Jump to content

korozija na kočionim vodovima


Recommended Posts

danas sam na kočionim vodovima koji prolaze po podnici do zadnjih kotača uočio koroziju na dva mjesta, oko njihovih nosača, pa me zanima koliko je to opasno i trebam li se brinuti pa to riješiti čim prije?

 

ovako na oko dosta ružno izgleda, nisam imao vremena kopati po njima da vidim koliko je duboko i ima li smisla to sanirati i nanovo zaštititi? i je li to uopće preporučljivo?

 

zanimljivo je da prolaze pored lajtunga od goriva koji su nešto deblji i na oko istog materijala, no njima nije ništa..

 

oba ta lajtunga bi koštala 1150 kn u ovlaštenom, a ruke ko zna koliko obzirom se mora skidati rezervoar, a normalno idu od abs-a do zadnjih kotača u komadu..

 

e da, svi gumeni lajtunzi su zamijenjeni pletenima iz VEP-a..

 

ima tko kakav savjet?

Link to comment
Share on other sites

baš ono kruti lajtunzi, ne ovi fleksibilni pleteni? i to rade? :D pretpostavljam isto trebaju uzorak.. uff.. :D

 

bojim se da ne prsne na tom dijelu, ne znam koliko je hrđa to pojela..

 

cijena je nabrijana kao i sve ostalo za mazde u ovlaštenom, nije da ja ne bih dao, nego mi žao davat soma kuna za maltene dvije slamčice.. :D

Link to comment
Share on other sites

i meni jednom istrunule, i naravno, puklo je. zamalo sam se zabio u kamion :(

 

pretpostavljam da nemaš bakrene nego limene pocinčane. ako je počelo propadat ja se nebi igral s time..

 

 

ako staviš od bakra, samo izmjeriš dužine i daš ispertlati, nit je skupo niti je neka mudrost

 

frend si je nedugo nabavil cijev od rostfrei-a i nju su mu ispertlali-na roveru(honda civic)mu je istrunul lajtung za gorivo, sad baš fora izgleda novi :)

Edited by woo
Link to comment
Share on other sites

na bivšoj f-ici su mi ti zadnji lajtunzi skroz prohrdjali, a i na matizu isto. Na sreću sam skužio to po flekama na parkingu, i nedostatku ulja u posudici, tako da nije bilo nekih opasnih situacija zbog toga. U vep-u sam dao izraditi te druge bakrene (nije bila neka velika cifra), majstor to zamjenio i vozi dalje.

Tako da ti je moja preporuka ako je otišlo dublje to da zamjenis, pa si miran.

Edited by Hrdzo
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Da malo podignem temu, jučer mi je propustio vod zadnjeg desnog kotača, korozija ga načela. U vrlo loš trenutak, praznici, produženi vikend, a i neki kupci mi se motaju oko auta:lol: Što preporučate, izradu bakrenog u toj Vep hidraulici? Da li oni rade montažu i demontažu, čini mi se da će to biti veseli posao? Ili treba donijeti uzorak skinut s auta? Nemam pojma koliko taj dio košta nov, a do ponedjeljka ništa. Možda staviti rabljeni? Ma sjebalo mi vikend totalno:mad::mad::mad::mad:

Link to comment
Share on other sites

Da li se stari vod može "štuknuti" na autu? Tipa odreže se pola metra starog, stave nekakve spojnice i unutra novi komad?

 

EDIT: Evo Alfa, u isti trenutak:lol: Kako se spojiti na stari čelični vod, postoje li kakve spojnice slične vodovodnim:lol: ili treba narezivati navoj?

Edited by Koko
Link to comment
Share on other sites

Pa to je spas! Znači iza kod kotača odšarafim tvornički spoj, ispod auta odrežem na prikladnom mjestu, odnesem da mi naprave takav komad, namontiram i to je to! Jedino je problem što sam za to vrijeme faking pješak:blush: Dobro, sad još samo molim preporuke gdje to napraviti, ZG i bliža okolica. Vep Hidraulika, ima li još koje dobro i jeftino:lol: mjesto, i brzo naravno:cool:

Link to comment
Share on other sites

Riješeno, novi bakreni vod dužine 4 m i jedna nova matica - 120 kn kod majstora u mojoj blizini. Koliko sam shvatio, da bi se to spojilo na autu, treba napraviti onu "bobicu"na cijevi na autu, a za to treba alat. U principu je jednostavnije i bolje promijeniti cijeli komad pa je tako i učinjeno, čak bez prevelikog psovanja:lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...