pinci Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 (edited) Prije mjesec dana sam mjenjao prednje kočnice na 312,samo sam promjenio nosače a čeljust tj cilindar je ostao isti bez skidanja lajtunga ulja... Prekjučer sam mjenjao zadnje kočnice sa 232 punog diska na 256 ventilirajući i skidao sam čeljust dolje te je ostala tako sigurno 20 ak minuta dok nisam pošarafao druge gore...Odzračili smo kočnice te je posuda ulja bila prazna nakon doljevanja novoga ulja...Nakon toga smo odzračili još 2 puta iz razloga što je papučica bila mekana tj propadala i auto je kočio tek pri dnu papučice...Sada nakon cca 50 km kočnica je mekana pri vrhu relativno malo i onda koči nakon određenog hoda,kočnica je nakon toga tvrda i auto koči ali mi osječaj i dalje govori da to nije to.......Konstantno imam feeling da to nije to te da još ima zraka u sistemu... Čitao sam na engleskim forumima da se može pomoću VAG COM-a napraviti test ABS pumpe nakon kojeg bi se ovakvi problemi trebali otkloniti..E sada što mi nije jasno zašto svi pišu da auto mora biti na dizalici ili klocnama prilikom testa ..Jel to mora biti tako ili može biti na zemlji... Pokušao bi to napraviti i još jednom odzračiti čeljusti sa metodom da se skine čeljusti i okrene sisica za odzračivanje prema dolje eventualno :lol::lol: Jel imao tko sličnih problema ? Edited November 18, 2012 by pinci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Bilo je govora na ovom forumu da su auti sa ABS-om zajebaniji za odzračiti, trebalo bi ABS staviti u "bleed mode" da tekućina slobodno cirkulira, upućeniji neka kažu više. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jandro Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 imao taj problem, spojio kod frenda na dijagnostiku, ukljucio je neki test abs-a, svi ventili su se valjda otvorili, uglvnom cuo se abs dok je to radio i od onda sve 5... valjd kao zraka u abs-u ostane Link to comment Share on other sites More sharing options...
grga22 Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Preko VCDSa se može odzračiti ABS pumpa... Ako ti se posuda do kraja ispraznila, moguće di ti je nešto zraka ušlu u ABS... Nije nužno da bude na klocnama, ali će ti to ulje negdje curit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinci Posted November 18, 2012 Author Share Posted November 18, 2012 Preko VCDSa se može odzračiti ABS pumpa... Ako ti se posuda do kraja ispraznila, moguće di ti je nešto zraka ušlu u ABS... Nije nužno da bude na klocnama, ali će ti to ulje negdje curit... Kada se pokrene odzračivanje ABS pumpe ulje izlazi na posudu van ili ? ...Nisam to nikada radio...Probao maloprije sjesti u auto od Frenda koji ima isti setup kočnica na A3-jci i moram priznati da je kod njega malo bolje nego kod mene ali moram priznati da je osječaj jako subjektivan jer je razlika sada i prije velika...Auto na naglijem kočenju staje recimo i nemoram zbremzati do kraja da bi aktivirao ABS recimo ...Još ću vidjeti kroz par dana kako će se pokazati kada se uhodaju zadnji diskovi i pločice... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Ne izlazi ulje na posudu nego na odzracnike. Tu ti sve pise: http://elsaweb.spaghetticoder.org/doc/A.en-GB.8L-B-B/20855541/2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinci Posted November 18, 2012 Author Share Posted November 18, 2012 Ne izlazi ulje na posudu nego na odzracnike.Tu ti sve pise: http://elsaweb.spaghetticoder.org/doc/A.en-GB.8L-B-B/20855541/2 Tnx :thumbsup: Sutra moram vidjeti tko uopće u Osijeku ima takav tester tj sustav Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Hecim ti to moze napraviti preko vag coma. Ili ti dam br od decka iz visnjevca Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinci Posted November 21, 2012 Author Share Posted November 21, 2012 Riješeno ....odzracili sve još jednom i sada je sve ok Vjerovatno je ostalo zraka u sistemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now