Silvester Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Oštetila mi se jedna hidraulična cijev koja je u mehanizmu krova i ide s pumpe na neki ventil naprijed koji "oslobađa" krov s prednje strane. Kako, nemam pojma (vidi sliku). Prerezali smo cijev i stavili "kamionsku2 spojnicu koja navodno drži do 12,5 bara i prsnula je. Ne da se cijev izvadila van nego je baš spojnica pukla. Probali s još jednom malo jačom, ista stvar. Očito da je unutra neki bogovski pritisak kad pumpa drukne. Pitao sam par lokalnih firmi tu u Koprivnici jel mi mogu to spojit ili napravit novu cijev, no nitko ne radi tako male cijevi. Vanjski promjer je 4,5mm. U Renaultu taj novi dio košta 1.500kn+ PDV što mi se baš i ne daje. Jel ima možda netko nekakvu ideju kako to spojiti ili zna neku firmu koja bi mogla napraviti tu cijev novu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Da nije pneumatska cijev to? Industrijska pneumatika dućan u uličici blizu kluba Močvare. proguglaj malo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvester Posted October 10, 2012 Author Share Posted October 10, 2012 Mislim da nije kad je ulje unutra. Budem pogledao pa pitam njih... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 festo ti ima konektore za pneumatiku i hidrauliku, svakakvih dimenzija, jel imas mjesta za zamijenit cijelo crijevo s nekim drugim? http://maps.google.com/maps?q=zagreb&hl=en&ll=45.792193,15.957094&spn=0.00346,0.008256&sll=37.0625,-95.677068&sspn=63.12754,135.263672&hnear=Zagreb,+Croatia&t=h&z=18 tu ti je ducan imaju i crijeva i spojnice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvester Posted October 10, 2012 Author Share Posted October 10, 2012 Ima mjesta. Zahvaljujem, budem ih sutra nazvao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 4,5mm neces naci,stavi deblje crijevo 5,5mm ali mora biti crijevo za preko 200bari jer pumpa druka oko 160 bari. orginalne spojnice(fitinge) neka ti ponovno zavare na spojnice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 to je to ? http://www.cabriolet-roof-hoses.com/renault-megan/ posalji im mail i pitaj, vidi po jos kojem webshopu ak imas kataloski broj, ebay, il tak nest Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Mogao bi probat i u vip hidrauliku otić sa tim da naprave po uzorku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvester Posted October 11, 2012 Author Share Posted October 11, 2012 (edited) Da, to je to. Samo što je crijevo koje meni treba duple dužine od ovoga. Ma za sada mislim da je najbolja solucija uzeti originalna crijeva s razbitog CC-a. Našao sam jednog u Sesvetama pa ću probati tamo. Ako ne upali to, onda idem na ove adrese šta ste napisali. Zahvaljujem. Edited October 11, 2012 by Silvester Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 posalji mail ovim englezima dal imaju bas za tvoj model, cijena je manja nego u hr, novo je crijevo i ima prave fitinge Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelepelezg Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 za vep ti je to dobar dan... specijalizirani su za takve popravke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvester Posted October 12, 2012 Author Share Posted October 12, 2012 Uzeo sam danas oiginal crijevo s razbitog auta tak da ovo može ići pod lock. Hvala svima na savjetima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now