Jump to content

dajmo mu da ide....tuning tdi-ja

Recommended Posts

potaknut time sto em napra wila sa kecom td odlucio sam se sve pare stvait pod haubu ...posto narednih 12 mjeseci necu minjat masinu naturpija bi ovu.

radi se ajm motoru,pd,115 ks serijski,chipan na nekih 130.-tak.

sta cemo dalje...???

-veci ic?

-druga bregasta??

-injektori,turbina???

ajmo sve dolazi u obzir,moram izvuc sta vise iz đubreta pa neka dimi,neka trosi,neka klapa......hvala

• Replies 123
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

potaknut time sto em napra wila sa kecom td odlucio sam se sve pare stvait pod haubu ...posto narednih 12 mjeseci necu minjat masinu naturpija bi ovu.

radi se ajm motoru,pd,115 ks serijski,chipan na nekih 130.-tak.

sta cemo dalje...???

-veci ic?

-druga bregasta??

-injektori,turbina???

ajmo sve dolazi u obzir,moram izvuc sta vise iz đubreta pa neka dimi,neka trosi,neka klapa......hvala

kupi rendinu turbinu od 130ks...i cipaj to na 160ks :)

intercooler ti je dovoljan ovaj serijski...sa drugim diznama islo bi to i na vise, ali skupe su :happy:

ako grijesim neka me netko ispravi...ali znam da ovi 110KS idu na 150KS bez ikakvih mjenjanja komponenata :)

p.s.nisam vidio da imas ovaj 115KS...jos bolje :)

chipan ej auto u splitu ali loše....

iša bi do tibora na ponovni remap...koliko tibor uzima?

sorry ljudi...ali mislim da je gubic bolje rjesenje od tibora...neki imali problema poslje tibora jer im je bacalo u safe mod...previse boosta

ak buš htel menjat dizne preporuka za bosio ;)

ima ih za nabavit u češkoj, sam treba vidit kak stoje sa diznama za PD....u tom sličaju prvo dizne pa onda čipanje (to znaš)

čuo sam za bosio,i cita na kermaTDI stranici...

ako neces preko 200ks,onda se potrudi kupiti turbo od TDIa 150ks i uzmi veci intercooler i nek ti neko mapira,sve preko 200ks ti treba drugi set kvacila tj.sinter jamela,dbillas sport bregasta,pumpe duse od tuarega v10 jer su veceg kapaciteta i naravno veci turbo tipa 2.5 ili jos bolje 3.0 TDIa ili bmw 530d. vjeruj sve to je bilo na tdiu i rezultat je bio na 2.4-2.5bara kako kaze vlasnik oko 280ks i momenta da se useres :)

......onda se potrudi kupiti turbo od TDIa 150ks

E,ja se trudim zadnjih 2mj.al nigdje ju nac za dobru cijenu.. ;)

Mexx-neznam dal si vidio pa sam da ti naznacim..imas 1.8T iz audia 2001god.na vwcc-u za 1500e ako ti se ovo nabrijavanje ne isplati:thumbsup:

ako neces preko 200ks,onda se potrudi kupiti turbo od TDIa 150ks i uzmi veci intercooler i nek ti neko mapira,sve preko 200ks ti treba drugi set kvacila tj.sinter jamela,dbillas sport bregasta,pumpe duse od tuarega v10 jer su veceg kapaciteta i naravno veci turbo tipa 2.5 ili jos bolje 3.0 TDIa ili bmw 530d. vjeruj sve to je bilo na tdiu i rezultat je bio na 2.4-2.5bara kako kaze vlasnik oko 280ks i momenta da se useres :)

:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

za preko 200 KS ti treba intercooler, injektori, po mogucnosti standalone ecu i naravno veci turbo, imao sam negdje medju favoritesima jednu stranicu, ali ima i kermatdi hibridnih turbina koje su taman za tih 200+ KS

bregaste nisu obavezne, ali imas i toga

http://www.dbilas-dynamic.de

http://www.colombo-bariani.com

IMHO ja bi radje na 1.8T ili 3.2 sa kompresorom, gle kako se bestija cuje

E,ja se trudim zadnjih 2mj.al nigdje ju nac za dobru cijenu.. ;)

Mexx-neznam dal si vidio pa sam da ti naznacim..imas 1.8T iz audia 2001god.na vwcc-u za 1500e ako ti se ovo nabrijavanje ne isplati:thumbsup:

A decki moji..ta turbina je kod nas prvo i osnovno jako rjetka kao i ti auti na cijim se masinama nalazi a opet kada ju i kupis za par stotina eura, staviti ju takvu na auto je po meni neoprostiva greska bez da se odnese na reparaciju, sto isto tako nezastupam bas previse ali bolje je i to nego ju samo onako staviti.

Ima na netu za kupiti novih turbina za 800-900€ . Jedini problem kod toga je postarina i carina koju treba platiti.

Za sve ostalo tu je Master Card :D

@mex - provjeri si u kakvom ti je stanju turbina, ako je donekle ok odi ponovo kod nekoga na remap i rezultat bi se trebao vidjeti. Stavi kompletan auspuh od turbine do kraja. Ja sam nakon toga prezadovoljan i vidjet ces poboljsanje. Ako i to nije dosta stavi veci IC ( od TDI-a 150ks cetvorke recimo ) i tu ces dobit nesto vise hladnijeg zraka, samim time bogatiju smjesu i mozda koji konjic. Naravno ne ocekuj ih sakom i kapom...i u praksi neces samo tako moc ''preforsirat'' auto jer sa vecim IC-om se to sve teze zagrije i mozes mu vise jebat mater. Barem sam ja osjetio takav tip poboljsanja..

Mislim da su ti te 3 stvari onak base. Za dalje mozes krenut sa vecom turbinom kao sto su decki vec rekli, injektori pa dalje da ne nabrajam...al s onim gore bi trebao 150 konja moc izvuc a to je solidno

Edited by SVEN

puse on 1.6 ,po cukici,ali fali mu goriva ,tako da nema nis nage

drži 1.6 bara ili???? pokazuje i meni 1.6 al drži 1.2 bar

u tebe je mexx getriba sa 6 brzina jel? ako je onda ona drži mislim preko 400Nm.

a jbg brate vila je napra i puno jače. tako da baš i ne znam oće ti zadatak uspit

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...