Jump to content

ABS - neradi i svijetli lampica


Recommended Posts

Svjetli mi lampica od ABS-a i on ne radi. Preko VAG COM-a se nemogu spojiti na ABS kontroler jer kaze da nema konekcije dok svi ostali kontroleri na koje se spajam sljakaju ok (klima,motor itd).

 

Pumpa radi a senzore sam isprobao tako sto sam na jacku koji ide u ABS komp sa instrumentom pikao stopice i mjerio otpore i sve je bilo u granicama sto ce reci da svi senzori rade.

 

Jedino sto nemam je osciloskop da ih i time isprobam.

 

Nabavio sam umedjuvremenu drugi komp od ABS-a montirao ga i ista prica.

 

 

Po meni postoje dvije opcije. Prva je da ABS komp nevalja (mada koje sam onda srece da nabavim i drugi koji nereadi) a druga opcija je da je zica fizicki prekinuta koja ide od OBC stekera do ABS kompa a zaduzena je za komunikaciju s kompom prilikom dijagnostike.

 

Ako ista znaci, na instrument tabli mi s vremena na virjeme blinkce i treperi lampica od rucne/kocnica kao da negdje gubi spoj, kontakt, masu sto vec.

 

 

Pomagajte :mellow:

Link to comment
Share on other sites

može bit od kompliciranog do smiješno retardiranog.

 

Konkretno meni sa lampicom stop svjetla izvađenom nije radio ni ABS, ni ESP, ni ASR tako da je sve to svijetlilo na instrument tabli, ni blokade mjenjača nisu radile, a preko board kompa je javio smetnje u radu motora te me poslao na servis.

Sve to 15 kuna žarulje.

Link to comment
Share on other sites

ovak,kod mene slična stvar

 

svijtli lampica od abs-a i ručne kočnice,vag com se ne uspijeva spojiti

 

žica od dijagnostike se išćupala iz konektora pa se vag com nije mogao spojiti

 

ručna kočnica i abs kad svijetli znači da je neki od zadnjih senzora prdnuo

 

 

samo kaj je kod mene se desilo i to da su mi na kraju i prednji konektori za senzore se podrobili jer ih majstor nije zaštekal kad sam bio na špuru i nekaj je drkeljil iz meni nepoznatih razloga,pa sad ne želim to krpati nego tražim kompletnu instalaciju od golfa sa abs-om i klimom :P

Edited by wildD
Link to comment
Share on other sites

Wild- Mislis ( konektora ) OBD jacka u autu ? Koja je zica ?

 

Kimi- to je zica koja je zasluzna za dobivanje informacija od ABS racunala preko OBD koenktora ? Problem je jer to nisam znao :)

 

Hm..trebao bi u praivlu onaj veliki siroki jack koji ide u ABS racunalo nekako raskomadat ili "samo" skinut izolaciju i pronac tu zicu i probat se tako spojit na stopicu koja predstavlja pin 13 ?

Link to comment
Share on other sites

Prvo provjeris da li originalna zica koja ide sa pina br.13 na racunalu ABS-a na pin br.7 na OBD konektoru nije u prekidu, a ako je, onda ju izvuces do onog dijela gdje ti je zgodano i imas "kontakt" , ogolis ju i spojis novu koju zatim dovedes do OBD prikljucka pin br.7.

Link to comment
Share on other sites

meni je na OBD priključku ta žica bila spojena,ali se "izula" tam na konektoru na vozačevoj strani ispod plastika tam na onom šplehu ispod armature

 

Znaci neide u jednom komadu od OBD-a do ABS kompjutera nego na jednom ili vise mjesta se "prekida" jer se na nesto drugo spaja ili ?

 

Koje je to tocno mjesto ispod ? Kod osiguracke kutije ?

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...