Jump to content

Battery relocation ?

Kevin

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Taj kabel je težak više od težine jednog akumulatora. ECU i sve će imati manji napon, više smetnji.

I imaš još dodatnu masu u gepeku jer pored akumulatora imaš i masu okvira... Znači dodao si 20-tak kg, i 20kg si maknuo sa prednje osovine i stavio na zadnju...

Ako nemaš JEBENO dobar razlog za to (recimo fali ti volumena pod haubom da stane neka ogromna turbina), onda se mani čoravog posla, jer nije dobar...

Kao prvo. Imati ćeš stalno dodatnu hrgu u gepeku.

Kao drugo. Dodao si 20kg na i onako težak auto.

Kao treće. 20kg neće utjecati na raspored mase.

Kao četvrto. Imaš bespotrebnu rupu u motornom prostoru.

Kao peto. Elektronika radi lošije jer ima manji napon i više smetnji.

fensi sam si sa akumulatorom u gepeku.. a i oslobodio sam si mjesto za OCC i swirl pot pod haubom.. plus sto mi aku malkice smeta bovu od 50mm

no onda mi je zod rekao da je pametnije swirl pot staviti iza, pa si vise nisam fensi jer nemam mjesta za vrecice iz ducana

:)

hvala na informacijama i dezinformacijama sto se tezine akumulatora tice. bogami nema 20kg

osim toga G, kako sam NADODAO 20kg ako ih samo premjestim?

a druga stvar, nemam hrgu u gepeku ako nemam rezervni kotac pa umjesto istog stavim accu.

osim toga accu nesmeta vecoj turbini napred. barem je tako kod neme raspored.

kak ce imat problema sa strujom? vecina 6taka bmw-a ima u gepeku ili pod zicom acc. Kak oni nemaju problema sa strujom? I Neznam od kud ti to da ce na tih 5 metara 20 kvadrata zice past napon tolko da smeta ECU-u. Ionako vecina proca radi na 5V pa ima stabilizator da ga hebes. Ionako ECU se napaja vecinom od alternatora posto on preuzima kad je auto upaljen, a od alternatora do ECU-a ima 2 metra zicu, otprilike

raspodjela tezine recimo :)

To ti je strašno bitno za auto koji nije vidio brže krivine... :lol:

kak ce imat problema sa strujom? vecina 6taka bmw-a ima u gepeku ili pod zicom acc. Kak oni nemaju problema sa strujom? I Neznam od kud ti to da ce na tih 5 metara 20 kvadrata zice past napon tolko da smeta ECU-u. Ionako vecina proca radi na 5V pa ima stabilizator da ga hebes. Ionako ECU se napaja vecinom od alternatora posto on preuzima kad je auto upaljen, a od alternatora do ECU-a ima 2 metra zicu, otprilike

Ma naravno! :thumbsup: Šta ti ja znam. Ja nemam pojma. Daj ti meni to objasni da je isto... :thumbsup:

Jesi li se zapitao gdje se nalazi ta elektronika kod BMW-a kad je akumulator otraga? I jel zakačena direktno na alternator ili direktno na akumulator?

Čemu služi akumulator i kako se on ponaša? Jesi ikad pogledao kako izgleda napon iz alterantora? :thumbsup:

Jesam, acc pegla napon, ponasa se ko kondoš ;)

ECU je pod prednjom haubom, acc u gepeku kod bmw-a, pogledaj malo

EDIT: mislim daj argumente zasto to ne radit, primjere di se to pokazalo ko lose rjesenje, bez toga mozemo i ja i ti lupetat kolko hocemo. Bmw to tvornicki ima pa nisam cuo da im elektronika radi probleme.

Edited by Z

Jesam, acc pegla napon, ponasa se ko kondoš ;)

ECU je pod prednjom haubom, acc u gepeku kod bmw-a, pogledaj malo

EDIT: mislim daj argumente zasto to ne radit, primjere di se to pokazalo ko lose rjesenje, bez toga mozemo i ja i ti lupetat kolko hocemo. Bmw to tvornicki ima pa nisam cuo da im elektronika radi probleme.

Prva pametna od tebe. I što je onda žica između alternatora i akumulatora?

A ti spajaš ECU i svu elektroniku gdje?

BMW ima drukčije postavljeno ožičenje... Sigurno se elektronika ne kači na alternator (nije ECU jedina elektronika u autu) ili ako se kači, onda ima pojačane filtere napajanja...

Ne utječe napon samo na procesor. Što je sa injektorima, bobinama i ostalom elektronikom koji ne idu preko stabilizatora...

Ma sve će proći. Hoće li se pojaviti mogući problemi? Možda... Ja bi ih izbjegao u startu..

Ako se dobro sjecam zica je mali induktivitet i mali kapacitet, dobijes RLC, titraje tj smetnje. Znam, ali to ionako imas. Produljio si zicu, povecao si titraje. S obzirom da je EVO star niti 10 godina vjerujem da ima jako dobru zastitu od smetnji.

Acc je direktno spojen samo na alnaser, ono mrcinom od zice. Bar kod svih miceka. Nisam proucavo kako je tocno alternator spojen pa necu pricat.

Za injektore neznam, ali eto u bobini bi se moglo pojavit problemi posto je i to samo zavojnica u principu.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...