killuminati Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 danas sam na kočionim vodovima koji prolaze po podnici do zadnjih kotača uočio koroziju na dva mjesta, oko njihovih nosača, pa me zanima koliko je to opasno i trebam li se brinuti pa to riješiti čim prije? ovako na oko dosta ružno izgleda, nisam imao vremena kopati po njima da vidim koliko je duboko i ima li smisla to sanirati i nanovo zaštititi? i je li to uopće preporučljivo? zanimljivo je da prolaze pored lajtunga od goriva koji su nešto deblji i na oko istog materijala, no njima nije ništa.. oba ta lajtunga bi koštala 1150 kn u ovlaštenom, a ruke ko zna koliko obzirom se mora skidati rezervoar, a normalno idu od abs-a do zadnjih kotača u komadu.. e da, svi gumeni lajtunzi su zamijenjeni pletenima iz VEP-a.. ima tko kakav savjet?
Jopa Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 u vepu ti novi lajtunzi dodju cca 200kn, ovo iz ovlastenog je jako nabrijana cijena makar ako ne pustaju mislim da ih nema potrebe mijenjati
killuminati Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 baš ono kruti lajtunzi, ne ovi fleksibilni pleteni? i to rade? pretpostavljam isto trebaju uzorak.. uff.. bojim se da ne prsne na tom dijelu, ne znam koliko je hrđa to pojela.. cijena je nabrijana kao i sve ostalo za mazde u ovlaštenom, nije da ja ne bih dao, nego mi žao davat soma kuna za maltene dvije slamčice..
Jopa Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 "kruti" da, bakreni tocnije. treba im duljina i dimenzija fittinga (sarafa) da naprave nove, poslije si ih sam popigas i namontiras, nije to neka nauka
killuminati Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 pa nije da.. a kako da ih pigam da ne smanjim unutarnji promjer, na neku koloturu ili..? :huh:
Misek_Chipsy Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 (edited) Ne pigas ih pod 90 stupnjeva, nego napravis blage lukove. Pigas rukom, to je mekano, ili nadjes nes sto ima cca radius koji oces i pigas po tome. Ovak nes (naravno moze urednije ) Edited November 16, 2012 by Misek_Chipsy
Gringo Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Neće ti to nikad strunut. Prije strune gumeni dio koji ide na klješta. Nebrini i vozi.
killuminati Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 hvala svima, probat ću to s drotom na bušilici pobrusit da vidim koliko je hrđa uzela maha pa ću znati dalje kako što.. :thumbsup: Mišek, to su slike s neta ili..?
SVEN Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Inace vani zbog tog ruse na tehnickom. Neam blage kak je kod nas
Misek_Chipsy Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Ove slike su s neta, al slagali smo frendu na staroj fiesti, njemu istrunule skroz (procurilo)
woo Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 (edited) i meni jednom istrunule, i naravno, puklo je. zamalo sam se zabio u kamion pretpostavljam da nemaš bakrene nego limene pocinčane. ako je počelo propadat ja se nebi igral s time.. ako staviš od bakra, samo izmjeriš dužine i daš ispertlati, nit je skupo niti je neka mudrost frend si je nedugo nabavil cijev od rostfrei-a i nju su mu ispertlali-na roveru(honda civic)mu je istrunul lajtung za gorivo, sad baš fora izgleda novi Edited November 17, 2012 by woo
killuminati Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Lim@ tnx, imat ću to u vidu.. :thumbsup: hvala svima, svejedno ću prije vidjet koliko je duboko, iako poznavajući sebe, radit ću nove lajtunge..
Hrdzo Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 (edited) na bivšoj f-ici su mi ti zadnji lajtunzi skroz prohrdjali, a i na matizu isto. Na sreću sam skužio to po flekama na parkingu, i nedostatku ulja u posudici, tako da nije bilo nekih opasnih situacija zbog toga. U vep-u sam dao izraditi te druge bakrene (nije bila neka velika cifra), majstor to zamjenio i vozi dalje. Tako da ti je moja preporuka ako je otišlo dublje to da zamjenis, pa si miran. Edited November 17, 2012 by Hrdzo
killuminati Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 jesi mu uzorke davao? prošle godine sam uređivao podnicu, ni jedne točkice nije bilo, sad pak drama jbt..
Gringo Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Bem ti ja sam na dvoristu rastepo u komade 3 japanca s kraja 80-tih i nijedan nije imao problema s vodovima. Hrđavi ali nepuštaju. Malo su počeli fušarit sa novim autima.
Koko Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 Da malo podignem temu, jučer mi je propustio vod zadnjeg desnog kotača, korozija ga načela. U vrlo loš trenutak, praznici, produženi vikend, a i neki kupci mi se motaju oko auta:lol: Što preporučate, izradu bakrenog u toj Vep hidraulici? Da li oni rade montažu i demontažu, čini mi se da će to biti veseli posao? Ili treba donijeti uzorak skinut s auta? Nemam pojma koliko taj dio košta nov, a do ponedjeljka ništa. Možda staviti rabljeni? Ma sjebalo mi vikend totalno:mad:
killuminati Posted June 22, 2013 Author Posted June 22, 2013 mislim da ti oni samo rade po uzorku, piganje i montažu ćeš negdje drugdje morat riješit..
Alfaludak Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 naprave ti 10-15cm i dve spojnice pa samo taj dio do je procurilo rijesis, naravno ako je ostatak dobar
Koko Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 (edited) Da li se stari vod može "štuknuti" na autu? Tipa odreže se pola metra starog, stave nekakve spojnice i unutra novi komad? EDIT: Evo Alfa, u isti trenutak:lol: Kako se spojiti na stari čelični vod, postoje li kakve spojnice slične vodovodnim:lol: ili treba narezivati navoj? Edited June 22, 2013 by Koko
Koko Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 Pa to je spas! Znači iza kod kotača odšarafim tvornički spoj, ispod auta odrežem na prikladnom mjestu, odnesem da mi naprave takav komad, namontiram i to je to! Jedino je problem što sam za to vrijeme faking pješak:blush: Dobro, sad još samo molim preporuke gdje to napraviti, ZG i bliža okolica. Vep Hidraulika, ima li još koje dobro i jeftino:lol: mjesto, i brzo naravno:cool:
Koko Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Riješeno, novi bakreni vod dužine 4 m i jedna nova matica - 120 kn kod majstora u mojoj blizini. Koliko sam shvatio, da bi se to spojilo na autu, treba napraviti onu "bobicu"na cijevi na autu, a za to treba alat. U principu je jednostavnije i bolje promijeniti cijeli komad pa je tako i učinjeno, čak bez prevelikog psovanja:lol::lol:
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now