IgoRR Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Pozdrav svima, imam problem sa snimanjem drivera za navedeni adapter... Kada ga pokušavam snimiti dobivam slijedeću grešku: "Driver install failure" Iako kad ga spojim na lap, onda dobivam pod device manager, pod tim adapterom naziv "USB-SERIAL CH430" i naravno da je žuti trokutić sa upitnikom prisutan, nadalje pod postavkama uređaja i Device status piše slijedeće: "This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)" Kad pokušam update-ati drivere, samo mi kaže da su već "najbolji" driveri snimljeni.
Petar001 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 izgorio je ajmo reć ! izbrisali se podaci treba reflashat kabal da radi, bolje kupit drugi
KIMI_1.8T Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Imao sam isti problem jer nisam blokirao njegovo spajanje na web i cim se spojio i update-ao najnoviji SW, dovidjenja. Uglavnom, da se rijesiti.
Pekx Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Nemoj ga koristit dok si na netu. Naisplativije ti je kupiti novi na ebayu za 10ak dolara. Da se i ovaj popraviti, ali ne isplati se.
IgoRR Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 OK, može onda link na ebay koji točno kupiti, i pokoji savjet možda vezan za taj adapter. Ili je samo bitno da se ne spaja na net?? Hvala momci
Goertosing Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 zapravo to ti nema veze s internetom nego s lošim driverima i lošim kabelom postoji problem s internetom ali to je drugi par rukava kabel ti je rađen za serijski port a ti imaš izlaz na USB, u samome kabelu je konverter s serijskog na usb i imaš drivere koji su na CD-u a osim toga program treba povući parametre iz samog kabela, odnosno 'dio drivera' (amo tako rec). E onda ti windowsi instaliraju drivere sa cda i "misle" da je sve ok, a zapravo ne funkcionira ... jedno od rješenja: idi na upravitelj uređaja, prikopčaj kabel i vidi na kojemu se portu prikazuje. klikni desni klik na to, pa na detalje, pa pogledaj koji brojevi stoje uz VID_xxxx i pod PID_xxxx (umjesto xxxx trebaju biti 4 znamenke koje moraš zapamtit ili kopirat) zatim zavitljaj kabel kroz prozor, i za to vrijeme idi u folder gdje je instaliran ross tech, nađi datoteku RT-USB.inf to otvori u text documentu pronađi u tekstu gdje piše ovo: "%USB\VID_xxxx&PID_xxxx.DeviceDesc%=FTD2XX, USB\VID_xxxx&PID_xxxx" (umjesto xxxx će biti neki brojevi koji nisu isti kao i onaj koji si maloprije zapamtio) pa onda ispod zadnjeg reda dodaj još jedan red koji izgleda ovako: %USB\VID_xxxx&PID_xxxx.DeviceDesc%=FTD2XX, USB\VID_xxxx&PID_xxxx s time da tu upišeš umjesto xxxx one brojeve koje si zapamtio posebno za vid i posebno za pid onda opet na kraju teksta dodaš ovo USB\VID_xxxx&PID_xxxx.DeviceDesc="VAG-COM Compatible USB Interface i opet umjesto xxxx vid i pid spremi datoteku na isto mjesto tako da se i dalje zove RT-USB.inf (ne mijenjaj naziv, nego preko prvotnog spremi) nakon toga pođeš po kabel i kad si se vratio uštekaš ga u komp i onda ideš na upravitelj uređaja i napraviš update drivera tako da odabereš lokaciju onu u kojoj se nalazi instaliran ross tech (umjesto automatskog traženja)
Goertosing Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Dario said: dealextreme ima kvalitetne kabele da kad potrefiš na 3 od 10
Petar001 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Ovo kak je Goe objasnio može instalirat driver kabla ali ne znači da će dobro radit !
Dario Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Goertosing said: da kad potrefiš na 3 od 10 preko 10 komada svima rade
Goertosing Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Dario said: preko 10 komada svima rade ja sam imao iskustva s puno više od 10 kom
IgoRR Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 @ Dario čujemo se još za kabel @ ne koristim ross tech, iako sam probao nekaj kombinirati sa ovime kaj si napisao, iako bezuspješno... btw, svejedno ne radi tražio refund...
IgoRR Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 @ Dario čujemo se još za kabel @ ne koristim ross tech, iako sam probao nekaj kombinirati sa ovime kaj si napisao, iako bezuspješno... btw, svejedno ne radi zatražio sam refund...
Dario Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 kaj ti treba ocitat da dodem btw na kojim win si spajao kabel
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now