Jump to content

Njega vozila - profesionalac vs ja ?

Tko je odgovoran za njegu vaseg vozila ?  

91 members have voted

1. 1. Tko je odgovoran za njegu vaseg vozila ?

• Vozilo ostavljam profesionalcu jer smatram da je kompetentniji od mene(iskustvo,znanje,strojevi,itd)
      8
    • Vozilo njegujem u bilokojoj praoni jer mi financije ne dopustaju odlazak kod profesionalca
      8
    • Vozilo njegujem sam ali proizvodima kojima me je opskrbio profesionalac
      23
    • Vozilo njegujem sam(metoda slauf+spuzva) jer su mi profesionalna sredstva financijski nedostizna
      23
    • Vozilo ostavljam profesionalcu samo na kemijsko i poliranje jer ostalo mogu sam
      11
    • BMK za hrpu lima. Jel on kupio mene ili ja njega?
      18

Recommended Posts

Operem ga iznutra i izvana jednom u 2 tjedna, koristim obicna sredstva i to je to. Motorni prostor nisam prao nikad, odozdo ga operem par puta godisnje...

Polirao sam zadnji put prije par godina, a na proljece cu dat nekom profesionalcu da to odradi umjesto mene.

Trenutno sam zapustio auto jer sam na faksu ili radim nekih 12-14h dnevno, pa eto, ne mogu izdvojiti par sati za pranje auta. Koliko sam ga zapustio potvrdjuje natpis na haubi kojeg mi je netko ostavio na orosenom autu prije cca 2 tjedna...ali hladno je pa ce to pricekat uklanjanje :)

Edited by Koren

• Replies 74
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

2mex: bolesno motorni prostor vlažnim maramicama alo bolan voziš golf ne bugati veron,

hahaha ali istina :thumbsup:

usporedba perača auta sa doktorom ono najcjenjenije zanimanje vs. ono što možeš radit bez osnovne škole pljunuo si u lice ljudima koji se školuju po 25 godina to uspoređuješ s tečajem , bravo

:thumbsup:

Mojne me batje, kaj već ima i edukacija za oprat auto.

BTJ, pa ne radi se o svemirskom programu ili nekom nuklearnom pogonu, radi se o tome da treba oprat komad špleha, par šajbi i poneku gumu. Ak nekom za to treba edukacija, onda fakat ide svijet u kurac i to čist, opran i mirišljav.

Ajd, kužim da postoje ljudi koji se profesionalno bave s tim, al čemu izmišljat nauku od toga. Vidio sam negdje sliku da lik sa onim štapićima za uši čisti između slova. Ono, WTF.:drink::drink::drink::drink:

svaka cast

za drkat toliko po autu imaju vremena studenti koji ne radi nis ozbiljno nego vise na forumu megusti i slično i troše tuđu lovu.

ne zam nikog tko radi normalan posao a da ima toliko vremena i da daje toliko love za auto

Manje od vremena kojeg si proveo na motoru po jednom izletu.

Prioriteti i gušt - meni je gušt prati auto i vidjeti rezultat na kraju kao što se tebi gušt zaputiti u bespuća s motorom i to na par dana.

Ne vidim ništa loše u oba slučaja. :thumbsup:

Sam perem svoj auto jer smatram da ga nitko ne može oprati kao ja. Međutim, kad bih se odlučio na npr. dubinsko poliranje ili neke zahtjevnije zahvate - dao bih ga profesionalcu vjerojatno (barem kakvo je sada stanje stvari, ali nadam se uskoro naučiti raditi i sa polirkama pa ni to neću morati).

Pojam AUTOENTUZIJASTA je jako širok. Neki briju na performanse, neki na style, neki na car detailing,...ali moje osobno mišljenje je da ako već ništa drugo, većina gore navedenih ima čiste i uredne aute, a sad tko i koliko ih održava, to je druga priča. IMHO.

Edited by Raptor6767

Mislim da je i stvar auta, kad sam imao Celicu bila je cista skoro uvijek, pa sad imam punu sobu preparata za pranje auta od sampona, voska, pasti, spejeva cuda i ne koristim ih vise nista. Prije mi je vise stalo do toga a sad na praonu 5kn i isperem prašinu svaka 3mj... Unutrašnjost auta i dalje cistim redovito :)

za drkat toliko po autu imaju vremena studenti koji ne radi nis ozbiljno nego vise na forumu megusti i slično i troše tuđu lovu.

ne zam nikog tko radi normalan posao a da ima toliko vremena i da daje toliko love za auto

zabrijao si i to jebeno...

p.s. dan ima 24 sata, tako da ako si isplaniras mozes

1. raditi

2. studirati

3. naci si neki hobi koji te uveseljava

4. u jednom tjednu, tj. u 7 dana imas ravno 168 sati i ako nemozes 4 sata u tom tjednu odvojit za neki svoj gust...:doh:

Kolko vidim, jedino se Rene javio od ovih frikova koji gube dane tamo u onoj praoni i "uce" kak da si lickaju auto :) Meni je to teza bolestina. Volim da mi je auto cist i iskreno, imam vremena lickat ga do mile volje, al nataknuo bi sebe na kitu kad bi tak nekaj isao radit. Svaka 2-3 tjedna praona i to mu je sasvim dovoljno a i meni.

Ja ipak malo češće operem auto od svaka 2-3tjedna, ali picajzla nisam, i bolje, smatram da se vrijeme može pametnije potrošit od "uljepšavanja automobila".

Dakle, redovito ga operem, usisam, pobrišem sve unutra, operem sjedala ako su zamazana, malo oko motora, gume namazane, felge očišćene i tako to. Ne poliram i slično, ovo sve odradim za 1-2h obično petak ili vikend i super...

Iskrano, x puta mi je draže da je taj auto uvijek ispravan i da me nikad nigdje neće ostavit, a sad jel ima kakvu točkicu vani ili nema, a da stoji pod staklenim zvonom, ne Hvala. I da, obično sam perem auto, nesmatram da perem bolje od autopraone, ali imam kad se ulovim toga onda imam vremena koliko hoću, pa ili napravim kako spada ili ne radim ništa.

Ja ipak malo češće operem auto od svaka 2-3tjedna, ali picajzla nisam, i bolje, smatram da se vrijeme može pametnije potrošit od "uljepšavanja automobila".

Dakle, redovito ga operem, usisam, pobrišem sve unutra, operem sjedala ako su zamazana, malo oko motora, gume namazane, felge očišćene i tako to. Ne poliram i slično, ovo sve odradim za 1-2h obično petak ili vikend i super...

Iskrano, x puta mi je draže da je taj auto uvijek ispravan i da me nikad nigdje neće ostavit, a sad jel ima kakvu točkicu vani ili nema, a da stoji pod staklenim zvonom, ne Hvala. I da, obično sam perem auto, nesmatram da perem bolje od autopraone, ali imam kad se ulovim toga onda imam vremena koliko hoću, pa ili napravim kako spada ili ne radim ništa.

Upravo to, naročito ovo po pitanju ispravnosti !

Da imam skuplji auto od ovih koje imam, možda bi ga više lickao, pa sa druge strane pukušavam shvatiti i ove koji to rade, ali uvjek sam bi mišljenja da je lijepo i ugodno voziti se u čistom i ispravnom autu.

oprao ga na samoposluznoj prije odlaska na mora u 8. mjesecu :D

inace ono kaj meni treba bit cisto na autu su sajbe i retrovizori... popizdim kad me nisko sunce ili svijetla iz suprotnog smjera zabljesnu a ispred mene "zid" umjesto sajbe..

a godisnje operem auto par puta kad nemam bas kaj drugo pametnije radit.

Ja priznajem da što se toga tiče da sam bolestan totalno. jer 2 puta godišnje detaljni tretman, minimalno dvaput mjesečno detaljno pranje kod kuće, svaki treći dan na ispiranju na samoposlužnoj:thumbsup:

Skuter svaki drugi dan suho pranje, jednom tjedno detaljno pranje, a jednom godišnje kompletan remont(rastavljanje svega, čišćenje i vraćanje na mjesto)

Radim SVAKI DAN min. 8 sati tako što se toga tiče, meni je to čisti užitak

Neznam zasto se ljude koji pridaju vaznost odrzavanju cistoce auta vise od drugih proziva i naziva nenormalnim, cudacima i budalama ?

Pa svatko ima svoje hobije, prioritete, stvari koje ga usrecuju ? Ako sam nadje vremena koje ce potrositi na to u cemu je problem ?

Drugi mozda igraju COD2 po cijele noci/dane, sjede po kavama, slazu aute od 500ks pa sto ?

Svi imaju drukcije prioritete i zanimanja koliko god ona bila cudna.

Osobno kda sam jos bio u HR prao sam jednom tjedno auto kod kuce ( vanjsko 2h i unutarnje ovisno o stanju 30-34min ) s tim da su mi felge uzele cca pola sata ekstra. To je vecinom bila nedjelja ili petak popodne. U medjuvremenu ovisno o vremenu taj tjedan ili jednom auto splahnem miniwashem ili ako je neka kisa dva put i to je to.

Vosak 2 puta godisnje i poliranje jednom.

Sve radim sam jer sam uvjeren da klasicno pranje odradim bolje od profesionalca jer potrosim vise vremena sto si on nemoze dopustiti nazalost, za interijet mi vise netreba kemijsko ciscenje jer imam kozu ( dok je prije to bio slucaj ) tako da jedina stvar koja ostaje kod same njege je briga oko laka koju sam do sada prepustao profesionalcima.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...