Jump to content

dpf filter?, golf VI povećala se razina ulja - mješa ulje i naftu


Recommended Posts

Pozdrav

 

Problem!!! golf VI 2009.god. motor 2.0 tdi 110ks. prije oko 1000km ( sada ima 118tkm) upalila se lampica dpf filtera. Prema uputama iz servisne knjižice pokušali smo ga voziti na većim okretajima i regenerirati. Nakon toga došlo je poverćanja razine ulja u motoru. U ulje je došla nafta ! Da li je moguće da se to desilo radi dpf filtera? Radi proteka roka 2g. i preko 1000tkm. auto više nema garancije. Cijena dpf filtera je oko 12.000 kn. a nisam siguran da će to riješiti problem. Ima li tko kakvih saznanja o tom problemu?

Link to comment
Share on other sites

Nemoj me uzimat za riječ, osobno nemam iskustva s tim, ali znam kaj su ljudi pisali na mazda forumu vezano za nove 6-ice i to da kad poraste razina ulja, i bude nafte u njemu, vrijeme je za servis/promjenu, i da to nije ništa čudno, iz toga sam to zaključio ;)

Link to comment
Share on other sites

Auto se vozi u autoskoli vecinom po gradu da

U karteru je bilo 8 l tekucine (nafte i ulja)

Dizne su bile na testiranju jer su prvo sumnjali na njih ali su uredu

Sada sumnjaju na taj filter ali nisu sigurni

Ovaj serviser veli da se moze i maknuti taj filter sa auta i da se vozi bez njega i da se ubaci novi software u njega i da bude radio normalno bez njega

Sada ja promjenjeno ulje i auto se vozi da vidimo kaj bude se dogadalo, malo se vise grije tj cesto se pali ventilator i pali se lampica za taj filter

Link to comment
Share on other sites

Ja sam sa DPF-om imao samo jedan susret i to sad nedavno ... upalio se ženi u gradu ... nakon 2 dana išli u Vt, izašli na autocestu, kad se ugrijao auto digao sam ga na 3800 i za 6 minuta se ugasio ... nakon tog auto ide ko sat :) iako ovaj tjedan idem na servis pa ću vidjet šta SMA kaže .. jel ima nafte u ulju i sl ... ali rekao bih da ne jer je razina OK

Link to comment
Share on other sites

mazda na štangici od ulja iznad standardne oznake F ima i jedan X, to je dozvoljena razina povećanja udjela nafte, a kad se digne do kraja ulje se obvezno mijenja, ne pomaže ni regeneracija..

 

inače ako auto s DPF-om dulje vozi gradom nije na odmet češće ga propuhati duljom vožnjom na višim okretajima.. u većini ostalih slučajeva nema potrebe za time, osobito ako je auto često na autocesti..

Link to comment
Share on other sites

zasto nebi moglo bit to da motor pokrene regeneraciju al s obzirom na gradsku voznju to je nemoguce i tako visak nafte nesagorjeva i ide u karter... ?

Možda da je promjenit stil vožnje i nakon svakog tjedna malo ga potjerat na duzu relaciju uz vise okretaje....

 

Šta kažu u ovlastenom servisu... ima li kakvo tehničko rješenje problema (RTP) od strane proizvođača?

Link to comment
Share on other sites

da se nadovežem..

 

mislim da me vlasnik golfa zvao i tokom razgovora moglo se zaključiti da je DPF problem jer je začepljen i zbog toga mu se povećala razina ulja..

 

Auto se koristi u autoškoli i nije nitimalo čudno što se začepio jer je pretežito vožnja na niskim okretajima, kod nekih slučajeva niti regeneracija nespašava, već se dogodi navedeno..

 

Trajno rješenje je uklanjanje tzv. saća i ugradnja blendi, te isprogramirati ecu

 

Radim sa Matježm (RSR Motorsport) i mogu odraditi posao u potpunosti (ugradnja blendi i programiranje)

više na http://www.dpf-filter.si

Link to comment
Share on other sites

vakum pumpa kao moguci uzrok

da je PD motor to bi i ja rekao al CR nema dodir nafta-glava motora osim preko dizni...

kod PD motora je ulje islo u naftu i obratno al jebg odi je CR

 

Beli.... da je filter gorila bi lampica jer sonda mjeri ulaznu i izlaznu brzinu ispuha kroz filter.... čim je imalo začepljen odmah se pali lampica i potreban je režim rada motoara s pov. br okretaja..... Ako ni to neodradis eto druge lampice i tu regener. u servisu nemoze pomoc u dost slucajeva.

 

Ako je zacepljen auto bi islo dost losije a to da ima vise goriva nego sta moze izgurat iz auspuha... opet sve se vraca na elekrtoniku....

 

Ako imas skinuti filter s golfa daj mu da proba s drugim... il eto kako si i izreklamirao skini mu kat i zahebi komp i onda odgovaraj za moguce i dalje dizanje nivoa ulja :lol:

Edited by WD40
Link to comment
Share on other sites

mislim kad ti se upali ta lampica nemožeš to više riješit gaženjem jel je auto i tak u nekom "safe" modu,

meni se na multijetu upalila ta lampica i sa fiat diagnostikom sam propustio čiščenje dpf-a, zatim je auto sam nabio gas na nekih 3500okr ili više i tak ga držo 15 minuta dok ispušni sustav nije postigao preko 680 stupnjeva temp.(ovo nemojte radit u garaži) i tako očistio nakon toga začepljenost je pala na 30% i sve ok.

inače ako se sporo voziš nemože ti se napravit regeneracija dpf-a koja se dešava svakih ca 800km komp. daje više goriva i tako podiže temp koji spaljuje garež u filteru a da bi se to desilo moraš minimalno bit između 3-4k okretaja nekih 10 minuta. inače u diagnostici se lijepo može viti kad je bila zadnja regeneracija i dali je bila uspješna i kolko km je bilo od zadnje

uspješne/neuspješne, kolko je star filter kolki ti je postotak zmazanosti ulja. Sad jedino mi nije jasno kakve veze ima ulje sa filterom čađe? al uglavnom redovito mjenjat ulje i stavljat baš to koje piše.

 

a da se nebi s tim svim jebo napraviš ljepo DPF off u mapi srežeš filter dolje i gas

Edited by killercivic
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...