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 No jebeno je bilo vidjeti GSX-Ra kako se na nogaru sam pali... Zato bi ovi G6 bi već išli... :naughty: Koliko bi koštalo da mi ugradiš tako nešto na Raptora? :naughty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 g slozi mi na mom autu da mogu zakljucat s org daljinskim auto dok radi i maknut cu advanced Biti će sa canbusom... Koliko bi koštalo da mi ugradiš tako nešto na Raptora? :naughty: Raptor se jako rijetko vozi, tako da ti nije neka fora, jer bi ga morao kad ga staviš u garažu spojiti na punjač kao mobitel... :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Raptor se jako rijetko vozi, tako da ti nije neka fora, jer bi ga morao kad ga staviš u garažu spojiti na punjač kao mobitel... :rofl: Mislis da je +10kkm godisnje malo s motorom? Imat ces onda problema kod ugradnje na motocikle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Mislis da je +10kkm godisnje malo s motorom? Imat ces onda problema kod ugradnje na motocikle... 10k? Jedino ako putuješ sa njim na more... Pa taj motor ne ide iz garaže kad je hladno, kad bilo šta pada, kad je prevruče... :lol: Koliko često se motor pali, a koliko najduže stoji bez paljenja... Koliki akumulator imaš na njemu? Naravno da imam problema sa motorima, ja napisao i zašto... :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Ma, zaboravi...ne interesira me vise. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c2h5oh Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 2 g : ajde jedna prijateljska opaska. napravio si jeben proizvod, ali taj proizvod nece nikad kotirati na trzistu dok god se ne pobrines i za ostale stvari. eto rekao si za motore da mozes srediti, sad ti rene kaze da oce a ti se pocnes izvlacit. nakon toga ti ljudi kazu da nemas user friendly aplikaciju a ti njima dajes kodove koje trebaju smsom slati autu. daj shvati da je to tlaka obicnom korisniku. obican korisnik zeli ovako nesto : ujutro se probudim, pocesem se po jajima, pogledam ajfon i stisnem 1 gumb (bitno je jedan gumb) koji mi upali bmw-a pod prozorom, cujem kako brunda dizel, odem oprat zube i posrat se, na povratku iz kupaone lupim kurvu po dupetu koja se krevelji po krevetu i kazem joj da ide doma jer ja moram ic na posao, obucem se i odem. ne zelim se probudit, uzet mobitel u ruku, otic u poruke, utipkat /cmd>user>copy>paste>kurac>palac.exe da mi se upali auto. zelim jedan gumb koji pali auto, drugi koji nazove zenu i kaze da nisam dostupan jer sam na sastanku i treci koji speed diala frenda da odemo na kurve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Ma, zaboravi...ne interesira me vise. Nije te niti zanimalo.. :rofl: Jer teško da ćeš se odvojiti od cca 2500kn samo zato da možeš pred birtijom upaliti raptora na nogaru... Znači može pod uvjetom da imaš struju u garaži i da ga svaki puta zakopčaš na automatski punjač kad uparkiraš raptora... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 (edited) 2 g : ajde jedna prijateljska opaska.napravio si jeben proizvod, ali taj proizvod nece nikad kotirati na trzistu dok god se ne pobrines i za ostale stvari. eto rekao si za motore da mozes srediti, sad ti rene kaze da oce a ti se pocnes izvlacit. nakon toga ti ljudi kazu da nemas user friendly aplikaciju a ti njima dajes kodove koje trebaju smsom slati autu. daj shvati da je to tlaka obicnom korisniku. obican korisnik zeli ovako nesto : ujutro se probudim, pocesem se po jajima, pogledam ajfon i stisnem 1 gumb (bitno je jedan gumb) koji mi upali bmw-a pod prozorom, cujem kako brunda dizel, odem oprat zube i posrat se, na povratku iz kupaone lupim kurvu po dupetu koja se krevelji po krevetu i kazem joj da ide doma jer ja moram ic na posao, obucem se i odem. ne zelim se probudit, uzet mobitel u ruku, otic u poruke, utipkat /cmd>user>copy>paste>kurac>palac.exe da mi se upali auto. zelim jedan gumb koji pali auto, drugi koji nazove zenu i kaze da nisam dostupan jer sam na sastanku i treci koji speed diala frenda da odemo na kurve. a da sad ne počnem pstovati... Koliko puta moram ponoviti da se SMSComm ako ti je paljenje bitno, pali na speed dial, a pošto imaš gayphone, staviš ikonicu BMW na desktop koja poziva BMW... To je daleko brže od bilo koje aplikacije koja se mora spojiti na server, pa spojiti na auto, pa moraš stisnuti gumb za paljenje, pa neznam nešto (to su već 2 gumba. Prvi za aplikaciju, drugi za paljenje)... Znači to košta i vremena dok se aplikacija digne i spoji i košta GPRS prometa... poziv NE KOŠTA NIŠTA i osnovna je funkcija svakog mobitela... A za motore sam rekao koji su problemi (30mA konstantna potrošnja)... Ako netko tako brzo odustane od toga, onda to nije za njega, jer će me poslije jebati da mu malo malo krepo akumulator... S druge strane, meni nebi spriječilo da imam SMSComm na svom romobilu da ga imam, jer mi neće biti tlaka svaki puta uštekati ga na punjač kad dođem doma, jer ću znati di je i moći ga paliti na daljinski... Znači sve je to osobni izbor... EDIT: Stvarno me živcirate, i kad dođem doma ću vam snimiti svoj android kako ja palim auto, otključavam auto i tražim status... Sve je one click away... Edited October 25, 2011 by mr_G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 (edited) Ako sam mogao kupiti vilice koje kostaju 30000kn, vjeruj mi, 2500kn mi ne predstavlja nista posebice jer dijelim motor sa starim i to vozilo mi/nam puno znaci. Duugo vec razmisljam o alarmu pa sam si mislio - zasto ne dati tebi novce, posebice AKO imas tako dobar proizvod kako tvrdis. Medjutim, ispada da ga ipak ne mozes ugraditi na motocikle jer, ocito, trosi struje previse. Raptor se i preko zime pali i vozi (makar oko kvarta) bar 2x mjesecno, a u garazi imam Boschov punjac akumulatora inace. Ali, ti ocito jos imas (polu)proizvod koji nije za motocikle jerbo 10kkm/god je ekvivalentno sa bar 50kkm u autu. OK, taj dio smo apsolvirali...mozete se slobodno vratiti na autoalarme. :thumbsup: Edited October 25, 2011 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
c2h5oh Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 ma pajdo ali kak mozes uopce ocekivati da ce ljudi spajati motor svako malo na punjac? pa motor je isto ko i auto, tu je da se vozi. ljudi prelaze preko 10 tisuca godisnje ko od sale. ja sam natuko 12500 a nisam se previse vozio ove godine. kak onda mozes ocekivati da ce takav proizvod imati prolaz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 (edited) ma pajdo ali kak mozes uopce ocekivati da ce ljudi spajati motor svako malo na punjac?pa motor je isto ko i auto, tu je da se vozi. ljudi prelaze preko 10 tisuca godisnje ko od sale. ja sam natuko 12500 a nisam se previse vozio ove godine. kak onda mozes ocekivati da ce takav proizvod imati prolaz? Ne razumije on to :doh:...a VALJDA KAD/AKO IKADA shvati, bit ce prekasno jer ce na trzistu vec bit ekvivalentnih user-friendly proizvoda. Edited October 25, 2011 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
c2h5oh Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 da meni je fascinatno sto tako pametan covjek ne kopca one osnove marketinga jebemu misa nismo svi gikovi, meni nije tesko upisat sve moguce i nemoguce naredbe u sms, ali mom starom ili susjedi plavusi je to super tesko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 da meni je fascinatno sto tako pametan covjek ne kopca one osnove marketinga jebemu misa nismo svi gikovi, meni nije tesko upisat sve moguce i nemoguce naredbe u sms, ali mom starom ili susjedi plavusi je to super tesko. Ja znam kako mu je jer imam istih problema Isprogramirao sam si hrpu aplikacija za olakšavanje/ubrzavanje posla koje bi dobro došle svima koji se bave tim poslom, a ne znam ih plasirati Jebiga nekima je marketing nuklearna fizika, nekima programiranje :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 (edited) Ako sam mogao kupiti vilice koje kostaju 30000kn, vjeruj mi, 2500kn mi ne predstavlja nista posebice jer dijelim motor sa starim i to vozilo mi/nam puno znaci. Duugo vec razmisljam o alarmu pa sam si mislio - zasto ne dati tebi novce, posebice AKO imas tako dobar proizvod kako tvrdis. Medjutim, ispada da ga ipak ne mozes ugraditi na motocikle jer, ocito, trosi struje previse. Raptor se i preko zime pali i vozi (makar oko kvarta) bar 2x mjesecno, a u garazi imam Boschov punjac akumulatora inace. Ali, ti ocito jos imas (polu)proizvod koji nije za motocikle jerbo 10kkm/god je ekvivalentno sa bar 50kkm u autu. OK, taj dio smo apsolvirali...mozete se slobodno vratiti na autoalarme. :thumbsup: GSM modul nije low power potrošač... 30mA na 12V je dobar doseg po meni... Sad, neznam koliko troše drugi alarmi rađeni baš za motore no ne možeš očekivati GSM/GPRS/GPS i da ništa ne troši... Pa pogledaj smartphone... Ako mu je upaljen 3G, baterija ne traje 24 sata... Isključiš GPRS, jebote baterija traje tjedan dana... :drink: Ja ti kažem iz iskustva šta sam imao... Lik je puno putovao, malo bio doma, i onda tek vadio motor van, koji redovito nije mogao upaliti... Pa smo izvadili alarm van. Ako ti želiš biti probni kunić sa motorom, jer ipak se radi o novom uređaju koji troši 5 puta manje od onoga koji bio ugrađen u prošlosti, može... No nemoj me poslije hebati za potrošen akumulator... Ja znam kako mu je jer imam istih problema Isprogramirao sam si hrpu aplikacija za olakšavanje/ubrzavanje posla koje bi dobro došle svima koji se bave tim poslom, a ne znam ih plasirati Jebiga nekima je marketing nuklearna fizika, nekima programiranje :lol: Ma nije niti marketing problem, nego komunikacija... Ja svima iznosim činjenice i realno stanje, a trgovci i marketniški stručnjaci samo 1000 puta frizirane i uljepšane činjenice, a nedostatke poriču svim sillama... :rofl: ZNAČI IMAŠ IKONICU NA ANDROIDU: JEDNA ZA PALJENJE ONE CLICK AWAY. JEDNA ZA OTVARANE AUTA. JEDNA ZA STATUS... Šta je to tako teško za shvatiti... To je na androidu, vjerujem da iste finte ima i iphone, no nisam se igrao sa njima pa ne mogu tvrditi... Bez aplikacije, 1 klik na ikonicu na desktopu.. edit: upiši u google: android sms bot widget i biraj najljpšu ikonicu koju hoćeš za paljenje/otvaranje/status, wateva... Ja koristim ovu: https://market.android.com/details?id=net.ubikapps.smswidget Edited October 25, 2011 by mr_G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Šta ako ima android i ne znam staviti ikonicu na ekran..ali znam skinut aplikaciju jer mi je frendica pokazala, a ni ona ne zna staviti ikonicu??? O tome ljudi pričaju...mene je neki dan pitala stranka di je na tastaturi tipka Control (Ctrl), i s 10 minutnim objasnjavanjem odustajem, odem u pauzi do nje i imam sta vidjet...njemačku tastaturu s tipkom STRG...ona nema CTRL, ona ima STRG...eto, informatički pismena nacija... Nama (u globalu, karikirano) treba ne aplikacija, nego već predinstalirano sve, da bi određene osobe to koristile... Isto kao što od mene u firmi traže da software koji radimo/isporučujemo mora biti IDIOT PROOF...a nemožete ni zamisliti što sve ljudski mozak može smisliti i napraviti... I da..još nešto...nekima je problem i upisat u google...naime "ona" radi u knjigovodstvenom programu...ni miša ne koristi, iskopčan je... kako onda takvim klijentima objasniti da stavi ikonicu, a mora imat ona zadnji krik mode iphone ili android ili šta već i hoće paliti auto jer ima love jebiga, nema znanja ima love... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 (edited) Šta ako ima android i ne znam staviti ikonicu na ekran..ali znam skinut aplikaciju jer mi je frendica pokazala, a ni ona ne zna staviti ikonicu??? O tome ljudi pričaju...mene je neki dan pitala stranka di je na tastaturi tipka Control (Ctrl), i s 10 minutnim objasnjavanjem odustajem, odem u pauzi do nje i imam sta vidjet...njemačku tastaturu s tipkom STRG...ona nema CTRL, ona ima STRG...eto, informatički pismena nacija... Nama (u globalu, karikirano) treba ne aplikacija, nego već predinstalirano sve, da bi određene osobe to koristile... Isto kao što od mene u firmi traže da software koji radimo/isporučujemo mora biti IDIOT PROOF...a nemožete ni zamisliti što sve ljudski mozak može smisliti i napraviti... I da..još nešto...nekima je problem i upisat u google...naime "ona" radi u knjigovodstvenom programu...ni miša ne koristi, iskopčan je... kako onda takvim klijentima objasniti da stavi ikonicu, a mora imat ona zadnji krik mode iphone ili android ili šta već i hoće paliti auto jer ima love jebiga, nema znanja ima love... Naravno. Radio sam i ja u službi za korisnike... :drink: Takva osoba neće znati instalirati aplikaciju, tako da ništa niti od aplikacije... Ali će uslužno osoblje nakon instalacije alarma, sa svakom osobom proći na njihovom telefonu, korak po korak, par osnovnih stvari i pokazati im kako se to radi.. A ujedno ako osoba ima smartphone, instalirati im i aplikaciju, widget, što god... Isto tako to osoblje koje instalira alarm je dostpuno svaki dan u radno vrijeme na svom radnom mjestu za savjete i pomoć, te svaki dan u pristojno vrijeme dostupno na telefon (znači samo baš da nije od 23-08 ljudi su dostupni stalno, ili možete zvati direktno mene)... Znači pomoć postoji, mreža postoji, nismo od jučer... No kao što sam rekao, neću ništa uljepšavati, ili lagati... Kažem realno što i kako... Za uljepšavanje otiđite u raptor i kupiti ćete SMSComm 100% garantiram nakon prezentacije Darija (kod njih se zove GSM alarm)... :rofl: Edited October 25, 2011 by mr_G Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Bio sam danas kod žaca i nije mi baš zvučao da će me instalacija povoljno koštati :lol: Imam dogovoreno s njim u slijedeći petak da raskopa auto i kaže mi cifru, ali sve se bojim da ću pasti na guzicu od cifre. Rekao mi je da je paljenje slično kao i kod mercedesa, a frendu je za mercedesa rekao 7500 kn :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Pa ti kupi volvo! Ajde sta ce ti advanced, ko jos volvo krade :lol: Za soma i pol eura iznajmis covjeka da ti svaki dan upali auto pol cuke prije nego sto ides LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Pa ti kupi volvo! Ajde sta ce ti advanced, ko jos volvo krade :lol: Za soma i pol eura iznajmis covjeka da ti svaki dan upali auto pol cuke prije nego sto ides LOL ili počneš pušit ako već nisi pušač... zapališ koju dok se kola ugriju :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 ili počneš pušit ako već nisi pušač...zapališ koju dok se kola ugriju :thumbsup: Ali se opet smrzavas ako cupkaš pored auta :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now