Gringo Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Po zimi treba točit lož ulje. U njega se u proizvodnji stavlja aditiv zbog vanjskih spremnika . :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 jap .. 826 k km ? pa koliko km prelaze ti motori? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Po zimi treba točit lož ulje. U njega se u proizvodnji stavlja aditiv zbog vanjskih spremnika . :thumbsup: I to mi se smrzlo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 jap .. 826 k km ? pa koliko km prelaze ti motori? 1 500 000 pa onda provjeriš ulje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 (edited) jap .. 826 k km ? pa koliko km prelaze ti motori? Neki manje, neki više Ovisi o održavanju, o tome koliko je klipana vozilo, o tome kaj vuče i tak... al izdrživo je to Ima kamiona koji su u super stanju sa 1,5 mil km i više, a ima ih i razvaljenih sa manje od 500 000.... u principu ista stvar ko i s autom, samo makneš par nula I recimo da je neki ekvivalent, što se tiče pohabanosti, između auta i kamiona... po mojoj procjeni, kvalitetan kamion (čitaj: Ne Iveco ) sa 800 000 km je recimo ko auto sa 200 000 Edited February 4, 2012 by Japanac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dereal Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 jbt... danas telefon na poslu (BMW Servis) nije prestao zvonit... zale se da dizel nece upalit... razlog: filter goriva se smrzo... koma... a na pumpama kazu da do min. -25 nema razloga za brigu.. a bilo samo -13... zato vozim benzinca ))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 tu je više problem možda u konstrukcijama novih motora/filtera nego samo goriva... možda bubam, ali samo noviji auti imaju te probleme... barem što čujem.. moj na Ininom gorivu i na -16 evo danas pali ko da je vani +30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrga Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 malo pretjerujes..... da je isto -16 i + 30 al ajde... ja jutros malo cavrljam na gtalku s tipom od kog sam uzeo leona... pa onak u razgovoru pitam kolko je akumulator star...a kaze on to ti je orginal akumulator prvi jos gore..... opa miki..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 tu je više problem možda u konstrukcijama novih motora/filtera nego samo goriva... možda bubam, ali samo noviji auti imaju te probleme... barem što čujem.. moj na Ininom gorivu i na -16 evo danas pali ko da je vani +30 al prvih par sekundi imaš osjećaj da će radilica il nešto izletit van.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 malo pretjerujes..... da je isto -16 i + 30 al ajde...ja jutros malo cavrljam na gtalku s tipom od kog sam uzeo leona... pa onak u razgovoru pitam kolko je akumulator star...a kaze on to ti je orginal akumulator prvi jos gore..... opa miki..... Koja godina? Ja na golfu promjenio aku prošle god u 9 mjesecu, a proizveden je 2000... Original je bio gore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrga Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 2002 ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav K. Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Astra ima neki senzor ili kak ja znam kaj u filteru goriva i desilo mi se već par puta da piše da imam vode u filteru i kada mi baci tu grešku onda recimo duplo duže vergla i kad zapali malo čudno radi ali nakon par min sve bude ok E sada jel to do goriva il nečeg drugog neznam Filter nafte mijenjam svakih 20000 km ilitiga svako drugo ulje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 malo pretjerujes..... da je isto -16 i + 30 al ajde...ja jutros malo cavrljam na gtalku s tipom od kog sam uzeo leona... pa onak u razgovoru pitam kolko je akumulator star...a kaze on to ti je orginal akumulator prvi jos gore..... opa miki..... bez zajebancije, što je hladnije to pali lakše nekako. najviše ga jebe kad je kiša vani i vlažno, tad mu se ne da. Imam i snimljeno mobom kako pali na -15 nakon stajanja od 15sati na vjetru al prvih par sekundi imaš osjećaj da će radilica il nešto izletit van.. a to je drugi par opanaka moram ulje promijenit i onda je to puno blaže Koja godina? Ja na golfu promjenio aku prošle god u 9 mjesecu, a proizveden je 2000... Original je bio gore. moj isto original bio, stavio jesenas novi. od 2002 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bega Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 jbt filter... na Volvu S60 filter goriva nije u motornom prostoru, nego ispod auta, otprilike ispod zadnjeg sica,desno...i nije ni čudno da se smrzne..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 jbt filter... na Volvu S60 filter goriva nije u motornom prostoru, nego ispod auta, otprilike ispod zadnjeg sica,desno...i nije ni čudno da se smrzne..... Zato sad imaš pravi...će da pali na prvi zub. Sad si i brz ko munja jer više goriva druka. :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrga Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 nemogu vjerovat da sam se jutros vozio bez problema ....bez ikakvih aditiva u gorivu... -20 u karlovcu....brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Ja sam sinoc natocio Tifon class eurodiesel bs, kako sam bio s krive strane i navlacio crijevo naravno da je ono sto ostane iscurilo i po autu i primjetih da je vrlo gusto i plave boje (inace je koliko znam zuckaste)? Neki aditivi ili nam ustvari prodaju plavi dizel? Kako god, Toledo upalio iz trece (nisam verglao, da jesam onda bi mozda iz druge) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrga Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Ja sam sinoc natocio Tifon class eurodiesel bs, kako sam bio s krive strane i navlacio crijevo naravno da je ono sto ostane iscurilo i po autu i primjetih da je vrlo gusto i plave boje (inace je koliko znam zuckaste)? Neki aditivi ili nam ustvari prodaju plavi dizel? Kako god, Toledo upalio iz trece (nisam verglao, da jesam onda bi mozda iz druge) ja tocim od 10 mjeseca stalno taj eurodiesel bs class...al doduse nisam primjetio kakve je boje... al mislim da bi morali sad imat tzv. "zimsko gorivo" Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 pa nije se smrzo dakle dizel nego vodo u filteru a voda se smrzava na 0 stupnjeva već, dakle nije kriv ni auto ni dizel nego nemar vlasnika koji valjda daju zadnju lipu za auto pa nemaju ni za filter goriva jednom godišnje promjenit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 A kroz filter goriva ide voda ili gorivo? Dakle, ocito je da u gorivu ima ........ Ili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 A kroz filter goriva ide voda ili gorivo? Dakle, ocito je da u gorivu ima ........ Ili? vremenom se nakupi vode u tom filteru, e sad zašto neznam vjerojatno ili je ima u gorivu ili se kondenzira u rezervaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
semper Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 nije isto gorivo za ljeto i zimu, za ovakve temperature rade drugačiju "smjesu" Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 ma dizlo moš vozit 50:50 sa benzinom bez problema, bar JTD ., isprobano više puta, najgore kaj se desi bude velik egt pa spiga granu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 (edited) pa nije se smrzo dakle dizel nego vodo u filteru a voda se smrzava na 0 stupnjeva već,dakle nije kriv ni auto ni dizel nego nemar vlasnika koji valjda daju zadnju lipu za auto pa nemaju ni za filter goriva jednom godišnje promjenit Ovo je SOOO TRUE. :thumbsup: Filtera nafte/goriva se prodamo u istom omjeru sa akumulatorima kad temp krenu u ekstreme i zadrže se dugo. Edited February 9, 2012 by Raptor6767 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 evo noćas na -24 upalio na pogled ključa, kakvo verglanje i slično točim na Ini njihov onaj "skuplji" dizel... baš jučer nalio 200kn, bio na teškoj nuli s gorivom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now