Jump to content

Recommended Posts

Posted

Prema mojim informacijama standardni Prins sustavi za 4-cil. motore koštaju blizu ili točno 2000 EUR...a ovaj novi Direct Liquimax sustav ne bi trebao bit puno skuplji , možda 200-300 EUR....

Jedna novina,za one koji ne znaju, od 15.07.2012 ne možeš više atestirat LPG sustav u autu ako nemaš račun od ugradnje....znači nema više na divljaka....

• Replies 142
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

Kad izađu ti sistemu u prodaju kod nas i otklone se prvi bug-ovi zamjenit ću svoju octaviu rs 1.8t sa plinom za novu rs-icu 2.0 tfsi isti tren. Plin je odlična stvar u autu,nikad sranja s tim. Toči i vozi.

Posted
Prema mojim informacijama standardni Prins sustavi za 4-cil. motore koštaju blizu ili točno 2000 EUR...a ovaj novi Direct Liquimax sustav ne bi trebao bit puno skuplji , možda 200-300 EUR....

Jedna novina,za one koji ne znaju, od 15.07.2012 ne možeš više atestirat LPG sustav u autu ako nemaš račun od ugradnje....znači nema više na divljaka....

llako za atest....pa nije bas tako velika cijena tog sustava....s obzirom na kvalitetu...

Posted
Kad izađu ti sistemu u prodaju kod nas i otklone se prvi bug-ovi zamjenit ću svoju octaviu rs 1.8t sa plinom za novu rs-icu 2.0 tfsi isti tren. Plin je odlična stvar u autu,nikad sranja s tim. Toči i vozi.

jel ti se puno osjeti razlika...plin-benzin..?

Posted

Ja imam na fiatu plin....trosi bez beda auto 9-11 litara...godisnje radimo 22 000 s tim autom vec zadnje tri godine na direktan plin..

ide isti k na plin i na benzin....

Posted
Koliki su max KS po cilindru plinski injektori?

Recimo za 1.8T motor , kolko max KS bi mogao imati na plin?

nesto prije se pricalo oko 55 ks po cilindru,dal to i dalje stoji neznam ,fire bi trebo znat

Mislim da je ovo tu negdi, meni su ubacili plin i priprema do 240 ks bijeli injektori (to je valjda bilo najjace sta su mogli ubaciti) a to je nekih 60ks po cilindru.

Posted
Koliki su max KS po cilindru plinski injektori?

Recimo za 1.8T motor , kolko max KS bi mogao imati na plin?

Kod landi renza bijeli su nekih 60HP po cilindru. Ali moze se ubaciti vise komada. A neki proizvodaci tvrde da imaju i 90HP po cilindru.

Posted (edited)

moji bijeli su 45kW svaki, što bi u teoriji bilo 240ks/4 cilindra al tu veliku ulogu ima ukupni tlak tj koliko turbina boost-a jerbo bazni tlak plinskog sistema i tlak u boost-u se zbrajaju. Tu zna biti problema. Mislim da je maksimalni tlak u plinskom rail-u 3bara, fire jel to istina? Kod mene k03s boost-a 1.4-1.5 bara :)

Sve iznad 240ks je najbolje stavit 8 injektora manjeg kapaciteta tj. 2 komada po cilindru.

Edited by Gonzaga
Posted

Afaik bilo koji motor bez direktnog ubrizgavanja goriva (tfsi, gdi, jts, dfi..), a da je normalno konstruiran "trpi" plin itekako dobro.

Jedino je bitno da instalaciju i mapiranje odradi netko tko stvarno kuzi posao.

Posted
moji bijeli su 45kW svaki, što bi u teoriji bilo 240ks/4 cilindra al tu veliku ulogu ima ukupni tlak tj koliko turbina boost-a jerbo bazni tlak plinskog sistema i tlak u boost-u se zbrajaju. Tu zna biti problema. Mislim da je maksimalni tlak u plinskom rail-u 3bara, fire jel to istina? Kod mene k03s boost-a 1.4-1.5 bara :)

Sve iznad 240ks je najbolje stavit 8 injektora manjeg kapaciteta tj. 2 komada po cilindru.

Ovisi o isparivacu. Npr ja s tim bjelim injektorima i turbo isparivacem ostajem bez plina na 5800rpm na 0.5bara boosta.

Ali taj isparivac od landi renza ne dize tlak linearno, pa s vecim boostom je moguce izvuci vise plina.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...