Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozdrav

Problem!!! golf VI 2009.god. motor 2.0 tdi 110ks. prije oko 1000km ( sada ima 118tkm) upalila se lampica dpf filtera. Prema uputama iz servisne knjižice pokušali smo ga voziti na većim okretajima i regenerirati. Nakon toga došlo je poverćanja razine ulja u motoru. U ulje je došla nafta ! Da li je moguće da se to desilo radi dpf filtera? Radi proteka roka 2g. i preko 1000tkm. auto više nema garancije. Cijena dpf filtera je oko 12.000 kn. a nisam siguran da će to riješiti problem. Ima li tko kakvih saznanja o tom problemu?

Posted

Nemoj me uzimat za riječ, osobno nemam iskustva s tim, ali znam kaj su ljudi pisali na mazda forumu vezano za nove 6-ice i to da kad poraste razina ulja, i bude nafte u njemu, vrijeme je za servis/promjenu, i da to nije ništa čudno, iz toga sam to zaključio ;)

Posted

pretpostavljam da se auto vozi stalno po gradu na kratkim relacijama,

duzi put po autoputu s vecim opterecenjem motora....

treba dobro progrijat motor da ishlapi nafta iz ulja

Posted

Auto se vozi u autoskoli vecinom po gradu da

U karteru je bilo 8 l tekucine (nafte i ulja)

Dizne su bile na testiranju jer su prvo sumnjali na njih ali su uredu

Sada sumnjaju na taj filter ali nisu sigurni

Ovaj serviser veli da se moze i maknuti taj filter sa auta i da se vozi bez njega i da se ubaci novi software u njega i da bude radio normalno bez njega

Sada ja promjenjeno ulje i auto se vozi da vidimo kaj bude se dogadalo, malo se vise grije tj cesto se pali ventilator i pali se lampica za taj filter

Posted

Ja sam sa DPF-om imao samo jedan susret i to sad nedavno ... upalio se ženi u gradu ... nakon 2 dana išli u Vt, izašli na autocestu, kad se ugrijao auto digao sam ga na 3800 i za 6 minuta se ugasio ... nakon tog auto ide ko sat :) iako ovaj tjedan idem na servis pa ću vidjet šta SMA kaže .. jel ima nafte u ulju i sl ... ali rekao bih da ne jer je razina OK

Posted

mazda na štangici od ulja iznad standardne oznake F ima i jedan X, to je dozvoljena razina povećanja udjela nafte, a kad se digne do kraja ulje se obvezno mijenja, ne pomaže ni regeneracija..

inače ako auto s DPF-om dulje vozi gradom nije na odmet češće ga propuhati duljom vožnjom na višim okretajima.. u većini ostalih slučajeva nema potrebe za time, osobito ako je auto često na autocesti..

Posted

zasto nebi moglo bit to da motor pokrene regeneraciju al s obzirom na gradsku voznju to je nemoguce i tako visak nafte nesagorjeva i ide u karter... ?

Možda da je promjenit stil vožnje i nakon svakog tjedna malo ga potjerat na duzu relaciju uz vise okretaje....

Šta kažu u ovlastenom servisu... ima li kakvo tehničko rješenje problema (RTP) od strane proizvođača?

Posted

da se nadovežem..

mislim da me vlasnik golfa zvao i tokom razgovora moglo se zaključiti da je DPF problem jer je začepljen i zbog toga mu se povećala razina ulja..

Auto se koristi u autoškoli i nije nitimalo čudno što se začepio jer je pretežito vožnja na niskim okretajima, kod nekih slučajeva niti regeneracija nespašava, već se dogodi navedeno..

Trajno rješenje je uklanjanje tzv. saća i ugradnja blendi, te isprogramirati ecu

Radim sa Matježm (RSR Motorsport) i mogu odraditi posao u potpunosti (ugradnja blendi i programiranje)

više na http://www.dpf-filter.si

Posted (edited)
vakum pumpa kao moguci uzrok

da je PD motor to bi i ja rekao al CR nema dodir nafta-glava motora osim preko dizni...

kod PD motora je ulje islo u naftu i obratno al jebg odi je CR

Beli.... da je filter gorila bi lampica jer sonda mjeri ulaznu i izlaznu brzinu ispuha kroz filter.... čim je imalo začepljen odmah se pali lampica i potreban je režim rada motoara s pov. br okretaja..... Ako ni to neodradis eto druge lampice i tu regener. u servisu nemoze pomoc u dost slucajeva.

Ako je zacepljen auto bi islo dost losije a to da ima vise goriva nego sta moze izgurat iz auspuha... opet sve se vraca na elekrtoniku....

Ako imas skinuti filter s golfa daj mu da proba s drugim... il eto kako si i izreklamirao skini mu kat i zahebi komp i onda odgovaraj za moguce i dalje dizanje nivoa ulja :lol:

Edited by WD40
Posted

evo proble se riješio izgleda da je bio taj dpf filter je se je njegovom reparacijom (ima neki lik koji reparira) stanje popravilo i sada je opet sve ok! vidjeti ćemo kako dugo!:huh:

Posted (edited)

mislim kad ti se upali ta lampica nemožeš to više riješit gaženjem jel je auto i tak u nekom "safe" modu,

meni se na multijetu upalila ta lampica i sa fiat diagnostikom sam propustio čiščenje dpf-a, zatim je auto sam nabio gas na nekih 3500okr ili više i tak ga držo 15 minuta dok ispušni sustav nije postigao preko 680 stupnjeva temp.(ovo nemojte radit u garaži) i tako očistio nakon toga začepljenost je pala na 30% i sve ok.

inače ako se sporo voziš nemože ti se napravit regeneracija dpf-a koja se dešava svakih ca 800km komp. daje više goriva i tako podiže temp koji spaljuje garež u filteru a da bi se to desilo moraš minimalno bit između 3-4k okretaja nekih 10 minuta. inače u diagnostici se lijepo može viti kad je bila zadnja regeneracija i dali je bila uspješna i kolko km je bilo od zadnje

uspješne/neuspješne, kolko je star filter kolki ti je postotak zmazanosti ulja. Sad jedino mi nije jasno kakve veze ima ulje sa filterom čađe? al uglavnom redovito mjenjat ulje i stavljat baš to koje piše.

a da se nebi s tim svim jebo napraviš ljepo DPF off u mapi srežeš filter dolje i gas

Edited by killercivic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...