Jump to content

dajmo mu da ide....tuning tdi-ja

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

nisu isti. nije to opel.

:notworthy: :rofl:

Mexx prijatelju, ja ti sad tu mogu pričat o turbinama i IC-ima i turbo rupama i kvalitetnim mapiranjima do sutra, al zašto bi, kad ti umjesto toga mogu reć: javi se Pikzibneru, on to sve skupa ima u malom prstu, i proučava dulje od mene i tebe i svih nas tu skupa iz ovog topica. ON će ti sigurno znat najbolje reć kaj da napraviš sa sadašnjim motorom. A kad poželiš pričat o engine swapu, to je već druga tema, o tome možemo na X-mas partyu, ako dođeš, :drink: svašta ti imam za reć. ;)

momak je stvarno zainteresiran za izvlačenje ne max.iz mototra nego i priko toga.

pa bi vas molia bez ovih suvišni komentara.

on zna di će ić čipat ga pa nije potrebno govorit idi ovdi nemoj tu i te sheme.

poanta nije di će ić čipat nego dali šta triba minjat na motoru da dobije ono šta želi.

3 stranice su u ovom topicu a nemaju 3 prava posta.

2Hic- čoviku daj ponudu šta ti moš učinit od tog motora a ne komentar dali triba ić posli u doktora ili ne.

pozz

btw. mexx mislim da je bitno reć da ti nemaš katalizator ni išta. osim cijevi koja ide od turbine.

možda je tebi i tu jedan dio problema.

Edited by kreza

kreza opusti se

ovo je forum, tu su svi junaci iza tastature, a pola se vozi tramavajem.

ako treba neke dijelove, ja imam tonu toga, zato sam i pitao koliko love ima za potrositi.

od klipnjaca, turbina, bregastih, ic-ova, nitra i dalje, pa do custom chipanja njegovog motorica.

kuzis?

treba malo biti i opusten ;) pa sve samo dodje.

ako neces preko 200ks,onda se potrudi kupiti turbo od TDIa 150ks i uzmi veci intercooler i nek ti neko mapira,sve preko 200ks ti treba drugi set kvacila tj.sinter jamela,dbillas sport bregasta,pumpe duse od tuarega v10 jer su veceg kapaciteta i naravno veci turbo tipa 2.5 ili jos bolje 3.0 TDIa ili bmw 530d. vjeruj sve to je bilo na tdiu i rezultat je bio na 2.4-2.5bara kako kaze vlasnik oko 280ks i momenta da se useres :)

kakva fantazija i gluposti na jednom mjestu :lol::lol:,bregaste :lol::lol:

pa WTCC za 280ks puse na 3,3 bara i traje 500km, a vi to s pol snage

Turbinu od 150ks ćeš jaaako teško nać, a da nije nova i skupa. Znam jer sam prošao to i pitao na 100 strane i uzeo bi i staru pa dao reparirati, ali ju nikako naći! Na kraju uletila kombinacija za novu po dobroj cijeni i uzeo sam ju...

A po meni lijepo sa Hicom dogovori koju lovu si spreman dati za to sve pa ćete već vidjeti šta se i koliko da za to...

IC ti Citius prodaje (Seat Sport) i to bi ti trebalo pasat pod branik bez previše yebe, a ic je odličan!

I ako ćeš ić iznad kojih 170ks, računaj sa novom lamelom i zamšnjakom jer moja nije izdržala 190ks (i 440Nm)...

Ako ti se da kemijat sa granom, onda s uzmi turbo od 2.5 tdi-a i kemijaj...:)

kakva fantazija i gluposti na jednom mjestu :lol::lol:,bregaste :lol::lol:

pa WTCC za 280ks puse na 3,3 bara i traje 500km, a vi to s pol snage

nije glupost vec istina,bregaste za tdi nisi cuo aaaaa:doh: auto vozi i dan danas i decko je prezadovoljan

nije glupost vec istina,bregaste za tdi nisi cuo aaaaa:doh: auto vozi i dan danas i decko je prezadovoljan

nisam cuo, da, imam ih u trgovini, os kupiti ? al to je za jelene

a cifru od 280ks mos okaciti macku o rep :P , nemate ni 200

2 matija.... za trkatore nemas sta razmisljati, veca turbina, efikasniji IC i custom chip by Hic

ak je auto chipan,dobro ide a ne dimi znači da imaš pouzdan software....imaš pojačanu snagu i relativno siguran auto...e sad ak hočeš više ks tu če doč do nus pojave da auto počinje dimit...što je više dima više je ks do jedne mjere naravno...ak hočeš još više ks onda treba malo otvorit usis sa protčnijim filterom(ima dosta vrsta)složit protočniji ispuh (tu se malo izgubi na živosti turba na nižim okr tj sve ovisi kak i kolko se otvori ispuh) zatim se može stavit veči turbo ili samo kompresor turba (opet sve ima svoje prednostri i mane) zatim veći IC,pa druga ispušna grana pa sukldano sa njom može opet veći turbo pa tako to sve u nedogled ovisno o dubini đepa:)

ak je auto chipan,dobro ide a ne dimi znači da imaš pouzdan software....imaš pojačanu snagu i relativno siguran auto...e sad ak hočeš više ks tu če doč do nus pojave da auto počinje dimit...što je više dima više je ks do jedne mjere naravno...ak hočeš još više ks onda treba malo otvorit usis sa protčnijim filterom(ima dosta vrsta)složit protočniji ispuh (tu se malo izgubi na živosti turba na nižim okr tj sve ovisi kak i kolko se otvori ispuh) zatim se može stavit veči turbo ili samo kompresor turba (opet sve ima svoje prednostri i mane) zatim veći IC,pa druga ispušna grana pa sukldano sa njom može opet veći turbo pa tako to sve u nedogled ovisno o dubini đepa:)

a ne znam, valjda ja

ovako.

ispuh mi ej slozen,full protocan bez ijednog lonca i kat-a.

na motoru je napravljena full generalka ima 20 k km,a ima 5k km je nova turbina stavljena,gajnci-gal nova..znaci sve novo.

ja bi bio sretan sa 200 ks...preko toga mi treba 4 motion,a meni je i 200 dovoljno.

ako izvucem 200 necu ic na nikakav swap ...

@hic-sta mi mozes slozit za 1000-1500 eura?

naravno to bi radio tek na ljeto 2009.

uzimo npr ovako:

-sada nediram turbo nego uzmem bregastu neku non vag...veći ic,posteni remap.sta bi moga ocekivat s time?i koliko pesosa?

btw hvala vam sta ste se raspisali

@ziha-doc cu na xmasa,kako kreza reče,ziv ili mrtav

očigledno si krivo shvatio što sam htio reč i nisi dobro pročito početak mog texta

uzmimo neki sersiki auto...1.9 16v 150 ks...može se sw-ski napravit cca 170 ks i da auto recimo ne dimi,ima 50 Nm momenta više,bolje ubrzava i prolazi eco test...možda nije ekološki u svim režimima čist ko prije no prolazi eco test...e sad možemo izvuć još ks i Nm ali teško da če uspijet da nema dima...hoču reč da postoji određena granica do kud se auto moće naćipat da ide puno bolje a da ne dimi no kad se ta granica pređe moraju se napravit određene mehaničke promjene na autu kako bi se pojačala snaga a da auto opet ne dimi

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...