Jopa Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 imam jedan problem na doblu 1.9jtd.. dakle kuplung ne odvaja do kraja.. prima isti cas kad pocnem pustat kuplung a kad hocu presaltat u rikverc zakrci. saltanje u visu tokom voznje je otezano ali podnosljivo dok je saltanje u nizu skoro pa nemoguce, jedva jedvice. I papucica se ne vrati do kraja, mogu ju jos cca 5 cm nogom dignuti. Novi kuplung set s zamasnjakom je stavljen prije 20 000km. Gledao sam cilindar na getribi i vidim da je getriba masna odozgo ali nista frisko, tj nije mokro.. Sta mislite, u cemu je problem?
the-rider Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 (edited) vjerovatno pumpa na pedali koliko ks je doblo, tj ima cilindar vani na mjenjacu ili skupa sa potisnim? Edited October 9, 2012 by the-rider
the-rider Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 onda bi vanjski trebao biti dobar, bi se vidilo da pusta
zivac Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Ili ima zraka u sistemu, ili je riknuo cilindar na pedali posto kazes da je na getribi dobar
Jopa Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 a kako se moze odzracit sistem? koliko vidim anlihter nije na saraf.. tj nemam ga kako odsarafit jer nema "maticu" ispod otvora (to nisam nikad vidio do sad)
the-rider Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 imas osigurac na cijevi, ona kao zica, njega skines i izvuces cijev malo van, i onda se tlaci posuda od ulja, treba imati alat za to ma zrak sam od sebe ne moze doci, ako je sve ispravno
Jopa Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 a kako mogu bit siguran da je ovaj na pedali pustio, posto ni tamo nema ulja?
the-rider Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 taj na pedali jako rijetko pusta ulje, samo prestane raditi kako treba
Jopa Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 a njega treba isto odzraciti nakon zamjene? on isto ima sistem da se tlaci posuda? Hvala ti puno na pomoci, obavezno se javi kad dodjes u zg da popimo nesto!
the-rider Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 a tesko je ovako objasniti kako se vidi da ne radi, ja to na osjecaj, treba malo iskustva imati isto se odzracuje, to je sve isti sistem moze
Jopa Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 sutra nosim oba cilindra na reparaciju. Nabavio sam cep od posude i stavio ventil gore. S kojim tlakom da odzracujem, tj. koji je max tlak? da nebi pretjero pa da nes ne zaje.
KIMI_1.8T Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Jopa said: sutra nosim oba cilindra na reparaciju. Nabavio sam cep od posude i stavio ventil gore. S kojim tlakom da odzracujem, tj. koji je max tlak? da nebi pretjero pa da nes ne zaje. Ako su plasticni, to ti nije bas dobra solucija. Sta su novi tako skupi? Netreba ti veci tlak od 0,3 - 0,4 bara.
Jopa Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 metalni su. jedan novi je 800kn.. sto ipak mislim da je preskupo Hvala, duzan sam ti pivu tako i tako.. al nikako da copim vremena
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now