Drag_steer Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 (edited) Zanima me da li je moguce i zasto, da auto losije ubrzava nakon decata. znam da tada moment moze bit manji na nizim okretajima, ali bi se to trebalo kompenzirat na visima, pa bi na kraju trebao bolje ubrzavat? I da li decat nakon remapa moze utjecat da se afr poremeti?jer brze izlaze plinovi, druga lambda ocitava nesto drugacije itd.... radi se o atmo 2.0 16v Edited December 29, 2011 by Drag_steer
Alfaludak Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 moze, na nizim okretajima bude tromiji ali a visim ide sretnije u okretaje to je moje iskustvo na desetak auta
Vlado206 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 i moje je tako nekako, kao da na višim lakše ide u okretaje... al to je opet onako, okoXpi metoda.
mario84 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Meni je na mom tdi-u isto tak kao da se bolje razvrti tj lakse al otkad nema katalizatora voli otic u safe mod na full gasu i ima manju krajnju brzinu..
Drag_steer Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 (edited) da to se i meni cini, da se lakse razvrti . ali npr 100-200 gdje je uglavnom na visim okretajima, bi trebao bit brzi? ali izgleda da nije... da li moze smjesu poremetit (afr) decat? ono brze praznjenje cilindra i sta vec , i lambde su dvije... Edited December 29, 2011 by Drag_steer
Drag_steer Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 (edited) vjerojatno je do te lambde poslje katalizatora. koja radi zbrku? znaci trebalo ostavit katalizator i stavit veci promjer cijevi ili maknut srednji lonac? radi protoka boljeg... Edited December 29, 2011 by Drag_steer
Vlado206 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 sad kad ste spomenuli krajnju brzinu... nakon skidanja kat-a i remapa auto mi ima manju krajnu... tj ne manju krajnu jer nikad nije navrtio petu do blokade, al ajmo reć dođe do 200km/h po satu i tu stoji, moooožda mrvu preko ode... nebitno koji proifil gume je gore, znači do 6000-6200rpm dođe ok i dalje tegli...? prije je dolazio do 6500rpm? ali sad ubrzava bolje...
robert Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 vjerojatno je do te lambde poslje katalizatora. koja radi zbrku? znaci trebalo ostavit katalizator i stavit veci promjer cijevi ili maknut srednji lonac? radi protoka boljeg... ili do superschipsa
Vlado206 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 i meni se čini da je i kod njega i kod mene do elektronike... podigne se krivulja u nižima a pada u višljima, osjećaj je bolji ali u stvarnosti je drugačije to su te "gotove" mape ja bi rekao
Drag_steer Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 meni je ista krajnja cini se. ali mu treba sekundu-dvije duze do nje. robert: neznam , poslao sam im pm, da vidim sta ce rec
robert Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Posalji im moju mapu gdje su umjesto lapice od cata isljucili da nemoze pamtiti greske, imam jos tu mapu na compu
Drag_steer Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 (edited) a u k ,meni se nije nista palilo, valdja su meni iskljucili dobru lampicu nadam se. ma recimo da nije do mape, mene zanima teorija, zasto bi auto isao losije radi decata, ja sumnjam jedino na poremecen afr, jer plinovi brze izlaze trebao bi bit manji otpor u ispuhu... Edited December 29, 2011 by Drag_steer
Vlado206 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Pa druga lambda, tj ona iza kata sad drugačije očitava, tako je i meni, 2 lambde i maknut kat, meni check engine stalno svijetli, kad ga maknemo nakon par dana se opet upali. Auto normalno radi, trošpi normalno, bolje ubrzava ali kao da ima manju krajnju...
Mitja Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Nema veze na nizke okretaje. Napravio sam ekspreriment na mom autu. Nista posle ispusne grane. Na valjcima. Dobio je malo konja na svim okretajima. Najvise skoro na blokadi. Na nizkim nije gubio nista. Najbolje je stavit auto na valjke, ugurat lambdu u auspuh i vidit kaj je sa motorom. Butt dyno nije dovoljno precizan :-)
Drag_steer Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 ja sam probao ubrzavat na istoj cesti, i ispadne oko sekundu i pol sporiji sad. a da li je do temperature zraka itd ili decata... po osjecaju je sad brži ali po logu nije. pogledat cu s lambdom malo...
Dacho Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ja na hjundama i mazdama pomaknem drugu lambdu dalje i nema problema, ne pali check lampicu vise i sve radi kak treba, kompovi nejdu u safe mod
Drag_steer Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 meni lampica ne svjetli jer je to rjeseno chipanjem (?), a da li mi remeti smjesu to neznam...
Drag_steer Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Nema veze na nizke okretaje. Napravio sam ekspreriment na mom autu. Nista posle ispusne grane. Na valjcima. Dobio je malo konja na svim okretajima. Najvise skoro na blokadi. Na nizkim nije gubio nista. Najbolje je stavit auto na valjke, ugurat lambdu u auspuh i vidit kaj je sa motorom. Butt dyno nije dovoljno precizan :-) a koji motor je ? atmosferski?
Drag_steer Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 ok :thumbsup: nista morat cu pogledat smjesu. prije decata je bila oko 12.5 :1
P.I.M.P. Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Nema ljepšeg nego kad makneš katalizator na turbo benzincu pa auto popizdi
fire Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ja na svom dok sam presao s 40mm auspuha s katalizatorom, srednjim i zadnjim stock, na 60mm srednji potocni i zadni protocni sam dobio ravno 0 konja(moto oko 150HP). Po osjecaju(zbog zvuka) je auto isao bolje, ali je zapravo isao isto. Tvoj auto ima mozda elektronsku klapnu?
Drag_steer Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 da po zvuku se cini da je brzi mislis na klapnu usisne? ovo je
fire Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 e tu ti je problem onda. Ili ako gledas s druge strane ecu. Ako imas neku ok dijagnostiku probaj logirati kolko ti otvrena klapna na visim okretajima dok drzis pun gas.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now