Mexx Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 potaknut time sto em napra wila sa kecom td odlucio sam se sve pare stvait pod haubu ...posto narednih 12 mjeseci necu minjat masinu naturpija bi ovu. radi se ajm motoru,pd,115 ks serijski,chipan na nekih 130.-tak. sta cemo dalje...??? -veci ic? -druga bregasta?? -injektori,turbina??? ajmo sve dolazi u obzir,moram izvuc sta vise iz đubreta pa neka dimi,neka trosi,neka klapa......hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 potaknut time sto em napra wila sa kecom td odlucio sam se sve pare stvait pod haubu ...posto narednih 12 mjeseci necu minjat masinu naturpija bi ovu.radi se ajm motoru,pd,115 ks serijski,chipan na nekih 130.-tak. sta cemo dalje...??? -veci ic? -druga bregasta?? -injektori,turbina??? ajmo sve dolazi u obzir,moram izvuc sta vise iz đubreta pa neka dimi,neka trosi,neka klapa......hvala kupi rendinu turbinu od 130ks...i cipaj to na 160ks intercooler ti je dovoljan ovaj serijski...sa drugim diznama islo bi to i na vise, ali skupe su :happy: ako grijesim neka me netko ispravi...ali znam da ovi 110KS idu na 150KS bez ikakvih mjenjanja komponenata p.s.nisam vidio da imas ovaj 115KS...jos bolje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cokolino Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 po meni nabaviti motor 150ks koji sam po sebi ide hebeno pa dalje turpijati:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizz Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 da, ne kuzim, ak je 115, zakaj si samo na 130chipao? ide na 150 minimum.... a za dalje moras kemijat koliko ja znam ako mislim mijenjati masinu, nachipaj max koliko ide, i drzat ce ti ziher jos 12mj Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 sad bas gledam na tdi forumu...ti motori idu bez beda na 150KS s time da mjenjac ne podnosi vise od 320NM p.s. lijepo dodes u ZG kod gubica..neka ti cipa na 150KS i 320NM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 chipan ej auto u splitu ali loše.... iša bi do tibora na ponovni remap...koliko tibor uzima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizz Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 pitas nekog ko je chipao da te preporuci i mislim da je 250eur Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 chipan ej auto u splitu ali loše....iša bi do tibora na ponovni remap...koliko tibor uzima? sorry ljudi...ali mislim da je gubic bolje rjesenje od tibora...neki imali problema poslje tibora jer im je bacalo u safe mod...previse boosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
priba Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 ak buš htel menjat dizne preporuka za bosio ima ih za nabavit u češkoj, sam treba vidit kak stoje sa diznama za PD....u tom sličaju prvo dizne pa onda čipanje (to znaš) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 ak buš htel menjat dizne preporuka za bosio ima ih za nabavit u češkoj, sam treba vidit kak stoje sa diznama za PD....u tom sličaju prvo dizne pa onda čipanje (to znaš) to nema potrebe ako ce mu 150ks bit dovoljno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 ˇ^^^nikad nije dovoljno:D nego auto sada puse max 1.6 bara ,ali neide...dima uopće NEMA...znaci premalo nafte...loshe cipanje or what Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 ˇ^^^nikad nije dovoljno:Dnego auto sada puse max 1.6 bara ,ali neide...dima uopće NEMA...znaci premalo nafte...loshe cipanje or what znam da na 1.25 ima oko 120KS..tako da mi je ovo full cudno :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 ak buš htel menjat dizne preporuka za bosio ima ih za nabavit u češkoj, sam treba vidit kak stoje sa diznama za PD....u tom sličaju prvo dizne pa onda čipanje (to znaš) čuo sam za bosio,i cita na kermaTDI stranici... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 znam da na 1.25 ima oko 120KS..tako da mi je ovo full cudno :huh: puse on 1.6 ,po cukici,ali fali mu goriva ,tako da nema nis nage Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 puse on 1.6 ,po cukici,ali fali mu goriva ,tako da nema nis nage to mi je tako cudno...kontaktiraj pikzibnera...on ti je tata-mata za 1.9TDI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario SB Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 ako neces preko 200ks,onda se potrudi kupiti turbo od TDIa 150ks i uzmi veci intercooler i nek ti neko mapira,sve preko 200ks ti treba drugi set kvacila tj.sinter jamela,dbillas sport bregasta,pumpe duse od tuarega v10 jer su veceg kapaciteta i naravno veci turbo tipa 2.5 ili jos bolje 3.0 TDIa ili bmw 530d. vjeruj sve to je bilo na tdiu i rezultat je bio na 2.4-2.5bara kako kaze vlasnik oko 280ks i momenta da se useres Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Zašto si ne uštediš tu lovu, dodaš na onu koju si mislio potrošiti i staviš malo ozbiljniji motor od 1.8T. Recimo za cruisera kao tvoj R32 bi bio idealan. Samo dobronamjeran savjet, ništa više.:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazo Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 ......onda se potrudi kupiti turbo od TDIa 150ks E,ja se trudim zadnjih 2mj.al nigdje ju nac za dobru cijenu.. Mexx-neznam dal si vidio pa sam da ti naznacim..imas 1.8T iz audia 2001god.na vwcc-u za 1500e ako ti se ovo nabrijavanje ne isplati:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Mexx budi sretan ti mozes dic snagu za duplo i imas djelova ko kenje a sta da ja stavim na svoj 2.0ditd motor kad nema nikakvih djelova za uzet.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 E,ja se trudim zadnjih 2mj.al nigdje ju nac za dobru cijenu.. Mexx-neznam dal si vidio pa sam da ti naznacim..imas 1.8T iz audia 2001god.na vwcc-u za 1500e ako ti se ovo nabrijavanje ne isplati:thumbsup: a da slozi hybrid? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 ako neces preko 200ks,onda se potrudi kupiti turbo od TDIa 150ks i uzmi veci intercooler i nek ti neko mapira,sve preko 200ks ti treba drugi set kvacila tj.sinter jamela,dbillas sport bregasta,pumpe duse od tuarega v10 jer su veceg kapaciteta i naravno veci turbo tipa 2.5 ili jos bolje 3.0 TDIa ili bmw 530d. vjeruj sve to je bilo na tdiu i rezultat je bio na 2.4-2.5bara kako kaze vlasnik oko 280ks i momenta da se useres :thumbsup::thumbsup::thumbsup: za preko 200 KS ti treba intercooler, injektori, po mogucnosti standalone ecu i naravno veci turbo, imao sam negdje medju favoritesima jednu stranicu, ali ima i kermatdi hibridnih turbina koje su taman za tih 200+ KS bregaste nisu obavezne, ali imas i toga http://www.dbilas-dynamic.de http://www.colombo-bariani.com IMHO ja bi radje na 1.8T ili 3.2 sa kompresorom, gle kako se bestija cuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 ti vec imas turbo kao i 130 ks tdi, prijatelj ima kao tvoj golf, kod tibora chipan po zelji i auto ide stvarno fino, nema safe modea i slicno! ako zelis nesto bezobrazno brzo a dizel, jabbasport potrazi po netu Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 (edited) E,ja se trudim zadnjih 2mj.al nigdje ju nac za dobru cijenu.. Mexx-neznam dal si vidio pa sam da ti naznacim..imas 1.8T iz audia 2001god.na vwcc-u za 1500e ako ti se ovo nabrijavanje ne isplati:thumbsup: A decki moji..ta turbina je kod nas prvo i osnovno jako rjetka kao i ti auti na cijim se masinama nalazi a opet kada ju i kupis za par stotina eura, staviti ju takvu na auto je po meni neoprostiva greska bez da se odnese na reparaciju, sto isto tako nezastupam bas previse ali bolje je i to nego ju samo onako staviti. Ima na netu za kupiti novih turbina za 800-900€ . Jedini problem kod toga je postarina i carina koju treba platiti. Za sve ostalo tu je Master Card @mex - provjeri si u kakvom ti je stanju turbina, ako je donekle ok odi ponovo kod nekoga na remap i rezultat bi se trebao vidjeti. Stavi kompletan auspuh od turbine do kraja. Ja sam nakon toga prezadovoljan i vidjet ces poboljsanje. Ako i to nije dosta stavi veci IC ( od TDI-a 150ks cetvorke recimo ) i tu ces dobit nesto vise hladnijeg zraka, samim time bogatiju smjesu i mozda koji konjic. Naravno ne ocekuj ih sakom i kapom...i u praksi neces samo tako moc ''preforsirat'' auto jer sa vecim IC-om se to sve teze zagrije i mozes mu vise jebat mater. Barem sam ja osjetio takav tip poboljsanja.. Mislim da su ti te 3 stvari onak base. Za dalje mozes krenut sa vecom turbinom kao sto su decki vec rekli, injektori pa dalje da ne nabrajam...al s onim gore bi trebao 150 konja moc izvuc a to je solidno Edited November 28, 2008 by SVEN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 sve se moze, koliko novaca imas za potrositi? a kad sve to poslozis, onda remap na valjcima i vozis....a ne dimis. dario sb: si zaboravio kako zoki izgleda na cesti? ko ekoloska katastrofa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreza Posted November 28, 2008 Share Posted November 28, 2008 puse on 1.6 ,po cukici,ali fali mu goriva ,tako da nema nis nage drži 1.6 bara ili???? pokazuje i meni 1.6 al drži 1.2 bar u tebe je mexx getriba sa 6 brzina jel? ako je onda ona drži mislim preko 400Nm. a jbg brate vila je napra i puno jače. tako da baš i ne znam oće ti zadatak uspit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now