Aureus Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Dakle nema veze o autu direktno ... Kako sam radio centralno grijanje u kuci doslo je na red rijesiti problem nestanka struje i napajanja pumpe . Kupio bih ovo http://www.njuskalo.hr/grijanje-hladenje-ostalo/pretvarac-napona-12v-dc-220v-ac-oglas-982219 i akumulator kako bi pumpa radila u slucaju nestanka struje . Zanima me ima li tko iskustva s tim uredjajima te kakav akumulator kupiti da bude dugotrajan? Dali napraviti automatsku sklopku svaki dan da "nestane" struje po 1 sat kako bi se akumulator punio-praznio ? ili uopce postoje neke bolje baterije ?? U Mjestu struje nestane godišnje 2 puta , ali uvijek po 3-4 sata ... meni treba bar 3 sata da gura vodu ...
woo Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 kupi ups, neki kojem su baterije pri kraju...., i zamijeni s jačim baterijama, obično idu nutra 2 kom po 12V, to je to, ups sve sam rješava(punjenje itd) pošto ti pumpa ima 50-70w, miran si i da cijeli dan nema struje tak budem si ja riješio, samo čekam ups da dođe...
Aureus Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 a da kupim neki novi ups sa jakim baterijama ? koliko uopce treba jake traziti?
tcode Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 To izračunaš. Izmjeri koliko struje ti "vuče" ta pumpa u radu, napon je poznat, i iz toga se izračuna potreban kapacitet akumulatora za n sati rada.
Peras Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Ako ti bude trebalo imam ti ja UPS koji ne koristim, jednom izvađen iz kutije i upaljen, nije korišten: http://powerquality.eaton.in/Products-services/Backup-Power-UPS/Nova-AVR.aspx Radi se o jačem modelu; Nova 1250 300kn (novi je 850kn)
hrga Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Peras reklo bi se da sam zainteresiran za ovo.. jel ima jos kakvu garanciju.. :lol: kolko je star?
fire Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 S time da racunas da nikad nedes ispod 50% kapaciteta akumulatora jer drasticno skracujes zivotni vijek. I problem kod pumpi je sto znaju vuci i preko 10puta vise struja za start nego za stalni rad. Zato za pumpu od 100W cesto treba preko 1kW inverter da se pokrene. Isto tako neke pumpe ne podnose dobro pravokutni napon kakvog daju jeftinije ups-i.
Peras Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Peras reklo bi se da sam zainteresiran za ovo..jel ima jos kakvu garanciju.. :lol: kolko je star? Poslikam i pogledam papire kad dođem kući
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now