mr_G Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 2alfa: Vrlo dobar post... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IGloo Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Koliko je meni poznato, jedino sto ne valja sa alu-blokom je cinjenica da nema generalke... Ako lazem, ubijte Sempera! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Kako nema generalke?! Još je bolji po tom pitanju jer svaki puta možeš kupiti nove košuljice a blok ti ostaje... Možda jer je skuplja generalka? Jedino u tom smislu ne valja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 IGloo: zavisi, pogledaj alfin post. Kod dosta njih se stare pikse mogu isprešat ili proborat i nove uprešat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IGloo Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 OK, konkretan odgovor a´propos teme sam dobio kada sam sa Semperom pricao o eventualnoj kupnji Mondea ST220, pa sam upozoren na alu-blok i njegove manjkavosti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Bul šit i to zesci 2 Alfa, Mozes dotat jos 20-30 tipova alu bloka, sa sidrenim kosuljicama etc. To su samo neka od rjesenja proizvodjaca. Generalno nema 36 tipova alu blokova Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 pa neslaže li josey fordov 2.0? edit: eto hoze me preduhitrio.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charger Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Ukoliko je open deck dizajn, sleevanjem se izbjegava puknuće košuljice i šetanje radi navedenog deck dizajna (ukoliko pričamo o nekim velikim opterećenjima) I svaka košuljica nije ista jer neke imaju katastrofalno hlađanje i nisu napravljene za cestovno korištenje nego drag race Hic, Domink, Josey bi vam mogli reći riječ dvije o tome, no sumnjam da će imati volje (što ih i razumijem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Neda mi se jer su najpametniji a open deck su vidjeli sad prvi put na slikama koje si ti stavio, a i mid sleeve. Pih Alu block kicks ass Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 2charger: Odlične slike Drugim riječima, sve je moguće, nema loših blokova, samo boljih ili lošijih prerada tih blokova... Znanje + lova i samo nebo je granica... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Upravo tsko đi! U danasnje vrjeme nema losih blokova, osim ako nije od tjesta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 fiasta 1.25 ima smece od bloka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 pa navodno je i vw-ov 1.4 16v i cetvorke alu blok shit nisam jos uspio skuzit zasto, al me veoma zanima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Neda mi se jer su najpametniji a open deck su vidjeli sad prvi put na slikama koje si ti stavio, a i mid sleeve. Pih Alu block kicks ass sam s nikasil/alusil "kosuljicama" , al sinteriranim klipnjacama i radilicama od kukuruznog brasna i vode, ak imas germe za lezajeve, nema kraja :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Ma dominice ja vazeljin koristim za brtvilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
starnet Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 (edited) Kako nema generalke?! Još je bolji po tom pitanju jer svaki puta možeš kupiti nove košuljice a blok ti ostaje... Možda jer je skuplja generalka? Jedino u tom smislu ne valja... pa u svaki blok se mogu staviti nove kosiljice, a ovaj od vw nije los blok, sve koje sam ja radio, su ostali bez ulja i klipnjaca bi im nakraju probusila blok. jedina mana 1.4 16v u vw je po meni visina klipa. jel iz svakoga kojeg sam vadio klipove, klipovi su bili bocno jako potrosenji, a to je zbog visine , jel klip kad dodje u najgornju tocku, nosen velikom brzinom a losom rasporedom tezine klipa, zaplese. klipove koje sam vadio iz drugih motora a da su bili cca 1cm visi nikad nisu bili toliko osteceni... a kako se potrosi klip tako se trosi i stijenka cilindra.... Edited December 29, 2011 by starnet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Ma dominice ja vazeljin koristim za brtvilo ma meni je dobro i uhu ljepilo , sto mi ostane nakon obrade sinter klipnjaca 2 starnet ... duzina klipnjace , tj. bocna komponenta, klip i tak ima excentar bolcnu radi tog klackanja i da ne plese nego se prebaci s jedne sijenke na drugu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Koji 1.4 16V VW? Taj motor korisitimo za autokros i vrti se na 9000 okretaja in nikakvih problema s njim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 (edited) Koji 1.4 16V VW? Taj motor korisitimo za autokros i vrti se na 9000 okretaja in nikakvih problema s njim. Golf 4 1.4 16v - 55kw , na par strana cuo da ima problema sa blokom ovo ono, na par mjesta vidio nešto u stilu da krepavaju nakon 150tkm i da se nema šta popravljat ili da je popravak brutalno skup, novi blok, ovo ono...neznam , zato pitam. Edited December 29, 2011 by Misek_Chipsy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 i jos jednom za ove neupucene, svaka klipnjaca u serijskom autu je KOVANA Kak sad to? :huh: A stalno slušam priče kako samo turbaci imaju kovane klipove i klipnjace, i ako na obicnog atmosferca našarafiš turbinu bez kovanih klipova i klipnjaca ode motor vrlo brzo u kurac :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 (edited) ma meni je dobro i uhu ljepilo , sto mi ostane nakon obrade sinter klipnjaca 2 starnet ... duzina klipnjace , tj. bocna komponenta, klip i tak ima excentar bolcnu radi tog klackanja i da ne plese nego se prebaci s jedne sijenke na drugu nema svaki klip excentar a i radi motor bez excentra, tj uspije prebacit i vrti se al knocka PROBAO e da i uhu ljepilo je zakon! ono strava, nemogu zamislit sastavljanje motora bez njega a ni bez vazelina, ma kakvo sar 80 brtvilo, šit Edited December 29, 2011 by Josey Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 To je isti motor kaj mi koristimo. Samo da ima sad 170 konja. Zanm da su mjenjaci problematicni, jer se raspadnu. I dosta su trazeni. Golf 4 1.4 16v - 55kw , na par strana cuo da ima problema sa blokom ovo ono, na par mjesta vidio nešto u stilu da krepavaju nakon 150tkm i da se nema šta popravljat ili da je popravak brutalno skup, novi blok, ovo ono...neznam , zato pitam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted December 30, 2011 Share Posted December 30, 2011 Alu blok nevalja kurca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted December 30, 2011 Share Posted December 30, 2011 To je isti motor kaj mi koristimo. Samo da ima sad 170 konja. Zanm da su mjenjaci problematicni, jer se raspadnu. I dosta su trazeni. Hm zanimljivo thnx :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted December 30, 2011 Share Posted December 30, 2011 A tko radi kvalitetno i naravno povoljno sleevanje bloka? (skužajte me ako sam se loše izrazio al qrca ne znam o tome) Imam jedan hondin h22 blok sa glavom koji planiram laganini slagati za neki turbak a ne znam ni sam gdje bih počeo hvala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now